Blog - Skrivnost je v dodatkih - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Skrivnost je v dodatkih

Skrivnost je v dodatkih

Kdaj ste nazadnje kupovali novo vozilo – avtomobil? Se spomnite, da so vam prodajalci pri nakupu najprej ponudili osnovno verzijo avtomobila, nato pa so vam ponudili še različno dodatno opremo, ki vas je enostavno navdušila? Pravijo, da je skrivnost v detajlih, vendar velja tudi, da posebno veselje prinašajo dodatki.

Poskrbite, da bo med vožnjo v vozilu poskrbljeno z dodatki tako za vas, ki avto vozite, kot tudi za otroka, ki vam dela družbo z zadnje klopi. O koristnosti uporabe avtosedežev vemo že precej, toda, ali veste kako njegovo vrednost še povečati z dodatki?

Poletje je in vročina, otrokom je kljub klimi v vozilu vroče. Nelagodje ob sedenju v preznojeni majici in hlačkah otroku lahko olajšamo z uporabo poletne prevleke. Prevleke so narejene iz posebnih materialov, ki pomagajo uravnavati telesno temperaturo tako poleti kot tudi pozimi. Obstajajo podloge za manjše skupine sedežev, ki jih namestimo samo na sedalni del, in pa večje prevleke, s  katerimi »oblečemo« celotno sedalo in ga tako zaščitimo tudi pred nezaželenimi odtisi čokoladnih prstkov. Prevleka je enostavno odstranljiva in jo lahko operemo v pralnem stroju. Včasih pa se zgodi tudi kakšna nesreča.  Da hrana ali tekočina ne umažeta sedeža zadnje klopi, pod avtosedež namestite zaščito – tako boste vaše vozilo zaščitili pred tekočino, umazanijo, hkrati pa bo blago (sploh, če je usnje) zavarovano pred mehanskimi poškodbami ob premikanju avtosedeža.

Da otroku med vožnjo ali zasluženim počitkom ne nagajajo sončni žarki, priporočamo uporabo senčnikov, ki jih s prisesalnikom namestimo na steklo vrat. Z ljubkimi motivi bodo med vožnjo tudi zamotili vaše najmlajše.

Za nadzor nad otroci, ki se vozijo v nasprotni smeri vožnje vozila je ogledalo odlična rešitev. S priseskom se namesti na zadnje steklo in vama z otrokom omogoča tudi vizualno komunikacijo med vožnjo.

Posebno pozornost namenjamo nosečnicam. Pripenjanje varnostnega pasu vozila zanje ni ravno prijetno opravilo, toda tudi v nosečnosti mora biti varnost na prvem mestu. Uporaba posebnega nastavka za pas se priporoča od drugega meseca starosti dalje in ne posega v  osnovne varnostne lastnosti 3-točkovnega avtomobilskega pasu. Uporaba posebnega nastavka – nosečniškega pasu – lahko odloči med življenjem in smrtjo vašega še nerojenega otroka.

Je vredno tvegati?