Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Pečemo miške z dolgimi repi

Pustni čas je eden tistih, ko imamo z najmlajši priložnost tudi kaj slastnega speči in pojesti. In se tudi s tem pozabavati. Tokrat smo z našo malo kuharico pripravili miške, ki se še posebej priležejo v času pusta (pa tudi kadarkoli drug dan).

Sestavine

  • 2 jajci
  • 3 žlice sladkorja
  • 2 dl kisle smetane (ali jogurta)
  • 2 lončka moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev sladkor
  • vanilijeva esenca
  • ščepec soli
  • naribana limonina lupinica
  • cimet
  • olje za cvrtje
blog-ingredients.jpg

Postopek

1. Vzamemo večjo skledo, v kateri penasto umešamo  jajci in sladkor, nato pa dodamo še kislo smetano (lahko nadomestimo tudi z jogurtom), moko, pecilni prašek, vanilijev sladkor, ščepec soli, malo naribane limonine lupinice in cimet. Male ročice naj testo dobro zmešajo z mešalnikom, nato pa je čas, da si vsi skupaj malo spočijemo. Testo naj počiva 15 minut, mami bo pospravila kuhinjo, malčki pa naj si ogledajo risanko.

blog-miske-mixing.jpg

2. Po počitku pa vsi k peki: v večjem loncu segrejemo olje, mamica pa vanj z žlico previdno polaga testo. Male kroglice ni potrebno nič obračati, ker kar same delajo prevale.

blog-miske-frying.jpg

3. In ko dobijo zlate repke so pripravljene na sladkorno kopel in hop, že skočijo v naša usta.  Pa dober tek!

blog-miske-serving.jpg