Baby Center spletna trgovina
0

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja Spletne trgovine Baby Center

Pogoji poslovanja Spletne trgovine Baby Center so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, veljavno zakonodajo o elektronskem poslovanju, veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov ter s priporočili TZS.

Spletno trgovino Baby Center upravlja podjetje AKIDS d.o.o., Šmartinska cesta 130, 1000 Ljubljana.

Registracija

Nakup v Spletni trgovini Baby Center je možen z ali brez registracije. Registracijo lahko opravijo obstoječi ali novi člani kluba Baby Center, možna pa je tudi registracija brez včlanitve v klub. Registracija omogoča uporabo storitve Moj Profil, kjer uporabniki urejajo svoje podatke in kanale obveščanja, članom kluba Baby Center pa omogoča tudi preglej stanja bonusa.

Osebni podatki

Podjetje AKIDS d.o.o. v spletni trgovini zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: priimek in ime, ulica in hišna številka, kraj, država, GSM številka, uporabniško ime (e-naslov) in geslo.

Obdelava in hramba podatkov

S podano privolitvijo uporabnik dovoljuje podjetju AKIDS d.o.o., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, obdeluje zbrane osebne podatke za namene obdelave in izvedbe spletnih naročil,  nakupov, reševanje morebitnih težav pred in po opravljenih spletnih nakupih. Pridobljene podatke podjetje AKIDS d.o.o. uporablja tudi za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe izdelkov, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva podjetja AKIDS d.o.o.

Baby Center lahko pridobljene podatke obdeluje za lastne potrebe do ugovora ali preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v uporabniškemu računu.

Pravice posameznika

Uporabnik spletne trgovine lahko kadarkoli od upravljavca osebnih podatkov zahteva, da preneha obdelovati zgoraj navedene podatke. Prav tako lahko posameznik od upravljavca zahteva izpolnitev naslednjih pravic: 

  • vpogled v osebne podatke,
  • popravka netočnih osebnih podatkov,
  • omejitve obdelave,
  • izbrisa,
  • ugovora,
  • avtomatiziranega sprejemanja posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

Posamezna zahteva za izpolnitev pravic se obravnava individualno, upravljavec v zakonsko ustreznem roku posamezniku pošlje odgovor z obrazložitvami.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov lahko kontaktirate na  dpo@babycenter.si. Veljavnost splošnih pogojev: od 1. 10. 2019 do spremembe oziroma preklica.

V kolikor se posameznik z informacijami o obdelavi osebnih podatkov in obrazložitvijo, ki jo je prejel od spletne trgovine Baby Center ali pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov ne strinja oziroma je bil prekoračen zakonsko ustrezen rok za odgovor, lahko vloži pritožbo pri nadzornem organu. V Republiki Sloveniji je nadzorni organ Informacijski pooblaščenec.

Več o varstvu osebnih podatkov si lahko preberete v Izjava o zasebnosti.

Obveščanje

Uporabnik se lahko naroči tudi na prejemanje e-novic in se od njih kadakoli odjavi preko povezave v prejetih e-novicah ali tako, da odjavo sporoči na e-naslov  poprodajna.sluzba@babycenter.si.

Dostava

Ob nakupu v vrednosti 40 € in več je dostava brezplačna. Ob nakupu do 39,99 € strošek dostave znaša 3,99 EUR. Strošek dostave je vračunan v kupnino kot ločena postavka.

Rok dostave izdelkov je naveden ob vsakem posameznem izdelku in običajno znaša od 2 do 4 oz. 3 do 8 delovnih dni od oddaje naročila oz. od plačila predračuna. Pri izdelkih na zalogi pri dobavitelju je rok dostave daljši, kar je prav tako navedeno ob samem izdelku. Izjemoma se lahko zgodi, da naročen izdelek ni več na zalogi. V takšnem primeru kupca obvestimo najkasneje v roku 3 delovnih dni od prejema vašega naročila.

