Blog - Voziček Mutsy Icon na testu - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Voziček Mutsy Icon na testu

Voziček Mutsy Icon na testu


OSEBNA IZKAZNICA

Znamka: Mutsy

Model: Icon

Tip: velik voziček

Država porekla: Nizozemska

Super moči: izjemno kompakten in prilagodljiv


Voziček Icon je zadnji model standardne velikosti iz nizozemske družine Mutsy. Otroški vozički Mutsy se ponašajo s prepoznavno minimalistično obliko, odlikuje pa jih značilen inovativen način zlaganja.

Poleg tega mislim, da so to edini vozički na tržišču, ki ponujajo dvojno prilagoditev ročaja – teleskopsko in z nagibom! In kako so prestali test – to si lahko preberete v spodnjem besedilu!

Kot vedno začnemo najprej s tehničnimi podatki, za vse tiste, ki želite najprej preveriti dimenzije in težo.

ZA:

 • Kakovostna kolesa, ki se odlično spopadajo z neravnimi površinami
 • Izjemno lahek za upravljanje, čvrst in robusten
 • Prostoren, udoben sedež, ki ga lahko obrnete v obe smeri
 • Ročaj, prilagojen staršem vseh višin
 • V prtljažniku zavzame minimalen prostor

PROTI:

 • Zlaganje zahteva obe roki in kar nekaj prakse

TEHNIČNI PODATKI:

Teža

 • Voziček s sedežem: 13,2 kg
 • Okvir vozička: 9 kg
 • Sedež: 4,2 kg
 • Košara za novorojenčka: 4 kg

Nosilnost:

 • Skupna nosilnost: 20 kg
 • Sedež: 0–30 mesecev / 15 kg
 • Košara za novorojenčka: 9 kg
 • Nakupovalna košara: 5 kg

Dimenzije:

 • Zložen voziček: 60 x 57 x 37,5
 • Raztegnjen: 105 x 57 x 110,5
 • Višina ročaja: do 110,5 cm
 • Sedež v ležečem položaju: 87 cm
 • Višina sedeža: 53 cm opora za hrbet
 • Globina sedeža: 25 cm
 • Širina sedeža: 26 cm
 • Opora za nogice: 16 cm
 • Košara za novorojenčka: 70 x 30 x 17 (notranje mere)

Kolesa:

 • Prednja:19,5 cm
 • Zadnja: 26,5 cm

OKVIR VOZIČKA

Izjemno trdna, aluminijasta konstrukcija, ki tehta le 9 kg, je osnova vse te zgodbe. Na njej so nameščena kolesa iz trde, kakovostne gume EVA – štiri kolesa, od katerih sta sprednji kolesi vrtljivi, z možnostjo fiksiranja za bolj grobe terene. Vzmetenje v samem okvirju in na sprednjih kolesih omogoča izjemno prijetno in lahko vožnjo!

Zavora je nožna, zelo enostvna za uporabo, tudi s sandali in se zategne z eno samo potezo.

Ročaj je izdelan iz čudovitega umetnega usnja, ki je neverjetno enostavno za vzdrževanje! Ne samo, da je izdelan iz odličnega materiala, je tudi eden od najvišjih ročajev (kar bo zagotovo laskalo številnim visokim staršem), sega vse do 110,5 cm! Njegova posebnost je ta, da ga je mogoče prilagoditi na dva načina – teleskopsko in z nagibom, zato velja za najbolj prilagodljiv ročaj na tržišču.

Nakupovalna košara je odprta in izjemno prostorna. Je zelo lahko dostopna z vseh strani, kar močno olajša vsakdan.

Voziček raztegnete z obema rokama in to v treh korakih: najprej odmaknite varovalno ročico, nato raztegnite voziček in dvignite sedež. Ko je okvir v celoti raztegnjen – zadnja kolesa se pomaknejo nazaj, natančno začutite »klik« (lahko pogledate tukaj). Sistem je naravnost edinstven!

