Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Edita Misirić Vrkljan (Miss7): Moje priprave na materinstvo

Dolgih sedem mesecev vsakodnevno govorim o svoji nosečnosti z možem, mamo, taščo, bratom, svakinjo in prijateljicami, včasih pa tudi sama s sabo. Človek bi pomislil, da sem imela zares dovolj časa, da se popolnoma ozavestim in sprejmem dejstvo, da bom kmalu postala mama majhnemu bitjecu, ki ga nosim v svoji maternici.

Pa sem res pripravljena? Vsakič, ko na glas izrečem vprašanje "Ali je to mogoče? Ali se bo to resnično zgodilo?" sem vedno znova pretresena in polna vprašanj. Tudi kadar se poskušam potolažiti z dejstvom, da je skorajda vsaka ženska na tem svetu v vsej zgodovini človeštva bila ali pa je mama, me še vedno navdušuje dejstvo, da bom to kmalu tudi jaz! Ko sem to vprašanje izgovorila prvič, na samem začetku nosečnosti, sem ugotovila, da se nama bo življenje popolnoma spremenilo in da ga bo potrebno prilagoditi prihodu tretje osebe. Kajti vse, kar sva do sedaj počela, je bilo resnično prilagojeno samo nama. Kmalu pa prihaja tretji član, prihaja najin sin. In za njegov prihod se je treba dobro pripraviti.

Otroška posteljica in ostalo pohištvo 

Zaenkrat nimava namena opremiti celotno otroško sobo, saj predvidevava, da bo vsaj prvo leto dojenček spal v najini spalnici, v svoji posteljici. Toda kam sploh postaviti otroško posteljico? V spalnici stoji moja omara, pa komoda z najinimi poročnimi fotografijami, s pogledom na katere se tako zelo rada prebujam. In potem ponovno - reality check: nič več prebujanja ob pogledu na fotografije v mirnih zagrebških jutrih, od sedaj naprej se prebujaš takrat, ko se prebuja tvoj sin. In tako je moja komoda po kratkem postopku odšla iz spalnice, nadomestila pa jo je čudovita otroška posteljica, ki prav lepo sovpada z življenjskim prostorom, ki ga deliva z možem. Tako je z nekaj spremembami stanovanje pripravljeno na najinega dojenčka! Kaj pa je z mamico in očkom? Ali sva midva pripravljena?

Tečaj za bodoče starše in literatura 

Seveda, da nisva, ampak se trudiva. Pri tem nama je pomagala literatura, predvsem pa tečaj za bodoče starše. Priporočam vsem! Na tečaju sva dobila odgovore na večino vprašanj. Čeprav sem prepričana, da bom, tako kot ostale novopečene mamice, prve mesece tavala v temi, in da je vsak otrok drugačen, in da ne veste kakšen v resnici bo, dokler ga ne spoznate - tečaj me je pomiril. Na njem sem dobila osnovne informacije tako o porodu kot tudi o tem, kaj vse me čaka v prvih dnevih po njem. Tako sem pripravila svoj seznam nujnih pripomočkov za prihajajočega dojenčka.

2c21f68d49db6903c719.jpeg

Stekleničke, prsna črpalka in vsi ostali pripomočki za dojenje

Dojenja se bojim še bolj kot samega poroda. Če vprašate strokovnjake, ni potrebno pred rojstvo otroka kupiti ničesar, saj upate in verjamete, da boste lahko dojili in da boste v tem najboljša. Sama sem stekleničke in prsno črpalko dobila od prijateljic, ki so že rodile, in katere so mi rekle - ti kar začni z dojenjem, ampak imej v omari spravljenih vseeno nekaj stekleničk.

Prepričana pa sem, da bom zagotovo potrebovala otroški voziček.

a06b44c586828587a4b9.jpeg

In kateri voziček je izbrala Edita? Oglejte si njen video!

Otroški voziček

Če kaj zares poglobljeno preučujem zadnjih sedem mesecev, so to otroški vozički! Ko sem prvič odprla to 'Pandorino skrinjico', sem bila presenečena nad tolikšnim izborom blagovnih znamk vozičkov, z nadaljnjim raziskovanjem pa nad vsemi dejavniki, ki so pomembni pri izbiri vozička. Na koncu sem v Baby Centru svoj izbor zožila na naslednje otroške vozičke: Cybex Mios, Cybex Mios KOI in Joolz Day2. Vsi trije vozički so izredno kakovostni in ustrezali so večini najinih osnovnih kriterijev, npr. da se jih enostavno zloži, da jih lahko pospraviva v prtljažnik najinega avtomobila, da so relativno lahka, ker živimo v tretjem nadstropju zagradbe brez dvigala, ...

Torej - predvsem uporabnost in vzdržljivost! Nama z možem je takoj v oko takoj padel čudovit voziček nizozemske znamke Joolz, saj vizualno in stilsko predstavlja najin karakter - je preprost, moderen ter brez upadljivih barv in detajlov. Voziček raste z otrokom in s preprosti pritiski na gumbke omogočajo veliko razliko! Poleg tega, da je voziček multifunkcionalen, je tudi izredno lep in zelo se že veselim dneva, ko bom lahko najinega sinka vozila naokoli v novem vozičku. Seveda sem poleg vozička izbrala tudi ustrezen avtosedež lupinico, ki ga bomo potrebovali že na poti iz porodnišnice domov.

Kopalna kad, previjalna podloga, kreme in ostale potrebščine za nego 

Vključila sem tudi brisače, sterilne zložence, kapljice za trebušne krče in tetra plenice, in seveda tudi prvi paket pleničk. Ko to pišem, se zavedem, da nimam obogatenega samo najinega stanovanja, ampak je obogatel tudi moj besednjak!

Oblačila za odhod iz porodnišnice domov 

To, da bo najin sinček najbolj srčkan ne glede na to, v kaj ga bova oblekla, tako in tako vem. Sem pa za v porodnišnico že pripravila bodi in nogavičke, v katerih ga bova prvič peljala domov. Ti kosi oblačil bodo poseben spomin, ki ga bova shranila za vedno. In ne mislite, da sva ob tem, ko sva otroško omaro do vrha polnila z odejicami, plenicami in pisanimi otroškimi oblačili, pozabila na najpomembnejšo stvar. Prva stvar na seznamu je namreč tako in tako že zdavnaj obkljukana. Ljubezen. Od samega začetka te avanture sva bila prepričana, da nama o tem ni potrebno skrbeti, saj jo imava. Zato mislim, da sva, kljub nekaterim strahovom in pomislekom - popolnoma pripravljena!

76d44d261d6476534682.jpeg

Besedilo povzeto iz Miss7


Morda bi vam bilo všeč tudi:

Ko se otrok noče voziti v vozičku
Zakaj je pomembno izbrati pravi voziček?
Vozičkanje z Anjo - izbira vozička