Izdelke kupljene preko spletne trgovine dostavljamo na naslove na območju Republike Slovenije. Pri dostavi v večstanovanjske objekte zagotavljamo dostavo do vhodnih vrat objekta. Dostavo izvajata podjetji GLS in Pošta Slovenije. V primeru naročila izdelka večjih dimenzij, npr. pohištva, zunanjih igral, ...., vam bomo izdelek dostavili z dostavno službo Pošte Slovenije, ne glede na vaš izbor dostavne službe. V primeru, da se v postopku dostave odločite za prevezem naročila na bencinskih servisih Petrol, vam bo podjetje Petrol za storitev vročanja paketa zaračunalo 0,45 €, za storitev obdelave odkupnine pa 1,05 €. Za izdelke večjih dimenzij pa dostavo lahko izvaja tretje podjetje.

Ob nakupu v vrednosti 10 € in več lahko naročilo prevzamete v katerikoli poslovalnici Baby Center v Sloveniji. Poslovalnico za prevzem določite ob oddaji naročila. Informacijo o tem kdaj naročilo lahko prevzamete, prejmete preko elektronske pošte. Storitev je je brezplačna.

Naročilo in dobavljivost izdelkov

V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi in/ali ne bo dobavljivo, vas o tem obvestimo najkasneje 3 dni od oddaje naročila. V primeru predhodnega plačila izdelka, ki ne bo dobavljiv tudi povrnemo denar.

Plačilo

Na voljo so: plačilo s kreditnimi in plačilnimi karticami, plačilo z gotovino po povzetju in plačilo po predračunu.
Kreditne in plačilne kartice preko spleta:
Kupci lahko plačajo s kreditnimi karticami MasterCard, Visa, Diners ter plačilno kartico Maestro. Prenos podatkov se uporablja v kodiranem načinu, tako, da so podatki o kreditni kartici zaščiteni.
Plačilo po povzetju:
Plačilo po povzetju se opravi dostavljalcu ob dostavi blaga na izbran naslov. Ta način plačila ni na voljo za prevzem spletnega naročila v poslovalnici.
Predračun:
Ob oddaji naročila se ustvari se predračun. Na dokumentu je zapisana številka transakcijskega računa ter sklicna številka. Kupec plača po predračunu na transakcijski račun Baby Centra (po plačilu lahko to kupec potrdi preko e-naslova  spletna.trgovina@babycenter.si. Nekatere banke zahtevajo vpis dodatnih "ničel" (npr. 00 pred podanim sklicem).
PayPal:
Hiter in enostaven način spletnega plačevanja.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko do trenutka oddanega naročila spremenijo brez predhodega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v Baby Centrovi spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila.

Razlaga cenovnih ugodnosti:

  • KLUB BONUS  – Vrednost popusta, ki se prišteje na kartico kluba Baby Center.
  • AKCIJSKA CENA - Cena, ki jo plača vsak kupec. V primeru, da artikel nima akcijske cene, kupec plača redno ceno.
  • SPLETNA AKCIJA - pri izdelkih označenih z ikonico "Spletna akcija"   bonus na kartico, akcijska cena, popust, vrednost s popustom veljajo samo za nakupe v spletni trgovini. 

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa.

Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za več informacij si oglejte vsebino  "Vračilo blaga".

Stvarna napaka/Neskladnost blaga

Zahtevki za stvarno napako se nanašajo na blago, kupljeno do vključno 25.1.2023
Zahtevki za neskladnost blaga se nanašajo na blago, kupljeno od vključno 26.1.2023
​​​​​​​

Za več informacij si oglejte vsebino  "Vračilo blaga".

Pritožbe

AKIDS d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se lahko odda prek e-naslova  poprodajna.sluzba@babycenter.si ali pisno na naslov prodajalca: AKIDS d.o.o., Šmartinska cesta 130, 1000 Ljubljana. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med prodajalcem in kupcem je pristojno sodišče v kraju sedeža ponudnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi AKIDS, d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

AKIDS d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi  https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Arhiviranje pogodbe

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na naslovu Baby Center Spletna trgovina, Taborska cesta 34, 1290 Grosuplje. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov  spletna.trgovina@babycenter.si..

Ljubljana, 1.10.2022