Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Moje prvo čofotanje

Nekateri starši svoje dojenčke kopajo vsak dan, vendar pa kopanje več kot enkrat ali dvakrat na teden ni potrebno, dokler je otrok tako majhen, da se še ne plazi naokrog. Tudi pri kopanju velja, da upoštevajte želje otroka; če kopanja ne mara, ga lahko kopate nekoliko redkeje in manj časa, če se v kopanju zabava, pa ga v vodi pustite uživati dokler je voda dovolj topla.

moje-prvo-cofotanje-1100x575.jpg

Priprava na kopanje

Pred začetkom kopanja pripravite vse pripomočke za kopanje, brisačo, čisto pleničko in oblačila. Dojenčka boste veliko lažje kot v običajni kadi skopali v manjši, otroški kadi. Vanjo natočite le nekaj (5-8 cm) vode, ki naj ima približno 32°C. Pazite, da voda ne bo prevroča, saj se dojenčkova občutljiva koža lahko hitro opeče. Pri preverjanju ustrezne temperature vode si lahko pomagate s termometrom za vodo.

Umivanje

Dojenčka prinesite h kadi in ga slecite. V kad ga položite z nogami naprej in mu z eno roko nežno podpirajte vrat in glavico. Umivajte ga z roko ali rokavičko za umivanje, od glavice k nogam in od spredaj nazaj. Med kopanjem otroka nežno polivajte z vodo iz kadi, da ga ne bo zeblo.

Milo in šampon

Ker je otroška koža zelo občutljiva, uporabljajte blaga mila in šampone za otroke, pa še to zmerno, saj se sicer otrokova koža lahko izsuši. Ob koncu kopanja otrokovo kožo izperite s čisto vodo. Za umivanje obraza uporabite le vodo brez dodatka mila. Če se z otrokom v kadi igrate, naj najprej pride na vrsto igra, šele nato pa umivanje z milom. Tako se boste izognili temu, da bi otrok predolgo sedel v vodi z milnico, ki lahko draži kožo.

moje-prvo-cofotanje2-1100x575.jpg

Po kopanju

Otroka nežno zavijte v brisačo, da se posuši. Če je njegova koža suha, jo namažite z nežnim otroškim losjonom. Nato mu namestite pleničko, ga oblecite in poljubite dišečo glavico.

Varnost

Pri kopanju otroka upoštevajte naslednja varnostna pravila:

  • Nikoli, ampak res nikoli, dojenčka v kadi ne puščajte samega! Utopi se lahko v le nekaj centimetrih vode in v manj kot minuti. Če se morate nujno odzvati na telefonski klic ali odpreti vrata stanovanja, ker nekdo zvoni, dvignite otroka iz kadi, ga zavijte v brisačo in vzemite s seboj.
  • Nikoli ne polagajte dojenčka v kad, medtem ko voda še vedno teče. Temperatura vode se lahko spremeni ali pa voda postane pregloboka.
  • Termostat za vodo nastavite na 48°C – dojenček lahko ob stiku z vodo, segreto na 60 °C, dobi opekline tretje stopnje prej kot v minuti.

Kopanje = zabava

Kopanje spremenite v igro. Otročičku v kopalni kadi ponudite igračke za v vodo ali kopalno knjigico in kopanje bo postalo veselo čofotanje.

moje-prvo-cofotanje3-1100x575.jpg


Morda bi vam bilo všeč tudi:

Kad Hello Little One - White | Baby Center Slovenija
Kad Hello Little One,udobna in prostorna,kad ima sedišče in čepek.
Kopalni plašč - Dinkey Zebra | Baby Center Slovenija
Velikost 86/92,100% bombaž,primeren za občutljivo otroško kožo.
Bombažna rokavica za umivanje 2 kos - Hello Little One | Baby Center Slovenija
Vrečka za umivanje,bombažna rokavica,100% bombaž,prijazna do nežne malčkove kože.
Termometer za kad - Cosy Humphrey | Baby Center Slovenija
Termometer za kad,natančen.