Tudi zlaganje je enostavno, vendar sta še vedno potrebni obe roki. Ves čar pa predstavlja velikost zloženega vozička – je eden najmanjših zloženih vozičkov polne velikosti!

Seveda lahko odstranite tudi kolesa in dodatno zmanjšate velikost, ampak verjemite mi – ne bo potrebno! Kot dokaz ponujam sliko: Musty Icon v primerjavi z Mutsy Nexo.

Njegova teža je povprečna za standardne vozičke – približno 13 kilogramov. Glede na to, kaj vse ponuja, sem pričakovala več. Za starše, ki jim teža predstavlja izziv, lahko sedež odstranijo z okvirja v dveh korakih, tako da dvignejo manj kot 10 kg! Dolgo sem razmišljala o tem, koliko mi je pravzaprav všeč, da je težji od 10 kg (okvir s sedežem), a sem na koncu zaključila – če bi bil le malo lažji, bi to pomenilo tudi manj možnosti in zagotovo tudi manj udobja. Kompromisno, prav ničemur od navedenega se ne želimo odreči, verjemite mi!

Druga posebnost so indikatorji, ki vam pokažejo, da so sedež, košara za novorojenčka ali adapterji pravilno nameščeni. Posebnost predstavljajo tudi gumbi s pomnjenjem za spreminjanje smeri vožnje / odstranitev košare in zamenjava košare s sedežem. Ne potrebujete dveh rok, vsaka stran deluje posamično!

S pomočjo ustreznih adapterjev lahko voziček spremenite v sistem 3 v 1.

In da še popestrimo zgodbo: Icon ponuja peščico možnih konfiguracij. Voziček lahko sestavite v želenih barvah. Obstajajo 4 različne verzije: Balance, Legend, Leisure in Vision. (Za primer, na testu in na slikah je verzija Vision v barvi Jade Green, „srebrn“ okvir z detajli v barvi konjaka.)

KOŠARA ZA NOVOROJENČKA

Otroška košara Icon je izjemno lahka, tehta le 4 kg in se lahko uporablja tudi za spanje. Je povsem povprečnih dimenzij, a dobro opremljena: zračna vzmetnica, ki skrbi za malčkovo udobje, čudovito oblazinjena notranjost in prevleka za hladnejše dni.

Strehica košare je opremljena z dodatnim senčnikom. Lahko jo prilagodite v dva položaja. Na zadnji strani je odprtina za zračenje za toplejše dneve.

Velik plus predstavlja tudi dejstvo, da je ročaj za prenašanje nameščen točno na vrhu, kar znatno olajša prenašanje košare! Ko košare ne potrebujete več, jo zložite in shranite na varno!

SEDEŽ

Sedež vozička Icon je precej prostoren: 53 cm visoka opora za hrbet, 26 cm širok sedežni prostor in globok 25 cm. Do vrha strehice je še dovolj  prostora, da je košara primerna tudi za večjega dojenčka (preizkušena z 2,6 let starim malčkom, visokim približno 90 cm!).

Pri različici Vision je prav gotovo posebnost tkanina, čudovita na dotik, udobna in izjemno enostavna za vzdrževanje.

Sedež vozička Icon omogoča vožnjo v obe smeri, kot tudi popolnoma ravno ležeč položaj, kar pomeni, da se lahko izognete uporabi otroškega avto sedeža na okvirju vozička. Resnično ga lahko kar najbolje izkoristite od začetka do konca!

Varnostni pas je seveda 5-točkovni, s 3 stopnjami prilagoditve višine. Lahko ga uporabite tudi kot 3-točkovnega, saj je ledveni pas povezan z ramenskima. Pas lahko odpnete z enim samim klikom na središčni gumb.

Strehico sestavljajo dva dela in kratek senčnik ter še en dodaten senčnik, ki se razkrije s pomočjo zadrge. Prvi del strehice je opremljen z razglednim okencem, ki se odpira na magnet, tako da ni bojazni, da bi prebudili spečega malčka. Vsi deli so prepolni detajlov, zelo imenitnih, minimalističnih, kar jim daje še posebno eleganco.

