Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Skrbimo za varno vožnjo na kolesu

Vsi, ki se radi vozijo s kolesom, natančno vedo, kakšna koncentracija je, v izogib neljubim poškodbam, potrebna na cesti. Toda kolesarjenje je še vedno veselje za velike in male – in tako naj tudi ostane.

Kolesarski sedeži

Za varno vožnjo najmlajših je ključna izbira pravega kolesarskega sedeža. Po Zakonu o varnosti cestnega prometa je dovoljen prevoz mlajšega otroka le, če je na kolesu pritrjen poseben otroški sedež z večstopenjskimi pasovi za pripenjanje otrokovih stopal, ki so prilagojeni velikosti otroka. Med vožnjo mora biti otrok vedno privezan z varnostnimi pasovi v obliki črke H. Sedež mora ustrezati otrokovi velikosti in teži. Stabilno mora biti pritrjen na ogrodje kolesa, in sicer tako, da ne ovira voznika, ne zmanjšuje njegove preglednosti in gibljivosti ter onemogoča poškodovanje otroka.

varna-voznja-na-kolesu-3-1100x400.jpg

Čelade

Pri vožnji s kolesom je uporaba čelade obvezna tako za voznika kot za sopotnika. Pazite, da tudi otroku izberete čelado, ki ustreza njegovi velikosti in obliki glave. Prevelika ali premajhna čelada ne bo nudila ustrezne zaščite. Prav tako poskrbite, da bo čelada pravilno nameščena. Le pravilno nameščena čelada bo ustrezno varovala glavo vašega malčka. Čelado morajo nositi vsi otroci: tako tisti, ki se vozijo na kolesih s starši, kot tudi tisti, ki že kolesarijo sami.

Izlet s kolesi je lahko prava zabava za vso družino šele takrat, ko so vanjo vključeni tudi najmlajši člani. Poskrbite, da se bo končala tako, kot se je začela – veselo, nasmejano in brez poškodb.

varna_voznja_na_kolesu-2-1100x400.png


Morda bi vam bilo všeč tudi:

Mala šola rolanja
Katalog zunanjih igral 2017
Sedež za kolo Caress z nosilcem na ključ – siva/bela s črno podlogo | Baby Center Slovenija
Sedež za kolo Caress z nosilcem na ključ,primerno za otroke od 9. meseca do približno 6. leta starosti oz. do otrokove telesne teže 22kg,možna na podsedežno cev kolesa s premerom 28-40mm,nastavljivo hrbtišče nazaj do 20°,izpolnjuje strog mednarodni varnostni standard EN 14344TÜV/GS standard,garancija za brezhibno delovanje: 1 leto.
Čelada Street - Alien Abduction - S | Baby Center Slovenija
Od 4. leta naprej,velikost S (52-56 cm),vrtljivo kolesce za prilagajanje velikosti,magnetna zaponka,odsevniki,priložen snemljiv vizir,notranjost iz EPS pene,zračniki,mehki ščitniki,priložene dodatne pene,oblazinjen del pod brado,ustrezajo vsem varnostnim standardom,garancija za brezhibno delovanje: 1 leto.