Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Kako izbrati otroški voziček?

Otroški voziček je eden od osnovnih kosov opreme vsakega novorojenčka, dojenčka in malčka. Izbor najustreznejšega vozička, ob današnji izjemno široki ponudbi, utegne za starše predstavljati pravi izziv. Zato, da bi vam izbor vozička olajšali, smo pripravili nasvete in izluščili ključne lastnosti, na katere morate biti pozorni, če želite, da bo voziček ustrezal željam in potrebam vaše družine.

Osnovo otroškega vozička predstavljajo ogrodje, košara in sedežna enota.

Košaro uporabljamo od rojstva otroka naprej. Zaradi vodoravne lege košara omogoča počitek in spanje v položaju, ki je ključen za zdrav in pravilen razvoj hrbtenice novorojenčka.

Pri šestih mesecih, ko dojenček postane že bolj zvedav in se uči samostojnega sedenja, je čas, da košaro nadomestimo s sedežno enoto. Opremljena s 5-točkovnim varnostnim pasom in varovalom zagotavlja, da nam otrok ne »pobegne« iz vozička in da se lahko varno odpravite na raziskovanje bližje in daljne okolice.

Preverite našo ponudbo vozičkov s košaro

lupo_comfort.jpg

Sodobna ogrodja otroških vozičkov omogočajo tudi namestitev avtosedežev skupine 0+. Na tak način lahko otroka brez vznemirjanja prenesemo iz avtomobila na voziček, vendar le za kratek čas. Avtosedež skupine 0+ namreč ni namenjen za sprehode in ne nadomešča lastnosti košare. Avtosedež skupine 0+ lahko kupite v kompletu z vozičkom ali pa ločeno. V tem primeru bodi pozorni, ali sta ogrodje in sedež združljiva.

Preverite našo ponudbo vozičkov s košaro in avtosedežem

howto3v1.jpg

Izbrani otroški voziček naj bo funkcionalen in kakovosten. Ko boste razmišljali o uporabi vozička v praksi, skušajte biti čim bolj realni in izbiro prilagodite vašemu življenjskemu slogu. Ne pozabite, da v vozičku prevažate vaš zaklad, zato pri kakovosti ne sprejemajte kompromisov. Ker ne želite, da otrok med »vozičkanjem« večino časa preživel v vašem naročju, boste nedvomno izbrali vozičke, ki bo otroku nudil kar največ udobja.

Na prvi pogled se vozički med seboj razlikujejo predvsem po dizajnu in barvah, vendar pa njihovo dejansko uporabnost, ki se nanaša predvsem na okolje, podlago  in pogoje v katerih ga bomo najpogosteje uporabljali, opredeljujejo:

  • Način zlaganja: vsak voziček ima svoj način zlaganja. Pri tem je smiselno, da preverimo, kako ga zložiti s košaro ali s sedežno enoto. S tem bomo ugotovili koliko prostora bo voziček zavzemal pri prevažanju v vašem avtomobilu ali pri shranjevanju pri vas doma.
  • Teža: odvisna je od same konstrukcije vozička. Robustnejši kot je, bolj to vpliva na njegovo težo.
  • Kolesa: Prednost trikolesnikov je njihova vodljivost, štirikolesnike pa odlikuje stabilnost. Klasična napihljiva kolesa v osnovi zagotavljajo mehkejšo vožnjo a so težja od koles iz umetne mase.
  • Vzmetenje: večina sodobnih vozičkov je vzmetenih. Vzmeti na vozičku odlično nadomeščajo pomanjkanje napihljivih koles.

Če nameravate večino časa z otrokom v vozičku preživeti na utrjenih podlagah in v urbanem okolju, potem boste izbrali lažji voziček, z manjšimi, okretnejšimi kolesi. Tisti, ki boste voziček pogosto zapeljali na makedam ali celo gozdne poti, boste izbrali robustnejši voziček z velikimi kolesi za lažje premagovanje neravnin.

Zahvaljujoč današnji široki ponudbi pa se vam ni potrebno odločati med izključno mestnim ali terenskim otroškim vozičkom. Vzemite si dovolj časa za premislek. Obiščite otroško trgovino in preizkusite različne vozičke. Izkušnje in nasveti drugih staršev so vsekakor dobrodošli, vendar pa lastna izkušnja in občutek štejeta največ.

Vozički marele so posebna kategorija vozičkov, katerih glavna lastnost je, da so zelo kompaktni, lahki in praktični. Uporabni so na potovanjih, kot drugi voziček ali pa kot dodatni voziček pri starih starših.

Preverite našo ponudbo vozičkov marel

howtomarela.jpg

Če vas kot starše hkrati doleti dvojna sreča, potem boste potrebovali voziček za dvojčke.

Preverite našo ponudbo vozičkov za dvojčke

howtotwin.jpg