Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Vozičkanje z Anjo - revizija vozička Mutsy Evo

Se še spomnite, ko sem v Baby Centru izbirala voziček za Iana? Ko sem točno vedela česa si pri drugem vozičku želim in sem izbirala glede na svoje pogoje, vaše nasvete in izkušnje ter izbrala voziček Mutsy Evo? (če se ne spomniš, poglej TUKAJ) No, uporabljam ga že 5 mesecev in čas je za konkretnejšo revizijo.

Na splošno sem s svojo izbiro zelo zadovoljna. Voziček je lahek, lep, se čudovito vozi, se dobro zloži in je udoben za otroka. Da pa bi natančneje lahko povedala kaj je super, kaj pa bi lahko bilo boljše, sem ocenjevanje razdelila v kategorije:

KOŠARA

Košaro sem uporabljala cele 4 mesece in Ian se je v njej odlično počutil od prvega do zadnjega dne, ko je začel protestirati, da iz košare nič ne vidi in sem jo zamenjala za športni del. Je ravno prav velika, z lahkoto sem jo snemala iz vozička in polagala spet gor, materiali so super, Ianu ni bilo nič vroče, notranji del sem oprala, tako da je kot nov. V glavnem nobene pripombe, košaro smo nekajkrat uporabili tudi namesto posteljice, ko smo bili na družinskih počitnicah. (Vanjo sem celo položila Angel Care, da sem lahko v miru spala.) Priznam edino, da nisem niti enkrat uporabila usnjenih ročajev,  ki so namenjeni lažjemu nošenju košare, ampak sem ponavadi kar lepo prijela za ''senčni del'' z ročajem. Iz vozička sem jo snela in položila nazaj vsaj 100.000x, saj živimo v bloku brez dvigala in sem jo morala nositi, pa tudi z avtom smo veliko potovali, tako da smo jo res izkoristili do zadnjega, pa moram reči, da se nikjer ne pozna. Materiali so kvalitetni in trpežni.

LUPINICA

Ob vozičku smo uporabljali oz. še uporabljamo lupinico Maxi-Cosi Pebble Plus, s posebnimi nastavki. Nastavke je potrebno menjati (za košaro so drugačni), tako, da se je 2x zgodilo, da sem vzela napačne ali pa jih pozabila doma, sicer pa je zadeva funkcionirala tako kot je treba. Z lahkoto se snema in polaga nazaj, tako da je Ian ta del vsakič brez težav prespal. Tudi s samo lupinico sem zelo zadovoljna, najbolj všeč mi je nastavek Isofix TwoWay, ker res traja točno eno sekundo, da lupinico postaviš nazaj v avto. Telovadbe z varnostnim pasom niti malo ne pogrešam. Notranji del za ''novorojenčka'' pa smo uporabljali do 4. meseca in Ian je v lupinici vedno najraje spal (verjetno zato, ker se to ne sme ;)).

MAT_8463-550_2.jpg
MAT_8570-550.jpg

PODVOZJE

Vozi se super, res, z enim prstom. Nastavljiv ročaj smo ogromno uporabljali, saj je Uroš višji in Nina nižja, tako da smo to pogosoto menjali. Kolesa grejo odlično po asfaltu, z vozičkom smo se večkrat tudi rolali in je drsel z nami kot po maslu. Vreča spodaj je dovolj velika za konkreten obisk trgovine ali pa za obisk bazena z vsemi brisačami in ostalimi pripomočki. Malo težje se vozi po makadamu in čez kakšne prepreke, ampak meni je recimo uspelo po obmorski gozdni poti, polni korenin, priti do skrite plaže :). Zlaga se hitro in lahko, je pa res, da ne gre z eno roko. Najprej košara na tla/v prtljažnik, potem pa zlagaš/razstavljaš. Voziček sem brez težav spravila v prtljažnik od Puntota (s košaro vred), sem pa vsakič vzela dol zadnje levo kolo (vzame približno eno sekundo, saj se sname s pritiskom na gumb).

ŠPORTNI DEL

Športni del uporabljamo približno en mesec. Všeč mi je, ker se popolnoma poleže, zaveže se lahko s pettočkovnim ali tritočkovnim pasom, tudi sprednje varovalo odlično funkcionira. Senca je dovolj velika, super je tudi to, da se športni del lahko obrača, saj se lahko vozi v eno ali drugo stran. Snema in pritrjuje se hitro in enostavno, voziček lahko zložiš tako, da športni del snameš ali pa ga zložiš kar skupaj. Jaz ga snemam, ker gre potem lažje v prtljažnik (ali pa samo še nisem osvojila prave tehnike zlaganja :)). Se mi pa zdi, da je za poletni čas malo ''preglomazen''. Ianu je hitro vroče, kljub vsej senci in res si želim, da bi lahko Iana v eni roki držala in z drugo lepo zložila voziček, ki bi šel hitro v prtljažnik. Resnično že razmišljam o nakupu marele (ogledanega imam TEGALE, ker je lahek in se hitro in na majhno zloži + nanj lahko postaviš lupinico). Si sicer predstavljam, da mi bo jeseni in pozimi Mutsy Evo spet prišel prav, ker imam tudi zimsko vrečo... ne vem, se še odločam. Izkušnje?

MAT_8529-550_3.jpg
MAT_8567-550_2.jpg

DODATKI

Zadovoljna sem s previjalno torbo, predvsem, ker je tako zelo trpežna, senčnik pa sem uporabljala na vozičku in na ležalniku na plaži, kjer je Ian vanj strmel cele ure in se smejal, ko se je ta premaknil haha. Zimske vreče nisem še preizkusila, saj še ni bilo priložnosti, ker je bil Ian prej v košari, sedaj pa je prevroče. Sporočim.

MAT_8561-550.jpg
MAT_8485-550-1.jpg

Če vse skupaj povzamem: Izbira vozičlka je bila za nas definitivno prava. Potrebovali smo trpežen, praktičen, udoben, majhen (oziroma bolje: zelo zložljiv) voziček z velikimi kolesi in vse to je Mutsy Evo zagotovo izpolnil. Pri prehodu na športni del bi si zaradi sezone trenutno želela kaj lažjega, saj porabim kar nekaj časa in energije z zlaganjem, sicer pa pričakujem, da si bom v jesenskih in zimskih dneh zopet premislila. Mutsy Evo priporočam vsaki mladi družinici in prepričana sem, da boste s tem vozičkom zelo zadovoljni.

Anja, Mamina maza (https://maminamaza.si; https://www.facebook.com/maminamaza.si/)Morda bi vam bilo všeč tudi:

Voziček Evo 2v1 - Urban Nomad Standard -Light Grey | Baby Center Slovenija
Voziček Evo 2v1,ogrodje v barvi Urban Nomad Standard,sedežni del v barvi Light Grey,košara v barvi Light Grey,vrtljiva prednja kolesa za 360 °z možnostjo blokade,v 4 višine nastavljiv potisni ročaj,prostorna prenosna košara,prilagodljiv hrbtni sedežni del in opora za noge,reverzibilna sedežna enota,izjemno kompakten, ko je zložen,izjemno lahek (tehta le 8,2 kg),hitro in enostavno zložljiv (skupaj s sedežnim delom),edinstven sistem vrtenja/blokade sprednjih koles,ročaj in prednje varovalo z videzom eko usnja,velika integrirana nakupovalna košarica.
Vozičkanje z Anjo - izbira vozička
Zakaj je pomembno izbrati pravi voziček?
Kdaj je čas za prehod iz košare v športni sedež vozička?