Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif
blog-igrace-deklice-9-let-06112018-1100x400-1.jpg

Naš izbor najlepših igrač za deklice, stare od 9 let dalje

Bolj ali manj vsem, najbolj pa staršem, je poznan znameniti stavek: „Oni so majhni, vendar so veliki, oziroma, želim reči, niso več majhni, a so dovolj veliki, da niso majhni.“ Točno tako, zmedeno, se počutijo otroci in tudi mi, starši, ko naši - do včeraj še majhni in zabavni dojenčki - odidejo v višje razrede osnovne šole.

Stari „vzorniki“ iz otroštva – starši, dedki, babice in učitelji počasi prepuščajo mesto novim vplivom: prijateljem iz razreda, starejšim generacijam v šoli ter nekim novim idolom, ki se pojavljajo z vse pogostejšo uporabo tablic in mobilnih telefonov – YouTuberjem, vplivnežem in podobnim „izrazom“, ki pred nekaj leti sploh še niso obstajali. Novi časi staršem prinašajo nove izzive.

To je čas vidnega oddaljevanja od staršev, kar pa ne pomeni, da nas otroci ne potrebujejo bolj kot kadarkoli prej. Med osmim in dvanajstim letom otroka vedno bolj skrbi mnenje drugih. Vrstniki postajajo vse bolj pomembni in vse več prostega časa želijo preživeti z njimi.

V obdobju do približno 10. leta starosti te skupine sestavljajo dečki in deklice, po tem pa se deklice začnejo izločati in ustvarjati svoje skupine (v živo in online), v katere fantje več nimajo prostega vstopa. To je čas, ko razlika med deklicami in dečki postaja vse bolj očitna.

Pri nekaterih otrocih se že zelo zgodaj začne proces ločevanja od odraslih in oblikovanja „gang-ov“. Svoje skrivnosti držijo zase, zaupajo jih samo najzvestejšim prijateljem, ustvarjajo svoj posebni šifrirani jezik, ki je drugim nerazumljiv, …. To je še posebej značilno za deklice, ki pišejo svoje skrivne dnevnike, si izmišljujejo šifrirane abecede, zbirajo enake stvari (plišaste igrače, modne dodatke, zvezke in dnevnike, barvice vseh oblik in velikosti in podobno). Del pripadnosti skupini izražajo tudi z lastništvom enakih trend igrač. Na žalost staršev se trendi v tem obdobju hitro menjajo.

Sposobnost pomnjenja je na vrhuncu, saj, kot pravijo strokovnjaki, po 10. letu starosti le-ta začne upadati. Z 9. leti so otroci sposobni jasno razmišljati, radi pišejo, prepisujejo, rišejo, sestavljajo in rešujejo naloge. So zelo radovedni. V tem obdobju se otrok vsako leto nauči okoli 1000 novih besed, zato je v tem obdobju najbolje spodbujati ljubezen do branja (da, vemo, včasih je to zelo težko – ampak spomnimo se, da se otroci učijo z zgledi!) ali igranje različnih besednih družabnih iger. To je še posebej opazno pri deklicah. Njihovi najljubši predmeti so likovni pouk, tuji jeziki in spoznavanje narave.

Poizkusi, kreativno izražanje, razni izzivi, družabne igre za skupine (odštekani zvoki, izzivi in nore risbe) – vse to lahko še vedno pritegne njihovo pozornost. Zato združite prijetno s koristnim. Namesto sedenja pred telefonom ali tabličnim računalnikom zberite skupino njihovih vrstnikov, naj skupaj raziskujejo, se igrajo in družijo. Po potrebi se vključite tudi sami, saj še vedno potrebujejo pomoč, pa čeprav tega ne želijo priznati. In ne pozabite organizirati kakšno „prenočitev“ s pižama partyem in obveznimi palačinkami za zajtrk – to so trenutki, ki se jih bodo spominjali za vedno, vi pa boste še vedno cool. In ne pozabite jih vprašati za mnenje, ker ga sigurno imajo. Na tak način je nastal tudi seznam teh priljubljenih igrač.

 

Izbrali Hana (10 let) in njena mama

Oglejte si naš izbor najlepših igrač za deklice, stare od 9 let dalje, ki vam bo letos morda pomagal pri izbiri najboljših daril!


