Blog - Veste, kaj je organski bombaž? - Baby Center spletna trgovina
0

Veste, kaj je organski bombaž?

Veste, kaj je organski bombaž?

In kakšni so trendi za poletna otroška oblačila?

V naših poslovalnicah boste našli široko izbiro oblačil iz kolekcije Cool Club, ki je izdelana iz organskega bombaža.​​​​​​​

Velika večina oblačil, ki jih nosimo, je brez bombaža praktično nepredstavljiva. V zadnjih letos se z zavedanjem o ohranjanju narave in zdravja namesto standardnega bombaža vse bolj uporablja organski bombaž. Zahvaljujoč napredku znanosti je gojenje bombaža dandanes hitrejše in enostavnejše. Zaradi uporabe bio inženiringa, pesticidov in kemikalij ima velik del oblačil iz bombaža vprašljivo poreklo in iz tega razloga včasih ni povsem primerno za nošenje. Masovna pridelava bombaža, skupaj z uporabo umetnih gnojil in GMO semeni, prekomerno onesnažuje naše okolje. Stroka pogosta razpravlja o tem, kateri bombaž je boljši - tisti, ki je pridelan organsko (po principu organske proizvodnje), ali tisti standardni, ki se prideluje s klasičnimi postopki.

Proizvajalci standardnega bombaža kot glavni adut navajajo masovno in cenejšo proizvodnjo bombaža, ki se po vsebnosti celuloze ne razlikuje od organsko pridelanega bombaža. Po drugi strani je organski bombaž proizveden v skladu z mednarodno priznanimi standardi organske proizvodnje, ki vključuje tudi pridelavo brez uporabe kemičnih gnojil in pesticidov, poleg tega pa je pridelan na tleh, ki so popolnoma očiščena morebitnih predhodno uporabljenih toksičnih ostankov raznih kemičnih postopkov. Nedvomno organski bombaž najbolj odgovarja otroški koži, deluje pomirjujoče in je zagotovo najmanj nevarno naravno vlakno. Prav tako je nedvomno, da za naše najmlajše in najbolj ranljive želimo le najboljše. Z nakupom izdelkov iz organskega bombaža se zavedate pomembnosti zdravja in skrbi za okolje, prav tako pa podpirate zeleno industrijo in »toxic-free« pridelavo ter proizvodnjo.

V naših poslovalnicah in v naši spletni trgovini poiščite kolekcijo oblačil znamke Cool Club, narejenih iz organskega bombaža. Gre za edinstveno blagovno znamko otroških oblačil za novorojenčke, dojenčke in malčke. Čudovito oblikovana oblačila kvalitetnih krojev prinašajo nekaj različnih in nežnih stilov. Velik del kolekcije je izdelan prav iz organskega bombaža in je oblikovan posebej za vaše novorojenčke, dojenčke in malčke. Izdelke si lahko ogledate tukaj.

Nova poletna kolekcija oblačil Cool Club je modni navdih našla na povsem drugem koncu sveta – v Južni Ameriki. Kolekcija Casa Latina je polna veselih poletnih barv: močno zeleni odtenki ter turkizne in bele barve, kombinirane z barvo peska in sončnega zahoda. Kolekcija je narejena prav za poletje in zajema vse, kar prinaša poletje: lahkotno igro, brezbrižno zabavo in razigranost.

Preostanek ponudbe in aktualne akcije si lahko ogledate tukaj, mi pa vas bomo z veseljem dnevno obveščali o koristnih vsebinah in vseh aktualnih aktivnostih tudi na našem Instagram profilu in na naši Facebook strani.