Blog - Voziček Cybex e-Priam na testu - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Voziček Cybex e-Priam na testu

Voziček Cybex e-Priam na testu


OSEBNA IZKAZNICA

Znamka: Cybex

Model: e-Priam

Tip: standardne velikosti

Država porekla: Nemčija

Super moči: električni voziček na baterije


Ena večjih novosti v svetu otroške opreme v zadnjih letih je zagotovo voziček Cybex e-Priam. Kaj pomeni "E"? Okrajšava je za Elektro - Cybex je v Priamov visokokakovostni okvir vključil pogonski motor. Aktivira ali deaktivira se s pritiskom na gumb, LED indikator tako da lahko vedno pazite na nivo baterije in v katerem načinu ste – ali je VKLOPLJEN ali IZKLOPLJEN.

Vas zanima več? Nadaljujte z branjem!

Prvi osnovni podatki in tehnični podatki za vse tiste, ki imajo radi tehniko ...


ZA:

 • Vrhunski voziček z baterijo in vgrajenim motorjem
 • Idealen partner za dolge sprehode po vseh terenih
 • Izredno močan, zanesljiv in prilagojen na vse višine staršev
 • Udobno za otroka, prostorno
 • Zelo enostavno za vzdrževanje

PROTI:

 • Zaradi vgrajene baterije je nekoliko težji od klasične različice (2,4 kg)
 • V prtljažniku zavzame nekoliko več prostora
 • Cena

Teža:

 • Konstrukcija + sedež: 15,3 kg
 • Košara Lux za novorojenčke: 4,9 kg

Zmogljivost: 

 • Sedež: 17 kg (0-36 mesecev)
 • Košara za novorojenčka: 9 kg
 • Spodnja nakupovalna košara: 5 kg

Mere:

 • Zložen voziček: 88 x 51 x 33 cm
 • Razstavljen voziček: 94,5 x 60 x 115 cm
 • Višina ročaja: 98 - 108 cm
 • Sedež v ležečem položaju: 97 cm
 • Višina sedeža: naslonjalo 54 cm
 • Globina sedeža: 25,5 cm
 • Širina sedeža: 29,5 cm
 • Del za noge: 17 cm
 • Otroška košara: 86 x 46 x 62 cm

Kolesa:

 • Prednja: 20 cm
 • Zadnja: 30 cm

TEHNIČNI PODATKI:


OGRODJE

Sama ogrodje je zelo minimalistično, upam si trditi - prefinjeno. Krasijo ga detajli iz EKO usnja, odvisno od dizajna možnost pa imate med srebrnim, zlatim in rosegold ogrodjem.

Zakaj je E-Priam poseben in uporaben?

Moč integrirane baterije pomaga pri vožnji po neravnem terenu in po klancu navzdol, medtem ko zavira navzdol.

Laično rečeno – porabite baterijo, ne sebe

E-Priam je na voljo za pomoč staršem, olajšanje vsakdanjega življenja in zagotavljanje večje ravni udobja za dojenčke.

Obstaja možnost, da lahko baterijo polnite na vozičku ali ko ta ni priklopljena na polnilno konstrukcijo. Kateri koli način izberete, polnjenje traja približno 3,5 - 6 ur.

Zdaj, kako pogosto jo je treba polniti, je odvisno od tega, kako intenzivno jo uporabljate. Na ravnih površinah z občasno pomočjo in obremenitvijo do 10 kg lahko baterija zdrži do 45 kilometrov! Seveda se ob obremenitvi in ​​višjih hribih ter nižjih temperaturah baterija hitreje prazni.

Zanimivo je, da se akumulator iz varnostnih razlogov takoj izklopi, če greste hitreje od 6 km / h.

S pritiskom na gumb se lučke prižgejo, prikažejo trenutno stanje baterije in ko nehajo utripati, lahko začnete. Traja nekaj sekund! Če želite izklopiti, preprosto pritisnite gumb, lučke se ugasnejo in E-Priam postane "običajni" Priam.

Teleskopska krmilna ročica se lahko z enim klikom prilagodi na več položajev,  kar pomeni, da je prilagojen staršem vseh višin.

Na krmilnem ročaju je vgrajen varnostni trak, ki bo zagotovo koristen na vzponih ali spustih, tako da boste imeli več nadzora nad vašim vozičkom.

