Blog - Srbi, srbi, srbi - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Srbi, srbi, srbi

Srbi, srbi, srbi

Piki komarjev so nezaželena nadloga, predvsem, ko gre za naše najmlajše, saj nežna otroška koža srbečico še težje prenaša. Letošnje poletje, vsaj začetek le-tega, nam zaradi visoke vlažnosti prinaša precejšnje število dotične nadloge. Pravijo, da je preventiva boljša kot kurativa, zato poglejmo, kakšne so naše možnosti.

Zaščitimo se pred nadležnim brenčanjem

Dolga oblačila bodo od zastavljenega cilja odgnala vsaj del komarjev. Lahki materiali omogočajo tovrstno zaščito vsaj v večernih urah, ko temperature niso več previsoke. Čez dan pa koža želi svobodno dihati, zato priporočamo uporabo zaščitnih sprejev, ki delujejo na principu odganjanja neželenih obiskovalcev. Pršila z rastlinskimi izvlečki (citronela, sivka, melisa, cedra, melisa, olje endirobe in neemovo olje) so na voljo za otroke v dveh starostnih skupinah: za dojenčke in otroke, starejše od 3 let. Uporaba različnih zaščitnih sprejev je priporočljiva tudi čez noč.

Ko je že prepozno

Včasih zaščita ne deluje ali pa smo preprosto pozabili nanjo. In pik se zgodi. Omilite srbečico z uporabo hladilnih mazil na osnovi aloe vere, v hujših primerih pa tudi z uporabo mazil z vsebnostjo antihistaminikov. Pomembno je, da čimprej omilimo nastanek vnetja, ki ga lahko še poslabšamo s praskanjem. Vbodno mesto lahko omrtvičimo na naslednje načine: s kocko ledu, ki smo jo zavili v kos krpe, odtrgamo list bazilike in z njim podrgnemo po piku ali pa komarjev pik natremo s sodo bikarbono.

Da pa ne bo prepozno, vsak pik spremljajte in opazujte njegov razvoj oz. celjenje. V kolikor bi posumili, da se je vbodna rana preveč vnela, se nemudoma posvetujte z zdravnikom.

Želimo vam mirno poletje.