Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Kaj moramo vedeti o vozičkih-marelah?

Pripravljate se na poletne počitnice z vašimi malčki, vaš voziček, v katerem ste otroka vozili naokrog prvih nekaj najlepših mesecev, pa je postal prevelik, da bi ga lahko spravili v prtljažnik avtomobila, ki je že tako in tako poln? Čas je za nakup majhnega, lahkega in enostavno zložljivega vozička-marele!

naslovna_720x550-1.jpg

4 vprašanja o izbiri vozička

 
Izbira vozička-marele je prav tako zahtevna kot izbor prvega vozička. Neizogibno vprašanje vsakega starša je - kateri voziček-marelo naj sploh izberem, ko pa je ponudba le-teh tolikšna? Preden se resno lotite preučevanja vseh vozičkov-marel, poskusite odgovoriti na sledeča vprašanja, kar vam bo pomagalo pri ožanju izbora vozičkov-marel:
 
1. Ali potrebujem mestni voziček ali voziček, ki je primeren tudi za bolj zahtevne terene?
2. Ali se mi zdijo dimenzije zloženega vozička pomembna lastnost vozička?
3. Ali potrebujem voziček-marelo, kateri omogoča nastavitev naklona hrbtišča tudi v povsem ležeči položaj? 
4. Ali sem aktiven starš, ki je ves čas v pogonu? Morda bi potrebovali večnamenski voziček-marelo? 
tijelo1_720x350.jpg

Osnovne značilnosti vozičkov-marel

Večina staršev najverjetneje ob nakupu prvega vozička še ne razmišlja o nakupu vozička-marele. Izberete voziček, ki je čimbolj lahek, pratičen in kar najbolj funkcionalen. Zakaj bi ga torej sploh menjali? Vozički-marele so manjši in še bolje zložljivi, zaradi česar so idealni za krajša in daljša potovanja. Prav tako so vozički-marele bolj primerni od prvih vozičkov v vročih poletnih mesecih, ko je pomembno, da otroka prevažamo v kar čimbolj zračnem vozičku. 

Vozički-marele so izjemno lahko in manjši od prvih vozičkov, kar še posebej pride do izraza pri zlaganju vozička. Nizka teža vozičkov-marel omogoča enostavnejšo mobilnost, tudi takrat, ko otrok veselo teka okrog vozička. Za razliko od prvih vozičkov imajo vozički-marele majhna kolesa, ki so ali plastična ali polnjena z umetno maso, zaradi česar so zelo lahka. Kolesa predstavljajo glavno razliko med široko ponudbo vozičkov-marel.

gb_pocit.jpg

Mestni vozički-marele

Ali se večinoma sprehajate po mestnih ulicah in obožujete potovanja? Poleg tega si želite voziček-marelo, ki bi bil kar čimbolj lahek in bi zložen zavzel kar najmanj prostora? Za vas bo voziček-marela GB Pockit+ popolna izbira! Inovativen voziček-marela v zloženem stanju predstavlja najmanjši voziček na svetu, saj njegove mere v zloženem stanju znašajo le 32 x 20 x 38 cm. Zaradi svoje majhnosti in enostavnosti zlaganja se odlično vklopi v mestno življenje. Zloženega lahko pospravite kar v torbo ali nahrbtnik, za sestavljanje in razstavljanje vozička pa potrebujete zgolj 4 sekunde! Majhna plastična kolesa so idealna za vožnjo po mestu in gladkih površinah. Seveda to ne pomeni, da ni primeren za vožnjo po npr. makedamu, bo pa vožnja z njim tam nekoliko manj udobna kot s prvim vozičkom, ki je kompaktnejši in ima večja kolesa.

Majhne dimenzije in nizka teža pa nista edini odliki vozička-marele GB Pockit+. Z uporabo ustreznih adapterjev lahko na ta voziček namestite tudi Cybex ali GB avtosedež skupine 0+, s čimer vaš voziček-marela postane odličen potovalni voziček že od otrokovega prvega dne! Voziček GB Pockit+ lahko v zloženem stanju vzamete tudi s seboj na letalo.

tijelo2_720x350.jpg

Vozički-marele za vse terene

Če uživate v sprehodu skozi gozd in so makedamske poti vaš vsakodnevni izbor, potem vam predlagamo, da izberete voziček-marelo, katerega kolesa so izdelana iz umetne mase. Predstavljamo vam naš najbolj prodajani model kompaktnejših vozičkov-marel: GB Qbit+!

Voziček GB Qbit+ je kompakten in s svojimi kolesi iz umetne mase lepo vozen po vseh terenih. Njegova prednost je v tem, da je precej lažji od klasičnih prvih vozičkov, zložen zavzame zelo malo prostora, obenem pa je njegovo zlaganje in razstavljanje povsem enostavno. Tako kot GB Pockit+ ima po višini nastavljiv ročaj, oblika ročaja pa omogoča enostavno upravljanje vozička tudi z eno samo roko. Tako kot na voziček GB Pockit+ lahko tudi na voziček Qbit+ namestimo avtosedež skupine 0+. GB Qbit+ ni običajen model vozička-marele, saj v kombinaciji s košaro in avtosedežem že predstavlja potovalni sistem 3v1, s svojo majhnostjo, lahkostjo in praktičnostjo pa ostaja popoln voziček-marela.

tijelo3_720x350.jpg

Morda bi vam bilo všeč tudi:

Ko se otrok noče voziti v vozičku
Zakaj je pomembno izbrati pravi voziček?
Vozičkanje z Anjo - izbira vozička
Edita Misirić Vrkljan (Miss7): Moje priprave na materinstvo