Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Recept za najboljše pustne krofe

Pustnega časa si ne moremo zamisliti brez veliko zabave, odličnih pustnih šem in seveda brez krofov. Obožujemo krofe vseh vrst, najraje pa imamo tiste domače. Pokukali smo v beležnico z recepti in našli recept za slastne pustne krofe, ki je preverjeno odličen!

blog-krofi-09022018-1100x400.jpg

Sestavine:

1,5 dl mleka

1 jedilna žlica moke

3 dag svežega kvasa

1 žlica sladkorja

45 dag moke (namenske za vzhajano testo)

4 rumenjaki

3,5 dag sladkorja

2 žlici kisle smetane

malo soli

5 dag zmehčanega masla

čajna žlička ruma

sok pol limone

marelična marmelada

 

Priprava:

V mleko umešamo moko, kvas in sladkor. Pustimo počivati na toplem dokler kvas ne vzhaja.

V drugi posodi zmešamo rumenjake, sladkor, moko, sol, kislo smetano, rum in limonin sok. Vmešamo še vzhajan kvas in dobro pregnetemo.

Razvaljamo in oblikujemo krofe z modelom in jih pustimo počivati 1 uro na toplem. Krofe pečemo na olju 3 minute na eni strani in 1 minuto na drugi strani. Prve tri minute krofe pečemo tako, da posodo pokrijemo s pokrovom, da dobijo zlat venček , nato jih obrnemo in jih pečemo brez pokrova še eno minuto.

Pečene krofe iz posode poberemo s penovko, jih položimo na papirnato servieto, da vpijejo odvečno maščobo in jih še vroče napolnimo z marelično marmelado. Ko se ohladijo, jih posujemo z mletim sladkorjem in ponudimo.

K pripravi slastnih pustnih krofov ne pozabite povabiti tudi vaših malčkov. Gnetenje testa je namreč odlična vaja za razvijanje motorike, skupinsko druženje pa je spomin, ki ga bomo ohranili za vedno.



Morda bi vam bilo všeč tudi:

Za pust se naličite kot Mickey in Minnie
Pečemo miške z dolgimi repi
Kako otroka našemiti za pustno rajanje v vrtcu?
Ko si za zabavo nadenemo maske