Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Vodič za nakup otroške obutve

Z novim šolskim in vrtčevskim letom je navdušenje otrok in staršev na vrhuncu. Medtem, ko se otroci veselijo novih pustolovščin, starši pregledujejo seznam, kaj vse še morajo kupiti, da bodo otroci pripravljeni na novo sezono.

Če starši, s pomočjo otrok, oblačila izbirajo z lahkoto, pa izbira prave obutve zahteva več truda. Izbor kakovostne otroške obutve je zelo pomembna, saj malčkom omogoča sproščeno igro skozi cel dan. Preden se odločite za nakup čevljev, preberite nekaj naših nasvetov, kako kupiti prave.

blog-nakup-superg-1-07092017-1100x400.jpg

Izberite pravo velikost

Otroška stopala rastejo zelo hitro in pogosto je v eni sezoni potrebno zamenjati tudi do dva para čevljev. Ne zanašajte se na velikost stare obutve. Čeprav za mlajše otroke obstaja standardizirana lestvica velikosti, ki je prilagojena starosti otroka, jo uporabljajte le kot merilo. Zavedajte se, da ima vsak proizvajalec svoj kalup, prav tako lahko prihaja do razlik med posameznimi modeli istega proizvajalca.

Če se v nakup otroške obutve odpravite brez otroka, narišite obliko njegovega stopala na karto in dodajte še 6 mm, nato pa izrežite obliko in model vzemite s seboj. Kljub temu vedno priporočamo, da je pri nakupu čevljev prisoten tudi otrok, da lahko izrazi svoje mnenje.

blog-nakup-superg-2-07092017-1100x600.jpg

Kako izbrati prave čevlje

Če gre za zaprte čevlje, ki jih bo otrok nosil čez nogavice, naj jih tudi pred nakupom preizkusi z obutimi nogavicami.

Izmerite obe otrokovi stopali in izberite velikost, ki ustreza daljšemu stopalu (vsaka oseba ima namreč eno stopalo nekoliko daljše od drugega).

Obutev kupujte pozno popoldan, saj so, po celodnevni hoji in igri, noge takrat že nekoliko zatečene. Pri preizkušanju čevljev je zelo pomembno, da otrok, potem ko obuje čevlje, vstane, in naredi nekaj korakov. Tudi majhen otrok, ki se še ne zna ustno izražati, bo s svojo obrazno mimiko pokazal, ali mu je v obutvi udobno ali ne.

Otroci pogosto obrabijo podplat v petnem delu čevlja, celo hitreje, kot jih prerastejo. Bodite pozorni – če po določenem času nošenja čevljev ugotovite, da je podplat na enem stopalu bolj obrabljen kot na drugem, je to znak, da obiščete ortopeda.

Preverite ponudbo otroške obutve v naših poslovalnicah in v naši spletni trgovini.Morda bi vam bilo všeč tudi:

Mami Blogerke nakupujejo: Moja galerija
Zakaj tako radi nosimo otroke?
Ko gre malček prvič v vrtec...