Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Hranljiva in okusna prehrana je temelj zdravega odraščanja

Priprava jedi je ena izmed najpogostejših aktivnostih v vseh gospodinjstvih, v kateri mnogi uživajo in se sprostijo, posebej, kadar pripravljajo obroke za svoje družinske člane ali prijatelje. Toda kuhanje lahko postane izjemen izziv, ko kuhamo za zahtevno občinstvo, ki ga je težko zadovoljiti in ki je izbirčno, ko gre za hrano, začimbe in okuse. In če malo razmislimo, ni bolj zahtevne publike, kot so majhni otroci, ki še ne znajo povedati staršem, kaj si želijo jesti in česa ne, katera živila jim ustrezajo in kateri okusi jih osrečujejo.

zdrava-prehrana-avent-1100x400.png

Najtežje je kuhati za najmlajše

Ko najmlajši člani družine že osvojijo nove motorične spretnosti, razvijejo koordinacijo rok, oči in ust ter se naučijo, kako povsem samostojno uporabljati različne ustne mišice, kot je požiranje hrane ali njeno izpljuvanje iz ust, je čas za odkrivanje prvih okusov in tuhtanje o tem, kaj jim je všeč in kaj ne, v čem bodo uživali in kaj bodo pojedli, čeprav z muko, samo da ustrežejo mami in očetu, ki potrpežljivo držita žlico in ga prosita, da poje »le še eno žličko«.

Vse to so razlogi, zakaj so starši pri pripravi prvega obroka za malčka pod stresom, posebej tisti, ki na trdo hrano navajajo svojega prvega otroka. Ne trdimo zaman, da je odstavljanje in prehod na trdo hrano ena izmed najbolj zahtevnih faz starševstva, vendar ni razloga za strah in paniko. Pomembno je, da imate ves čas v mislih, da so hranljivi obroki bistvenega pomena za otrokov zdrav razvoj, zato mu je potrebno ponuditi raznoliko hrano, ki ustreza njegovi starosti oziroma stopnji privajanja na tršo hrano. Otroci bodo tako najprej uživali ob prvih kašicah iz riža, žit, ovsa, prosa in koruznih zrn, pomešanih z maminim mlekom, nato pa počasi uvajamo zelenjavo ter druga živila.

zdrava-prehrana-avent-2-1100x400.png

Ohranjanje arome in hranljivih snovi

Da bomo otrokom lahko ponudili raznolika in hranljiva živila, je ključnega pomena to, kako jih pripravimo, torej kakšno toplotno obdelavo živil bomo uporabili. Strokovnjaki se strinjajo, da je najboljši način za ohranitev hranljivih snovi, teksture in okusa jedi priprava hrane na sopari. Vendar pa ta metoda kuhanja zahteva čas in potrpljenje, česar staršem majhnih otrok pogosto primanjkuje. Nadvse preprosto rešitev prinaša Philips Avent v praktični napravi, ki združuje mešalnik in soparnik na edinstven in inovativen način, ki staršem olajša vsakodnevno hitro pripravo okusnih in hranljivih obrokov, prilagojenih potrebam otroka.

Philipsov soparnik in mešalnik 4 v 1 za pripravo zdravega obroka uporablja štiri funkcije – soparjenje, mešanje in sekljanje, odmrzovanje in segrevanje. Zahvaljujoč njegovi funkcionalnosti se vsak starš mimogrede, že z enim obratom posode, v kateri sopari in meša, spremeni v vrhunskega kuharja. Uporaba te naprave je neverjetno preprosta, potrebno je le očistiti in narezati sestavine, jih dati v posodo, dodati vodo in začeti s funkcijo soparjenja. Ko je ta končana, posodo obrnemo na glavo in vklopimo mešalnik, ki zelenjavo, meso, ribe, stročnice in druga živila v trenutku preoblikuje v okusno jed želene gostote in teksture, od fino zmešanih za najmlajše, pa do kompaktnejših in grudastih za malo starejše.

Preprosto, hitro in priročno

Poleg zagotovljenih odličnih rezultatov z vsako pripravo obroka, naprava Philips 4 v 1 za pripravo zdrave hrane s priročnostjo tudi občutno olajša vsakdan staršev. Od tega, da vas naprava z zvočnim signalom obvesti, ko je kuhanje končano, da ne potrebujete stati zraven in nadzorovati postopka, do tega, da ima posoda prostornino 1000 ml, kar je dovolj za pripravo štirih obrokov, ki jih lahko do naslednjič shranimo v hladilniku ali zmrzovalniku. Posoda in nož sta primerna za pranje v pomivalnem stroju, rezervoar za vodo pa očistite in napolnite s svežo vodo, tako da bo hrana vsakič pripravljena na sveži pari.

Recepti nutricionistke za pripravo jedi za navdih

Pri oblikovanju obroka s soparnikom in mešalnikom 4 v 1 bo staršem v veliko pomoč tudi praktična knjižica z recepti, ki je priložena napravi in je razdeljena na štiri faze glede na stopnje navajanja otroka na tršo hrano. Knjižica vsebuje veliko različnih receptov in koristnih nasvetov znane nutricionistke in strokovnjakinje za otroško prehrano dr. Emme Williams, s pomočjo katerih bo otrok dobil temelj za dobre prehranjevalne navade za celo življenje.

R21_O.jpg
R4_O.jpg
R6_O.jpg

Morda bi vam bilo všeč tudi:

Vse kar morate vedeti o stolih za hranjenje
Čaji in recepti iz domače kuhinje
Soparnik in mešalnik 4v1 - SCF 875/02 | Baby Center Slovenija
Soparnik in mešalnik 4v1,popolno soparjenje - zdravo kuhanje s paro,izredno zmogljiv mešalnik zagotavlja želeno gostoto,pregledna knjižica receptov po starostnih obdobjih, knjižica pripravljena v sodelovanju z nutricionistko,s funkcijo odmrzovanja in segrevanja,aparat s piskom opozori, da je obrok pripravljen,strokovni nasveti o uvajanju goste hrane,preprosta priprava hrane v eni posodi, ki jo za mešanje le obrnemo,prihrani čas,1-litrska posoda omogoča pripravo več obrokov naenkrat,pomivanje v pomivalnem stroju,garancija za brezhibno delovanje: 2 leti.