Ogrodje E-Priama, ki smo ga mi preizkusili, je bil rožnato zlat, s črnimi in zlatimi detajli.

Nakupovalna košara je precej velika in se odpira in zapira na magnet. Ena velika torba se prilega brez težav in je tudi vodoodporna.

Kolesa so narejena iz kakovostne EVA pene, vsa 4 pa imajo blaženje. Zadnja kolesa imajo premer 30 cm, sprednja kolesa pa so premera 20 cm in jih je mogoče pritrditi po potrebi.

Čeprav se na vseh terenih odlično premikajo, je možno sprednja in zadnja kolesa zložiti tudi za dvokolesni način, kar vam bo prišlo prav na peščenih.  Za čiščenje jih je enostavno snemite iz okvirja.

Zavora se nahaja na sredini zadnjega dela konstrukcije, noga jo aktivira in deaktivira v eni potezi, ne glede na obutev 😉.

Zložitev je možna z eno roko v dveh potezah - najprej spustite sedež navzdol (ne glede na smer vožnje), nato z gumbom za nastavitev višine hitro potisnite ročaj navzdol in povlecite konstrukcijo k sebi. Ko je zložen, stoji sam, vendar ni zaklenjen.

Za odpiranje samo ločite sprednja od zadnjih koles (dovolj je, da naredite korak, kot da boste odšli), potem pa dvignite ročaj na želeno višino in dvignite sedež. Vozička ni mogoče zložiti s košaro za novorojenčka.

Majhna pomanjkljivost je, da sestavljen voziček, zavzame nekoliko več prostora (glej mere), vendar jim bomo glede na vse, kar ponujajo, to oprostili.

Poleg tega je za Priam mogoče kupiti smuči - nameščene so namesto sprednjih koles in se uporabljajo za vožnjo po snegu. Da, prav ste prebrali - Cybex je pomislil na vse!

SEDEŽNI DEL

Mimogrede, Cybex ponuja sedež 2 v 1 in sedež Lux za večino svojih vozičkov. Sedež 2v1 ima položaj L, sedež Lux pa ponuja popolnoma ravno ležečo lego, kar pomeni, da ga lahko uporabljate od rojstva ter nanj namestite cocoon.

Lux sedež ponuja 3 stopnje naklon ter ​​vožnja v obe smeri. Poleg tega je zelo prostoren in visok, kar 54 cm - kot nalašč za visoke otroke in / ali malčke.

Naklon hrbtišča sedežnega dela se lahko spreminja, da bi bil voziček v vsakem položaju v maksimalnem ravnotežju se sredina sedežnega dela premika in ni vedno na sredini. Še ena zanimivost - spreminjanje smeri vožnje je zelo enostavno s pomočjo gumba. To olajša premikanje, tako da lahko vse izvedete le z eno roko.

Streha je ogromna, raztegljiva s 3 XXL ploščami in dodatnim vizirjem, polnim spodobnih detajlov, z prezračevalno mrežico, UV zaščito in peekaboo oknom.

Sprednje varovalo se vrti in ga je mogoče popolnoma odstraniti. Oblečena je z umetnim usnjem, zaradi česar je vzdrževanje zelo enostavno - samo obrišite z vlažno krpo.

Varnostni pasovi so v 5 točkah. Leva in desna stran sta pritrjeni ločeno, sprostitev zaponke pa se izvede z enim samim klikom na osrednji del.  Drsne naramnice vam omogočajo, da jih nastavite v različne nivoje in tako bodo naramnice rastle z vašim malčkom.

Naslon za noge je nastavljiv tudi v 3 položaje, in sicer z istočasnim pritiskom na gumbe na obeh straneh. Je precej velik in prostoren – je velik in res lahko sprejme starejše otroke.

Obstaja seveda široka paleta barv in nekaj čudovitih LIMITED EDITION kombinacij.  Voziček, ki smo ga preizkušali je iz kolekcije SPRING BLOSSOM

Ves tekstil je seveda pralen v pralnem stroju, pri 30 stopinjah, s priporočilom, da ne uporabljate mehčalca, in centrifugiranje pri zelo nizkih hitrostih.

