Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Ko si za zabavo nadenemo maske

Poleg rojstnega dne in božičnih ali novoletnih praznikov je pust med najbolj priljubljenimi prazniki v otroškem svetu. Takrat se naši najmlajši prelevijo v vlogo, ki jim v danem trenutku najbolj buri domišljijo in jim nudi največ možnosti za razvoj svoje igre. Zdravnica, gasilec, dimnikar, medvedek, Pika Nogavička, Rdeča kapica, slonček ali klovn? Otroci naj sami izberejo masko, s katero želijo predstavljati svoje trenutno počutje, in v njej odigrati vlogo, kot si jo predstavljajo v svoji domišljiji.

pust1-1100x575.jpg

Pustni kostumi

Kako imenitno je, ko si naši navihanci za dan ali dva nadenejo maske in se spremenijo v svoje priljubljene junake iz filmov, risank ali živalskega kraljestva! Pustni kostumi različnih velikosti nudijo neskončne možnosti maškaranja otrokom vseh starosti, še posebej ljubki pa znajo biti najmlajši člani družine. Le kdo se ne bo stopil ob pogledu na malega kužka ali medvedka? Pri izbiri kostuma imejte v mislih tudi to, kje bo otrok kostum uporabljal. Če se boste odpravili presenetiti babico in dedka, boste imeli možnost nadzorovati kostum vašega malčka. Če mu bo prevroče ali prehladno, ga boste slekli ali oblekli in se tako izognili morebitnemu prehladu.

Kostum za vrtec pa že zna predstavljati izziv. Vzgojiteljice namreč ne bodo mogle biti v pomoč čisto vsakemu malčku, zato jim pomagajte vi že s samo izbiro kostuma. Ta naj bo enodelen in sestavljen tako, da ga otrok lahko sam obleče in sleče. Saj poznate tisto, ko otroka oblečete v 12-delni komplet, in ravno ko končate, zaslišite čarobne besede: »Mene lulat!«. :) Kostumi s kapuco so super izbira za zimski čas – namesto kapice otroku tako na glavi zrastejo ušeska. Ljubko, hkrati pa je otrok dobro zaščiten pred mrazom in vetrom.

pust2-1100x575.jpg

Pustni dodatki

Včasih je za izvirno masko dovolj že samo skrbno izbran pustni dodatek in vaš malček se bo v hipu prelevi v zanimivo maškaro. Lasulje različnih barv in dolžin, raznobarvni spreji za lase, obroči z ušeski ali tipalkami ter pripomočki za pirate, policaje, kavboje, klovne, princeske in različne živali. Pustni dodatki so zelo hvaležni, saj jih bo otrok lahko uporabljal skozi celotno leto in ne samo v času pusta. Igra vlog je eden ključnih elementov razvoja otroka, zato je izbira pustnih dodatkov izjemnega pomena. Pravzaprav - zakaj se ne bi v vlogo policaja ali zdravnice prelevili tudi vi? Otroci bodo uživali v igri z vami, ne glede na letno obdobje.

Pustna ličila

Za res pravo pustno masko običajna ličila iz maminega predala ne bodo zadostovala. Mamina ličila niso dovolj obstojna, ne zagotavljajo zadovoljive prekrivnosti, hkrati pa niso prirejena za nežno otroško kožo. Na trgu najdete različne komplete ličil v številnih barvnih kombinacijah, ki vsebujejo tudi potrebne pripomočke za nanašanje.

pust4-1100x575.jpg

Ličenje nežne otroške kože - kaj je dobro vedeti?

  • Masko, ki jo želite naslikati na obraz, najprej narišite na papir. Skica vam bo pri nanašanju barv v veliko pomoč.
  • Pred nanosom ličil otrokov obraz namažite z nežno kremo za obraz. Tako boste ličila kasneje lažje odstranili.
  • Za nanašanje barve na večje površine uporabite gobico, pri bolj natančnih potezah pa si pomagajte s čopičem.
  • Če boste z istim čopičem ali gobico nanašali različne barve, ju pred nanosom nove barve vedno sperite s toplo vodo in milom.
  • Pri mlajših otrocih ne nanašajte barve preblizu oči.
  • Ličila najprej obrišite s papirnatim robčkom, nato pa jih do konca očistite s pomočjo vate in kreme za obraz ali nežnega mleka za odstranjevanje ličil.
  • Če se z otrokom odpravljate na pustno rajanje, vzemite ličila s seboj, da boste lahko popravili masko, če bo to potrebno.

Ker pa utegne biti ustvarjanje malih maškar za marsikaterega starša prav poseben izziv, smo za vas naličili štiri pustne maske. Sledite navodilom in zagotovo vam bo uspelo.

Kako naličiti vilo?
Kako naličiti Batmana?
Kako naličiti zajčka?
Kako naličiti klovna?
Kako naličiti miško?
Kako naličiti levčka?
Kako naličiti pirata?

Pustna_pobarvanka-550x389.jpg

Pustna pobarvanka "Kdo se skriva?"

Kliknite na sliko in natisnite našo posebno pustno pobarvanko "Kdo se skriva?", ki jo bodo z veseljem pobarvali prav vsi malčki. :)Morda bi vam bilo všeč tudi:

Kako otroka našemiti za pustno rajanje v vrtcu?
Pečemo miške z dolgimi repi