Še en vrhunec predstavlja prilagodljiva opora za nogice. Dolga je celih 16 cm in ni tako ozka kot pri posameznih vozičkih, zato resnično zagotavlja kakovostno oporo. Z istočasnim pritiskom na stranska gumba jo lahko prilagodite v 3 položaje.

Seveda pa je tu še prednje varovalo, ki ga lahko povsem odstranite (na obeh straneh). Prednje varovalo je opremljeno tudi z zgibom, ki omogoča lažji dostop do malčka. Izdelano je iz kakovostnega umetnega usnja, očistite ga lahko le z eno potezo z vlažno krpo!

Vse prevleke so strojno pralne pri 30°C (seveda, brez centrifuge in mehčalca).

KAKŠNA JE VOŽNJA?

Našo skupno pustolovščino smo začeli na gladkih, sveže pološčenih površinah nakupovalnega centra. Nezahtevno, opravili smo z levo roko

Nato smo nadaljevali z vožnjo: po asfaltu, razbrazdani cesti, starem mestnem jedru, opatijski Lungo Mare,…Tu in tam smo sicer občutili kakšno jamico, a komajda. Še naprej smo vse opravili z levo roko.

Makadam in bela cesta – enostavno. Če bi Icon lahko govoril, mislim, da bi rekel „Moj stajling to zlahka prenese“. Upravljan le z eno roko, je uspel premagati zahtevne terene in to navkreber!

Vzmetenje je več kot odlično. Kar je za ta model značilno, je vzmetenje na sprednjih koolesih in v samem okvirju, tako da na večjih luknjah ali izboklinah, zaniha celotna konstrukcija, dojenček pa to komaj kaj začuti.

Pri prvem zlaganju vozička smo se le začudeno gledali, ko pa enkrat ujamete rutino, ga je užitek zlagati. Traja eno samo minuto.

Čisto mimogrede, ta model obožuje miniaturne prtljažnike.

Kar nekajkrat so mi mamice potožile, da je sedež pri vozičku Mutsy nizek. Nisem ravno prepričana, kako »nizko« je to v resnici, ko pa starši kupujejo veliko večje in težje vozičke – ker so visoki, a nato še pred enim letom preklopijo na ultra majhen voziček v obliki marele ali voziček, ki je precej nižji od takih, skoraj pri tleh.

Iz izkušenj: Mali racavčki radi sami splezajo v voziček in ravno ta (povprečna) višina je zanje najbolj praktična.

Nasvet plus: Originalna zimska vreča Mutsy je odlična izbira, saj njena hrbtna stran preprečuje zdrs in je tako čvrsto pritrjena na sedež.

In da zaključimo to zgodbo: Mutsy je z vozičkom Icon zadel v polno, saj je z inovativnim zlaganjem in maksimalno praktičnostjo, olajšal staršem življenje, njegov dizajn pa je zelo privlačen, enostavno eleganten, z veliko prvovrstnimi detajli.

DODATKI (naprodaj posamično)

 • Adapterji za otroški avto sedež (Maxi-Cosi tip utora – združljivi so tudi z nekaj drugimi blagovnimi znamkami)
 • Zimska vreča
 • Previjalna torba
 • Sončnik
 • Prevleka za nakupovalno košaro
 • Dežna prevleka za košaro za novorojenčka
 • Dežna prevleka za sedež
 • UV prevleka za sedež (zaščita pred komarji)
 • Mreža proti komarjem za košaro za novorojenčka
 • Držalo za stekleničko

*Sponzorirana, a neplačana vsebina. Voziček je izposojen za namen ocenitve v določenem obdobju. Ocena vsebuje moja osebna (kolikor je le mogoče objektivna) razmišljanja o izkušnji, pridobljeni z uporabo omenjenega izdelka. Ob tej priložnosti se  zahvaljujemo Baby Centru, ki nam je s posojo vozička res maksimalno pomagal!


Strollerica (www.strollerica.com/blog)