Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Vozičkanje z Anjo - izbira vozička

Korak 1: Izbira vozička

Med pripravami na novorojenčka je za bodoča starša ena od glavnih in bolj pomembnih odločitev izbira pravega vozička. Voziček bo vsaj eno leto prvi in najpomembnejši spremljevalec vsakodnevnega življenja z dojenčkom. Glavno vlogo pri izbiri ponavadi prevzame mamica, ki si že brez težav zamišlja kaj vse bi po njenem voziček moral imeti. Izbira je danes tako zelo široka, da si mamica lahko izmisli vse od tega koliko koles in kako velika naj bodo, ali bo voziček imel košaro, bo bolj mestni ali bolj terenski, bo bolj v koraku z modo ali bo bolj zložljiv, kakšne barve bo, kakšne barve bodo dodatki in še in še in še. Kljub temu, da odločitev ni lahka, mamica globoko v sebi točno ve kaj išče.

Tako je bilo tudi pri meni v prvo. Zamislila sem si nekaj in pri iskanju pravega vozička vse usmerjala v to, da bi dobila črn voziček s tremi velikimi kolesi. To sta bila edina dva pogoja. Takrat (2013) so bili najpogostejši kompleti vozičkov 3v1, kjer si ob vozičku dobil tudi (ne preveč kakovostno) lupinico in to smo kar nekako sprejeli. Z vozičkom smo bili sicer zadovoljni, a tokrat, ko imam za sabo že eno izkušnjo in točno vem kaj pomeni res dober voziček, veliko bolj gledam na praktičnost in varnost.

VIDEO: Vozičkanje z Anjo - korak 1: izbira vozička

Zato je moj seznam želja tokrat veliko daljši:

 • KOŠARA in ŠPORTNI DEL

Ker bomo tokrat vozičkali tudi pozimi, bi rada voziček s košaro, ki bo mojega dojenčka dobro zaščitila pred mrazom, obenem pa bo na popolnoma ravni in veliki površini lahko ležal in se premikal kakor mu bo najbolj pogodu, kar je izrednega pomena za gibalni razvoj.

 • LAHKO ZLOŽLJIV in RAZSTAVLJIV

Največkrat je mamica z vozičkom sama in ponavadi ima še vsaj eno vrečko iz trgovine. Zlaganje in razstavljanje z eno roko je tako zlata vredno. Pomembno mi je tudi, da se lahko zloži s športnim delom vred, da ga ni potrebno vedno snemati.

 • LAHEK in MAJHEN

Hitro nas zanese k velikim vozičkom, saj izgledajo bolj kompaktni in stabilni in večji in lepši, ampak resnično vsem svetujem naj bosta majhnost in lahkost glavno vodilo. Ne želite se odreči nobeni kavici in nobenemu vozičkanju s prijateljico, ker voziček ne gre v vaš (ali njen) prtljažnik. Da o izletih ali počitnicah ne morju ne govorim.

 • VELIKA KOLESA in VOŽNJA PO VSEH TERENIH

Tu gre za mojo specifično željo. Ker živimo v bloku brez dvigala, v drugem nadstropju, bom voziček morala peljati po stopnicah gor in dol. Velika kolesa so tako nujna. Večja kolesa pa se odlično obnesejo tudi na različnih terenih. Ker bom velikooo vozičkala in z vozičkom izvajala tudi vadbo za mamice, so mi velika kolesa zelo pomembna.

 • ŠPORTNI DEL V OBE SMERI

Tokrat sem si želela snemljivega športnega dela in možnosti obračanja v obe smeri. Včasih na poti paše pogovor z mamico in včasih nas sonce ne uboga in je obračanje nujno. Obenem mi je bilo pri športnem delu pomembno, da se lahko popolnoma poleže in popolnoma dvigne. Za udoben spanec in vožnjo v sede.

 • DOVOLJ SENCE

Ena najpomembnejših lastnosti dobrega vozička je dovolj sence. Na to v prvo nisem veliko mislila in mi je bilo kasneje precej žal. Posebej pomembna je na športnem delu, saj ne želimo, da otročku sonce sije v obraz (tukaj sicer spet lahko super prav pride obračajoč se športni del ;)).

 • NASTAVLJIV ROČAJ in LAHKA VOŽNJA

Ker je Uroš višji in ker je Nina nižja. Da bomo vsi lahko brez težav ''šofirali''. Med izbiranjem smo vsak voziček preizkusili voziti vsi trije.

 • TRITOČKOVNI PAS NA ŠPORTNEM DELU 

Seveda je najbolje in med vožnjo sploh nujno, da je otrok pripet s pet točkovnim pasom, ampak, ko se ustaviš in želiš, da se otrok še vedno dobro počuti v vozičku, so snemljivi pasovi z ramen ključnega pomena. Otrok dobi občutek svobode, še vedno pa je varno pripet.

