Blog - Top otroški vozički po kategorijah - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Top otroški vozički po kategorijah

Top otroški vozički po kategorijah

Z našimi svetovalci iz oddelka otroške opreme smo se pred kratkim pogovarjali o tem, kaj je staršem, ki pridejo zaradi nakupa prvega otroškega vozička, pri izbiri pravega najpomembnejše. In iz prve roke smo izvedeli, da je to teža otroškega vozička. Voziček bodo starši uporabljali od otrokovega rojstva dalje in sicer vsaj eno leto, zato ne čudi, da je izbira pravega vozička tako zelo pomembna.

Poleg dizajna in barve ter karakteristik vozička (1v1, 2v1 ali 3v1) je mnogim staršem teža vozička zelo pomemben kriterij pri izbiri. Če boste morali vsakodnevno voziček nositi v višje nadstropje stavbe, ki nima dvigala, boste zagotovo iskali čim lažji in čimbolj kompakten voziček.

Pred nakupom otroškega vozička se morajo starši odločiti tudi, ali želijo samo otroški voziček (1v1), ali želijo kombinacijo vozička s košaro (2v1) in/ali z avtosedežem (3v1). Po izkušnjah naših svetovalcev smo izbrali nekaj otroških vozičkov iz vsake od teh kategorij, ki jih starši pogosto izberejo.

Otroški voziček (1v1)

Ob nakupu otroškega vozička 1v1 prejmete ogrodje in športni sedež vozička. Čeprav imajo nekateri športni sedeži možnost nastavitve v povsem ležeči položaj, se za novorojenčke vseeno priporoča uporaba košare s popolnoma ravnim dnom. Poleg košare za novorojenčka lahko uporabljate tudi avtosedež, ki se z ustreznimi adapterji namesti na ogrodje otroškega vozička. Tako na krajših vožnjah lahko namesti košaro (priporoča se vožnja do največ 2 uri).

Današnja ponudba otroških vozičkov preseneča s svojo lahkostjo, pri tem pa še posebej izstopata dve blagovni znamki – Cybex in GB!

Voziček Cybex Mios je znan kot izredno lahek, kompakten in nadvse praktičen, otroški nasmehi med vožnjo z njim pa to udobje samo še potrjujejo. Teža ogrodja tega vozička znaša samo 8,7 kg, nato pa se vsak dodatek namesti ločeno, kar staršem ponuja odlično izkušnjo v izbiri detajlov v njim najljubših barvah.

Voziček GB Maris s težo 12,2 kg (ogrodje in športni sedež vozička) spada med lažje otroške vozičke. Tako kot Cybex tudi GB odlikujeta enostavnost in kompaktnost. Vozički GB bodo idealna izbira za vse starše, ki jim je všeč enostaven dizajn, najbolj od vsega pa cenijo praktičnost vozička.

Otroški voziček s košaro (2v1)

Ob nakupu otroškega vozička 2v1 poleg ogrodja in športnega sedeža vozička prejmete tudi košaro za novorojenčka. Povprečna teža takšnega vozička je okoli 12 kg (z vključenim športnim sedežem). V primeru, da se boste odločili za takšen otroški voziček, vam priporočamo izbiro vozička Joolz Day2 in Mutsy Nio. Oba omenjena otroška vozička sta izredno praktična za vožnjo po vseh terenih, pri čemer še posebej izpostavljamo voziček Joolz Day2, ki se odlično obnese tudi na najbolj zahtevnih terenih.

S prihodom otroka skoraj vsak avtomobil hitro postane premajhen, zato je vsak prihranek prostora v prtljažniku več kot dobrodošla. Starši so zato pri teh dveh vozičkih navdušeni tudi nad tem, da omogočata odstranitev koles vozička v samo nekaj sekundah, s čimer takoj dobite dodaten prostor v avtomobilu. Oba vozička imata tudi košaro za potrebščine, ki vam bo olajšala nakupovanje z otrokom.

Otroški voziček s košaro in avtosedežem (3v1)

Z izbiro otroškega vozička 3v1 poleg ogrodja, športnega dela vozička in košare za novorojenčka prejmete tudi avtosedež skupine 0 ali 0+. Če ste se odločili za nakup vozička 1v1 ali 2v1, pa ustrezen avtosedež kupite ločeno – iste blagovne znamke (ali katere druge, če ustreza). Avtosedež na otroški voziček namestite z ustreznimi adapterji.     

Med otroškimi vozički s košaro in avtosedežem (3v1) priporočamo izbor vozička znamke Peg Perego ali Neonato. Teža vozička Peg Perego Book Set Modular Elite je nekaj več kot 10 kg (s športnim sedežem), teža vozička Neonato Puro Solid pa je 11,5 kg z vključenim športnim sedežem.


Razmislite, katere lastnosti otroškega vozička so za vas najpomembnejše, se posvetujte z našimi svetovalci in izberite tistega pravega zase in za svojega dojenčka.