KOŠARA ZA NOVOROJENČKE - LUX

Ta košara je bila predstavljena leta 2019, od prejšnje pa se razlikuje po dodatnih prezračevalnih odprtinah in videzu.

Notranjost je obložena s 100% bombažem, za zaščito pred soncem in vetrom pa je na voljo velika streha z UV50 + in pokrov košare na zadrgo. Seveda je v notranjosti tudi vzmetnica iz pene, ki je še posebej prijetna na dotik.

Še posebej je praktičen vgrajen ročaj za nošenje košare, ki se nahaja na samem vrhu - popolnoma uravnoteženo!

Na fotografiji je Lux košara v omejeni izdaji Jeremyja Scotta (Moschino).

Poleg te košare je na isti konstrukciji mogoče uporabiti prejšnjo različico košare in cocoon ali Lite Cot ter seveda - lupinico z ustreznimi adapterji.

KAKŠNA JE VOŽNJA?

Ker sem preizkusila tudi klasični Priam, se mi E-Priam sprva ni zdel niti najmanj drugačen. Vožnja je enaka – na ravnem terenu lahko vozite le z eno roko, občasno je potrebno z obema, odvisno od težavnosti.

V trenutku, ko se baterija vklopi, se že čuti, da vam pomaga pri potiskanju. Na ravnih površinah tega ni treba, toda takoj, ko se začnete gibati po travnatih površinah, neravni površini, vzponih - tu E-Priam pride do izraza!

Veliko mamic me je vprašalo "Ali bo voziček pobegnil...?" - Ne bo. E-Priam ne vozi sam, še vedno ga je treba usmerjati in potiskati, a napor je minimalen. Če vam bo primerjava kaj pomenila: vožnja z vklopljenim E-sistemom je kot vožnja z malimi vozički.

Pri E-Priamu je genialno, da baterija sama zavira voziček, ko se peljete navzdol. Če se na primer spustiš z vozičkom, se ne bojiš, da bi tekel za njimi. Ni potrebe po ročni zavori - to je tisto, kar E-Priam naredi za vas!

To močno olajša življenje v hribovitih predelih, starih mestnih jedrih s kockami, podeželskih območjih z zelo neravnim terenom.

Sami veste, da je moj klasični Priam med top 5 vozički, vendar je E-Priam še dvignil lestvico. Kot nekdo, ki je živel v izredno hribovitem mestu, lahko rečem - če bi E-Priam obstajal pred 8 leti, bi bil to naš prvi in ​​zadnji voziček!

PS: Po objavi na Instagramu sem dobil nekaj sporočil, v katerih mame pravijo, da gre za drago igračo.

Z vidika starša, ki ima določene telesne okvare in je odvisen od vozička, da normalno deluje ves dan, lahko rečem, da to ni igrača. E-Priam je izredno kvaliteten voziček, ki ponuja visoko raven udobja. Za nekatere je to razkošje, za druge pa potreba. Vesela sem, da je tak izdelek ugledal luč sveta, ker vem, da bo nekomu olajšal starševski vsakdan! In to ni zanemarljivo.

Drage mame, ne pozabite - kaj je za vas nepomembno in je samoumevno, je za nekoga težko izvedljivo 😉. Zakaj si ne bi olajšali življenja, če to zmoremo?! Otroci nas ne potrebujejo samo, ko so majhni, oni so naši in mi smo njihovi za vse življenje.

DODATKI (kupijo se ločeno)

 • Nadomestna baterija E-Priam
 • Lite Cot - za novorojenčka *
 • Snack Tray
 • Mreža proti mrčesu za sedežni del in košaro *
 • Previjalna torba Priam (vse barve + omejene izdaje - vsaka je drugačna!) *
 • Zimska vreča (vse barve + omejene naklade) *
  ​​​​​​​

* Vsa navedena dodatna oprema je primerna za modele Priam, E-Priam in Mios.

** Sponzorirana, a neplačana vsebina. Vozički so izposojeni za namene pregleda za določeno časovno obdobje. Ta pregled vsebuje moje osebne (kolikor je mogoče - objektivne) misli skozi izkušnje, pridobljene z omenjenim izdelkom. Zahvaljujemo se Baby Center Hrvaška za zaupanje in izposojo tega čudovitega vozička!

Strollerica (www.strollerica.com/blog)