Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif
1100x574px_cybex.jpg

Varnost na prvem mestu!

ADAC 2019. - rezultati najnovejšega testa avtosedežev

Pravilen izbor otroškega avtosedeža je ključen za varnost vašega otroka.

Če se želite prepričati, da ste izbrali varen avtosedež, potem se mora vaše raziskovanje začeti pri različnih testih avtosedežev, ki jih izvajajo različne organizacije. Eden izmed najbolj znanih testov je ADAC, ki ga izvaja nemška avtomobilistična zveza. Ne glede na to, ali se pripravljate na prihod otroka ali se odpravljate na pot z večjim otrokom, je pomembno, da se posvetite preverjanju brezhibnosti obstoječega avtosedeža, in, če je potrebno, nakupu novega avtosedeža, primernega za vašega otroka. Poleg varnosti bo pravilno izbran avtosedež otroku zagotovil tudi udobno potovanje.

Baby Center v svojih poslovalnicah ponuja odlično in široko ponudbo različnih otroških avtosedežev, za vse starostne skupine, a potrebno je izbrati avtosedež, ki odgovarja vašemu malčku, vam in je hkrati primeren za vaše vozilo.

Avtosedež mora biti primeren višini in teži malčka, prav tako pa naj bo nameščanje enostavno in z minimalno možnostjo napake v skladu z navodili proizvajalca. Osnova dobrega avtosedeža je, (pred praktičnostjo in cenovnim dostopom) varnost. Pred odločitvijo se posvetujte s prodajnim osebjem, ki vam bodo svetovali, po potrebi tudi pomagali namestiti avtosedežev v vaše vozilo.

Na svetu obstajajo mnogi testi avtosedežev, vendar so se ravno neodvisna testiranja nemške avtomobilistične zveze ADAC pokazala kot najverodostojnejša in najzanesljivejša. Zato starši vsako leto z nestrpnostjo pričakujejo rezultate njihovih testiranj avtosedežev.

Testiranje otroških avtosedežev Stifung Warentest ADAC nemške avtomobilske organizacije

Neodvisna nemška potrošniška organizacija Stifung Warentest v sodelovanju z avtomobilistično organizacijo ADAC vsako leto opravi obširno testiranje otroških varnostih sedežev, ki jih je moč zaslediti na trgu.

Kako potekajo testiranja ADAC?

Avtosedeže testirajo na podlagi vnaprej določenih meril, ki vključujejo varnost, upravljanje, ergonomijo, vsebnost škodljivih snovi, čiščenje in kakovost izdelave. Ponderji in pogoji testiranja so naslednji:

  • 50% - zagotavljanje varnosti (čelni in bočni trki pod različnimi koti pri večji hitrosti-obnašanje materiala, stabilnost sedeža, obremenitev trebušnega dela, stabilnost naslonjala,…);
  • 40% - merilo uporabnosti (praktični preizkus udobja uporabe-enostavnost sistema zapenjanja, ročaja za prenašanje, namestitve v avtomobil, vzdrževanje prevleke,…);
  • 10% - merilo ergonomije (udobnost vožnje za malčke, širina sedeža, koliko prostora zavzame v vozilu);
  • 0% - prisotnost škodljivih snovi in kemikalij v materialih (preverjanje vsebnosti škodljivih snovi policiklični aromatični ogljikovodiki, ftalati, fenoli, azobarvila, zaviralci gorenja, mehčala, težke kovine, itd.). Kljub temu, da je ponder 0 % pa prisotnost škodljivih snovi v materialu zniža skupno oceno sedeža.

