Blog - Valentinovo: Poiščimo otroško ljubezen - Baby Center spletna trgovina
0

Valentinovo: Poiščimo otroško ljubezen

V tednih pred valentinovim se svet obarva v rdečo barvo in srčke. Prodajne izložbe, trgovine in televizijski oglasi predstavljajo srečne pare, ki se držijo za roke in razveseljujejo drug drugega z darili. Tisti, ki imamo otroke, se bomo slej ko prej srečali z vprašanjem naših najmlajših: »Mami, ali na valentinovo praznujem tudi jaz?«

Če je valentinovo praznik ljubezni, in če najbolj na svetu ljubimo svoje otroke, seveda, potem je to tudi njihov praznik. Mogoče smo v preteklosti valentinovo povezovali s praznikom zaljubljenih, romantično večerjo v dvoje, šopkom rož in čokoladnimi srčki … toda, pomislite, lahko je tudi drugače.

Da jim prihranimo razočaranje, tradicijo lahko tudi prekinemo in v praznovanje  vključimo tudi svoje otroke. Konec koncev, gre za ljubezen, kajne? Lahko jim napišete posebno valentinovo pismo, in jim zaupate, da jih imate radi in koliko veselja prinašajo v vašo družino. Napišete jim lahko seznam stvari, zaradi katerih jih imate radi (ker si sladka mala deklica, tvoj nasmeh mi ogreje srce, jutranji poljubček mi polepša dan, …), mogoče vključite malo humorja (ker vedno spiš z eno nogo okoli mojega pasu, ker si zelo dober v tem, da majico vedno oblečeš obrnjeno narobe, ker si najboljša pri izgubljanju kape, …) ali pa zapišete svoja globoka občutja, s katerimi jim poveste, da so za vas edinstveni, dragoceni in nenadomestljivi: Med tisoč otroci bi te razpoznala z zaprtimi očmi. Za mene si popoln otrok, in sprejemam te točno takega kot si. Rada te imam.

Če se res poglobimo v svoja čustva in zapišemo tisto, kar čutimo do svojega otroka (no, stres ob večernem uporabi pri umivanju zob v tem trenutku dajte na stran!), boste svojemu otroku dali neprecenljivo darilo in lep spomin.

Poleg pisma pa otroka lahko razveselimo tudi tako, da mu pripravimo posebno darilo: gremo ga iskat v šolo dve uri prej kot ponavadi, presenetimo ga z obiskom slaščičarne ali nečim, s čimer razbijemo ustaljeno vsakodnevno rutino. Otroku bo to ostalo v lepem spominu.

Zvečer, ko potihne otroški smeh in male glavice skočijo v sanjski svet, si vzemite čas in se posvetite tudi partnerju. Konec koncev, najbolj srečen otrok je tisti, ki ima starša, ki se imata rada.