 • DODATNA OPREMA

Voziček je eno leto tisto sredstvo s katerim mamica opravlja vse svoje obveznosti. Zato mora imeti prostor za previjalno torbo, prostor za vrečke iz trgovine, senčnik, zimsko vrečo, prevleko za deževne dni… v glavnem vse, kar bomo v letu in pol ali več potrebovali. Poleti in pozimi.

 • KOMPATIBILNOST Z VARNO LUPINICO

Varna lupinica je res res res pomembna. Morda najbolj od vsega. Odločila sem se za Maxi Cosi Pebble Plus lupinico in Isofix podstavek Familyfix, na katerega lahko kasneje postaviš tudi večji avtosedež.

 • CENA

Cena seveda igra pomembno vlogo. Ko sem sestavila seznam zahtev, sem se lotila raziskovanja ponudbe. Na spletu, v skupinah mamic in v samih trgovinah. Po nasvetih in obširni raziskavi sem se odločila...

 

Izbira barve in dodatne opreme sta bili samo pika na i. Naš novi voziček je tako postal MUTSY EVO 2v1

Se že veselimo novih dogodivščin z vozičkom. V naslednjem koraku povem še malo več o lupinici, potem pa že začnemo s pravim vozičkanjem.

 

Do naslednjič,
Anja

http://maminamaza.si/

https://www.facebook.com/maminamaza.si
Morda bi vam bilo všeč tudi:

Voziček Evo 2v1 - Urban Nomad Standard -Light Grey | Baby Center Slovenija
Voziček Evo 2v1,ogrodje v barvi Urban Nomad Standard,sedežni del v barvi Light Grey,košara v barvi Light Grey,vrtljiva prednja kolesa za 360 °z možnostjo blokade,v 4 višine nastavljiv potisni ročaj,prostorna prenosna košara,prilagodljiv hrbtni sedežni del in opora za noge,reverzibilna sedežna enota,izjemno kompakten, ko je zložen,izjemno lahek (tehta le 8,2 kg),hitro in enostavno zložljiv (skupaj s sedežnim delom),edinstven sistem vrtenja/blokade sprednjih koles,ročaj in prednje varovalo z videzom eko usnja,velika integrirana nakupovalna košarica.
Voziček Evo 2v1 - Farmer Black/Brown - Emerald Green | Baby Center Slovenija
Voziček Evo 2v1,ogrodje v barvi Farmer Black/Brown,sedežni del v barvi Emerald Green,košara v barvi Emerald Green,vrtljiva prednja kolesa za 360 °z možnostjo blokade,v 4 višine nastavljiv potisni ročaj,prostorna prenosna košara,prilagodljiv hrbtni sedežni del in opora za noge,reverzibilna sedežna enota,izjemno kompakten, ko je zložen,izjemno lahek (tehta le 8,2 kg),hitro in enostavno zložljiv (skupaj s sedežnim delom),edinstven sistem vrtenja/blokade sprednjih koles,ročaj in prednje varovalo z videzom eko usnja,velika integrirana nakupovalna košarica.
Voziček Evo 2v1 - Urban Nomad Dark/Grey - Deep Navy | Baby Center Slovenija
Voziček Evo 2v1,ogrodje v barvi Urban Nomad Dark/Grey,sedežni del v barvi Deep Navy,košara v barvi Deep Navy,vrtljiva prednja kolesa za 360 °z možnostjo blokade,v 4 višine nastavljiv potisni ročaj,prostorna prenosna košara,prilagodljiv hrbtni sedežni del in opora za noge,reverzibilna sedežna enota,izjemno kompakten, ko je zložen,izjemno lahek (tehta le 8,2 kg),hitro in enostavno zložljiv (skupaj s sedežnim delom),edinstven sistem vrtenja/blokade sprednjih koles,ročaj in prednje varovalo z videzom eko usnja,velika integrirana nakupovalna košarica.
Voziček Evo 2v1 - Industrial Dark/Grey - Lava Grey | Baby Center Slovenija
Voziček Evo 2v1,ogrodje v barvi Industrial Dark/Grey,sedežni del v barvi Lava Grey,košara v barvi Lava Grey,vrtljiva prednja kolesa za 360 °z možnostjo blokade,v 4 višine nastavljiv potisni ročaj,prostorna prenosna košara,prilagodljiv hrbtni sedežni del in opora za noge,reverzibilna sedežna enota,izjemno kompakten, ko je zložen,izjemno lahek (tehta le 8,2 kg),hitro in enostavno zložljiv (skupaj s sedežnim delom),edinstven sistem vrtenja/blokade sprednjih koles,ročaj in prednje varovalo z videzom eko usnja,velika integrirana nakupovalna košarica.