Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Vozičkanje z Anjo - prehod v športni del vozička

Če bi mene kdo vprašal, bi Iana najraje za vedno imela v košari. Mala štručka, ki jo pokriješ z dekico in lepo leži v varnem zavetju. To je to. Ampak Ian se žal ne strinja in že zelo kmalu, pri 4. mesecih, se je začel dvigovati in kukati čez stene košare ter jasno in glasno izražati nezadovoljstvo s svojo namestitvijo. Ker je bilo pri Nini nekako enako, sva takoj vedela, da je čas. Čas za športni del.

Iz vidika teorije razvoja dojenčka, razvoja hrbtenice in drže, je športni del primeren od 6. mesecev naprej, ko dojenček že lahko samostojno sedi. V praksi pa je to odvisno od posameznega dojenčka. Od velikosti, hitrosti razvoja in seveda od tega kako dolgo sploh zdrži v košari. Zvedavost jim ne pusti, da bi sledili smernicam. Ko želijo med vožnjo gledati ven, se moramo starši s tem sprijazniti in poskušati sprejeti kompromis.

blog-anja-sportni-del-1-550x550.jpg
blog-anja-sportni-del-2-550x550.jpg

Že pri izbiri vozička (tukaj) mi je bilo zato zelo pomembno, da se športni del lahko popolnoma poleže in da ima pettočkovni varnostni pas. Ko je Ian pri dobrih 4. mesecih želel v vozičku sedeti in ne več ležati, sem ga tako lahko dobro zapela, naklon pa spustila na najnižji. Ian je imel občutek, da je že zelo velik in da sem upoštevala njegove želje, jaz pa sem vedela, da je za njegov razvoj vse to še vedno varno.

Skoraj z vsakim tednom mu naklon malo dvignemo. Če zaspi, ga spustimo, ko jemo, ga dvignemo. Ko izbirate pravi voziček, se pozanimajte koliko različnih naklonov nudi športni del. To je res zelo zelo pomembno. Mutsy Evo ima zelo praktičen športni del. Všeč mi je tudi, ker se voziček lahko zloži skupaj z njim in ga ni potrebno vsakič znova natikati in iztikati.

Mamičini hormoni se tudi ob tako navidez majhnem koraku, kot je prehod v športni del vozička, razdivjajo. Če sem se pri Nini veselila vsakega takšnega mejnika, bi jih pri Ianu najraje vse izpustila. Ali ne bi mogel za vedno ostati moja mala štručka? V košari?

blog-anja-sportni-del-3-550x550.jpg
blog-anja-sportni-del-4-550x550.jpg

Fotografije: Mateja TamšeMorda bi vam bilo všeč tudi:

Voziček Evo 2v1 - Urban Nomad Standard -Light Grey | Baby Center Slovenija
Voziček Evo 2v1,ogrodje v barvi Urban Nomad Standard,sedežni del v barvi Light Grey,košara v barvi Light Grey,vrtljiva prednja kolesa za 360 °z možnostjo blokade,v 4 višine nastavljiv potisni ročaj,prostorna prenosna košara,prilagodljiv hrbtni sedežni del in opora za noge,reverzibilna sedežna enota,izjemno kompakten, ko je zložen,izjemno lahek (tehta le 8,2 kg),hitro in enostavno zložljiv (skupaj s sedežnim delom),edinstven sistem vrtenja/blokade sprednjih koles,ročaj in prednje varovalo z videzom eko usnja,velika integrirana nakupovalna košarica.
Vozičkanje z Anjo - izbira vozička
Vozičkanje z Anjo - 5 top lokacij za kavico v Ljubljani po moji izbiri
Kdaj je čas za prehod iz košare v športni sedež vozička?