Igrače za deklice, stare od 9 let dalje:

Fantasy Model dnevnik s kodo | Baby Center Slovenija
Fantasy Model dnevnik s kodo,ob odpiranju kodne ključavnice  se zasliši pesem
Dnevnik z magnetom | Baby Center Slovenija
Dnevnik z magnetom,po novi mladinski serija Jaz sem Luna (Soy Luna),ima iustrirane robove listov,starost 6 leta +.
Dnevnik + digitalna ura + 6B svinčnik | Baby Center Slovenija
Dnevnik + digitalna ura + 6B svinčnik,motiv Miraculous,žive barve,od starosti 3 let dalje,OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
Dnevnik presenečenja z metuljčkom | Baby Center Slovenija
Čarobni dnevnik,vila v obliki metuljčka,vsebuje dnevnik in pisalo,na voljo v roza ali modri barvi,izbrano barvo zapišite v opombe naročila,OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
Weird slime lab | Baby Center Slovenija
Prosojni, barviti, sluzasti, raztegljivi, gumijasti geli,inovativni efekti,oblikuj odvratne izdelkeOPOZORILO! Ni primerno za otroke mlajše od 3. leta.
Set za sestavljanje - Zemlja in luna | Baby Center Slovenija
3D model Zemlje in Lune, Priporočena starost: 8+, OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
Set za izkopavanje kristalov | Baby Center Slovenija
8 zakopanih kristalov, za urjenje fine motorike, Priporočena starost: 8+, OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
Luksuzni laboratorij za izdelavo mila | Baby Center Slovenija
Luksuzni laboratorij za izdelavo mila,mešajte barve in dišave in izdelajte čisto svoje milo,priporočamo izdelovanje v prisotnosti odrasle osebe,primerno za starost 8 let +,OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
Magic nail lab | Baby Center Slovenija
Ustvari posebne lake,edinstveni učinki,lak se sveti v temi,spreminja barve v temi,OPOZORILO! Ni primerno za otroke mlajše od 3. leta.
Perfume Lab | Baby Center Slovenija
Ustvarite svoj lasten parfum,komplet dišav in barvastih gelov,OPOZORILO! Ni primerno za otroke mlajše od 8 let.
Rainbocorns - pliš | Baby Center Slovenija
Rainbocorns pliš,jajce velikosti 23x19,5x28 cm,v katerem je eden od 12 različnih pliškov
Hugs Interaktivna opica - Bella | Baby Center Slovenija
Fingerlings Hugs,interaktivna navihana opica,Bella - roza barve,prijateljica za nežnost, ljubezen, skrb in zabavne neumnosti,lahko ji pošlješ poljubček in vrnila ti ga bo,posname tvoje besede in jih ponovi na zabaven način,dolge roke so kot nalašč za objemček,odziva se na 40 različnih načinov,za starost od 2 let dalje.
Hugs Interaktivna opica - Boris | Baby Center Slovenija
Fingerlings Hugs,interaktivna navihana opica,Boris - modre barve,prijatelj za nežnost, ljubezen, skrb in zabavne neumnosti,lahko mu pošlješ poljubček in vrnil ti ga bo,posname tvoje besede in jih ponovi na zabaven način,dolge roke so kot nalašč za objemček,odziva se na 40 različnih načinov,za starost od 2 let dalje.
Interaktivni pliš | Baby Center Slovenija
Interaktivni pliš,ljubljenčki, ki jih lahko vzameš kamorkoli,imajo mehko dlako in dolg rep,Pomsie bo povedala, kdaj bo utrujena, lačna ali jo bo zeblo,reagira na dotik in zvokvsak naprodaj loceno,željenega napišite v opombe,za starost od 4 let dalje,OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
Kuža Penny | Baby Center Slovenija
Prijazni kuža Penny,mehek in prijeten za božanje,se prijazno oglaša,deluje na baterije, ki se jih lahko zamenja,velikost artikla: višina 23 cm, širina 20 cm, dolžina 32,5 cm.OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
Beanie Boos - Modri samorog - 15 cm | Baby Center Slovenija
Modri samorog,velike radovedne oči,velikost 15 cm,za starost 3+ let,OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
Družabna igra Mesta | Baby Center Slovenija
Različne kartice s sličicami,v slovenskem jeziku,za starost od 8 let dalje,za 1 ali več igralcev,OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
Družabna igra Male sive celice | Baby Center Slovenija
Male sive celice,kviz,vzdušje najhitrejših in najbolj brihtnih ekip lahko ustvarite doma v krogu družine ali prijateljev, za igro so vsaj tri osebe,starost od 9 do 99 let,OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
Hasbro Monopoly Junior - elektronsko bančništvo | Baby Center Slovenija
Monopoly Junior,Elektronsko bančništvo,klasična otroška igra trgovanja v modernejši verziji,kjer se plačuje s kartico namesto gotovino,plačilne kartice, vsaka s svojo podobo, delujejo kot prave,za starost od 5 let dalje,OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.
RAVENSBURGER Družabna igra Activity | Baby Center Slovenija
Kombinacija treh iger, več kot 2500 pojmov, Priporočena starost: 12+, OPOZORILO: Ni primerno za otroke mlajše od 3 let.

toycatalogue_2018_teaser_500x200.png

Praznični katalog igrač

toycatalogue_2018_elements_footer_1200x100.png