Blog - TOP 10 družabnih iger - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

TOP 10 družabnih iger

TOP 10 družabnih iger

Čas, ki ga preživljamo v krogu svoje družine, je neprecenljiv. Poleg šolskih obveznosti, ki seveda morajo biti izpolnjene, poglobite svoje medsebojne odnose skozi igranje družabnih iger. Sprostite se, zabavajte se in spoznavajte drug drugega v situacijah, ki vam jih lahko zagotovijo različne družabne igre. 

Sestavili smo lestvico 10 TOP družabnih iger, ki so na voljo tudi v spletni trgovini www.babycenter.si.


  1. BANANA JOE: Igra, ki bo za mizo privabila do 5 ljubiteljev opic, predstavlja izziv v zbiranju banan. Paziti je treba, da ne zbudimo opice, ki počiva pod palmo. Toda, če z drevesa poberemo preveč banan, bo opica skočila. Skoči tudi ti in jo ujemi. Enostavno, zabavno in sproščujoče. Primerno za starost 4 leta+.
  1. BIG IT UP: Igra z nekoliko nenavadnim konceptom, saj se le-ta odvija v šotoru. Otrok aktivno, umsko in gibalno sodeluje, kar pomeni, da krepi njegovo iznajdljivost, kreativno razmišljanje in povečuje razvoj motoričnih sposobnosti. Na voljo sta dve različici: osreči krokodila in mu izpuli obolele zobe ali pa kitu iz trebuha odstrani zaužite smeti. Poučno in zabavno. Primerno za starost 3 leta+.
  1. ​​​​​​​MONOPOLY: Ena izmed klasičnih iger, ki je doživela preporod tudi z različicami, ki ustrezajo modernemu času. V klasični igri z otroki spoznavate načela poslovanja in plačevanja z denarjem, v modernejših različicah pa lahko otrokom predstavite tudi elektronsko bančništvo. Igra je na voljo tudi v različici Junior za najmlajše in v različici, primerni za potovanje. Primerno za starost 5 let+ ali 8 let+.
  1. LAČNI PUJS: Tudi pujsa je treba nahraniti. Vrzi kocko in ga nahrani s hamburgerjem ustrezne barve. Pritisni ga na glavo in podaj kocko naslednjemu. Pujs bo jedel, jedel in jedel. Zmaga tisti, pri kateremu se pujs razpoči. Malo za šalo, veliko za zabavo. Primerno za starost 4 leta+.
  1. ​​​​​​​MONKEY MANIA: Bi se malo razgibali? In se nasmejali do solz? Vrtavka bo določila, na kateri del telesa pripnete opico. Izziv je, da se opice s svojega telesa znebiš v 25 sekundah. Bolj ko otresaš, bolj opica kriči. Če ti uspe, se bo začela smejati, če ne, pa se bo začela norčevati. Idealna igra za vse starosti od 3 leta dalje.
  1. MALE SIVE CELICE: Priljubljen kviz se po več kot dvajsetih letih najbolj gledane mladinske oddaje na malih zaslonih predstavlja tudi kot družabna igra! Navijaško vzdušje najhitrejših in najbolj brihtnih ekip lahko ustvarite doma v krogu družine ali prijateljev. Vse kar potrebujete za igro so vsaj tri osebe pripravljene na zabavo.
  1. ​​​​​​​RUBIKOVA KOCKA: Ali ste vedeli, da je izumitelj Rubikove kocke, madžar Erno Rubik, imel velike težave pri sestavljanju svoje kocke? Trudil se je več mesecev, preden mu je uspelo. Medtem pa je za iskanje rešitve navdušil milijone ljudi po vsem svetu. Poišči tako, ki ti najbolj ustreza – na voljo v različnih oblikah in velikostih. Primerno za starost 8 let+.
  1. KARTE: Ni ga doma, ki ne bi imel vsaj enih kart. Črni Peter in Enka igrate z že vnaprej določenimi pravili, klasične karte pa omogočajo še širši spekter zabave. Se še spomnite pravil iger, kot je remi, vojna, osel, lažnivec? Predstavite otrokom pravila in jim med igranjem pripovedujte dogodivščine iz svojega otroštva.
  1. ​​​​​​​BRAINBOX: Serija izobraževalnih iger z različnimi tematikami navdušuje otroke in tudi njihove starše. Samostojna igra, igra v dvoje ali v parih je odlična za spoznavanje dejstev in širjenje obzorja. Igre so glede na tematiko prilagojene različnim starostnim obdobjem otrok. Otroci se tako lahko na zabaven način učijo o Sloveniji, športu, svetu, plenilcih, transportu, znanosti spoznavajo črke, medvedke, slike, živali in se podučijo o matematiki in angleškem jeziku. Odlična igra za dopolnjevanje znanja. Primerna starost je označena na embalaži.
  1. TWISTER: Poživi svoj dan in se preizkusi v iznajdljivosti. Na tla položi podlogo in zavrti vrtavko, ki to bo povedala pozicijo nog in rok. Desna roka na rdečo, leva noga na rumeno. Nato naj zavrti vrtavko nasprotnik. Se bosta zafecljala? Saj bo šlo. Če se koleno ali komolec dotakne podlage, si izločen iz igre. Kdo ostane najdlje, je zmagovalec. Več ko vas bo, bolj bo zabavno!


Niste našli tiste prave družabne igre? Na spletni strani www.babycenter.si preverite tudi druge igre.