Blog - Ste za vodni park na domačem vrtu? - Baby Center spletna trgovina
0

Ste za vodni park na domačem vrtu?

Ste za vodni park na domačem vrtu?

Šole in vrtca je konec in poletje nas kliče na morske počitnice. Vsi se jih veselimo, še najbolj pa naši najmlajši. Na žalost trenutna situacija počitnicam v tujem morju ni najbolj naklonjena. Kaj pa sedaj? Slovenska obala je majhna, kapacitete so lahko zapolnjene, izleti po slovenskih znamenitosti vsak dan niso izvedljivi.  Kako se poceni in najbolj elegantno rešiti iz nastale situacije, da bo volk sit in koza cela?

Postavite  #domačetoplice

Napihnite igralni center in na zabavo povabite tudi prijatelje, sosede, sošolce vaših otrok, ki se ne bodo videli celo poletje. Igralni center ni le bazen. Je veliko več kot to, saj otrokom nudi toliko možnosti igre in zabave, kot jo premore njihova domišljija.

Bistvo vodnega igralnega centra je seveda voda, ki jo natočite v bazenček. Voda sicer ni pretirano globoka in otroci potapljaške oprave ne bodo potrebovali. Bo pa vsekakor zadostovala za poležavanje, osvežitev in tisto, v čemer otroci najbolj uživajo – špricanju. Višina je primerna za otroke, starejše od treh let, toda pozor, tudi njih ne puščajte samih v vodi brez nadzora.

Večina vodnih centrov se ponaša z različnimi dodatki, ki prinašajo še več zabave:

  • Spust po toboganu in čof v vodo, otroci se tega enostavno ne naveličajo. Različno dolge drsne ploskve, različni nakloni, različni animacijski elementi – izberite tistega, ki vašemu otroku najbolj ustreza.
  • Na določene vodne centre lahko priključimo vrtno cev in zgodi se čarovnija – vzpostavili smo pravo vodno fontano, ki zelo prija pri osvežitvi glave in navajanju občutka vodnega pršenja po obrazu.
  • Igranje v bazenu je prava poslastica. Metanje obročev na glave živali, ciljanje z žogicami skozi obroče ali spuščanje žogic po obrobi bazena. Različni tematsko obarvani bazeni bodo otroke popeljali v različne pravljične svetove – dinozavri, krokodili, lizike.

Ko je že prepozno

Včasih zaščita ne deluje ali pa smo preprosto pozabili nanjo. In pik se zgodi. Omilite srbečico z uporabo hladilnih mazil na osnovi aloe vere, v hujših primerih pa tudi z uporabo mazil z vsebnostjo antihistaminikov. Pomembno je, da čimprej omilimo nastanek vnetja, ki ga lahko še poslabšamo s praskanjem. Vbodno mesto lahko omrtvičimo na naslednje načine: s kocko ledu, ki smo jo zavili v kos krpe, odtrgamo list bazilike in z njim podrgnemo po piku ali pa komarjev pik natremo s sodo bikarbono.

Da pa ne bo prepozno, vsak pik spremljajte in opazujte njegov razvoj oz. celjenje. V kolikor bi posumili, da se je vbodna rana preveč vnela, se nemudoma posvetujte z zdravnikom.

Želimo vam mirno poletje.