Baby Center priporoča:

logo2019.JPG
1100x619_cybex_adac_2019.jpg

 

V nadaljevanju so vsi testirani otroški avtosedeži pomlad/2019 na voljo v naših poslovalnicah in na spletu:

 

Avtosedež Cloud Z i-Size - Midnight Blue | Baby Center Slovenija
Avtosedež Cloud Z I-Size,skupina 0+,i-Size UN R129/02, 45 cm – 87 cm, max. 13 kg (od rojstva do približno 18 mesecev),z vgrajenim vodilom za varnostni pas,odlična zaščita pred soncem in vetrom z zaščitnim faktorjem UPF50+,teleskopska linearna zaščita v primeru bočnega trka,zagotavlja skoraj ravno ležeč položaj,z mehkimi blazinicami za ramenska in koračni pas,ergonomski ravno ležeč položaj zunaj avtomobila,vgrajena XXL zložljiva strehica v barvi sedeža,garancija za brezhibno delovanje: 3 leta.
Avtosedež Sirona Z i-Size z bazo - Manhattan Grey/Mid Grey | Baby Center Slovenija
Avtosedež Sirona Z i-Size z bazo,od rojstva do 105 cm (približno 4 leta),vožnja v nazaj obrnjenem položaju čim dlje – od 45 cm do 105 cm (od rojstva do 18 kg – do približno 4 let),rotacija sedeža za 360°z enostavnim položajem za nameščanje malčka,nadzor smeri vožnje (DDC),tehnologija zmanjšanja udarne energije (ER-Tech) pri naprej obrnjenem položaju sedeža (od 16 mesecev in 76 cm dalje),vgrajen sistem L.S.P.,po višini prilagodljiva opora za glavico,garancija za brezhibno delovanje: 3 leta.
Avtosedež Kidfix III M - Air Silver | Baby Center Slovenija
Skupina 2/3,od 15 do 36 kg,od 4 do 12 let,podaljšan sedalni del za večje udobje,
Avtosedež Advansafix IV R - Grey Marble | Baby Center Slovenija
Skupina 1/2/3,od 9 do 36 kg,od 9 mesecev do 12 let,bočna zaščita SICT,5 točkovni varnostni pas (do 18 kg),prilagodljiva višina naslona za glavo,odstranljiva prevleka,garancija za brezhibno delovanje: 2 leti.
Avtosedež Adventure - Cosmos Black | Baby Center Slovenija
Avtosedež Adventure,skupina 2/3,od 15 do 36 kg,od 4 do 12 let,bočne zaščite,po višini nastavljiv naslon za glavo,pripenjanje z 3-točkovni varnostnim pasom iz avtomobila,nastavljiv naslon za hrbet,garancija za brezhibno delovanje: 2 leti.
Avtosedež Tobifix - Nomad Blue | Baby Center Slovenija
Avtosedež Tobifix,skupina 1,od 9 do 18 kg,primeren za otroke od 9 mesecev do 4 let,po višini nastavljivo naslonjalo za glavo,po dolžini prilagodljivi varnostni pasovi,stranska zaščita,preprosto spreminjanje položaja,namestitev ISOFIX-a s podporno nogo,/li>odstranljiva in pralna prevlekagarancija za brezhibno delovanje: 2 leti.
Avtosedež Titan Pro - Nomad Blue | Baby Center Slovenija
Avtosedež skupine 1/2/3,od 9 mesecev do 12 let,od 9 do 36 kg,od 67 - 150 cm,zelo široko nastavljivo naslonjalo za glavo, naklona sedeža v 3 stopnjah – avtosedež,tkanina iz bambusa,5 točkovni varnostni pas,ISO-Fix in Top tether priklop,garancija za brezhibno delovanje: 2. leti.

Vse rezultate zadnjega ADAC-ovega testiranja pogledajte tukaj.


Želite vedeti več...

Kako pravilno izbrati in koristiti otroški avtosedež

KAKO IZBRATI PRAVI VARNOSTNI AVTOSEDEŽ?
PRAVILNA UPORABA AVTOSEDEŽA

Kaj pravi zakon?

Mednarodni standard ECE R 44/04
i-Size - novi predpisi homologacije otroških avtosedežev