Blog - Recenzija vozička Joolz Aer (by Strollerica) - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Recenzija vozička Joolz Aer (by Strollerica)

Recenzija vozička Joolz Aer (by Strollerica)


OSEBNA IZKAZNICA

Znamka:  Joolz

Model:  Aer

Tip:  potovalni voziček - marela

Država porekla:  Nizozemska

Super moči:  odlično vzmetenje in zmogljivost


V začetku leta 2020 je nizozemsko podjetje Joolz predstavilo nov model vozička –  Aer.

Gre za visokokakovosten voziček - marelo, s čudovitim ergonomskim sedežnim delom in maksimalnim udobjem za nas, starše!

In njegova garancija je - pazite to - doživljenjska! Vas zanima več? Berite dalje...

ZA:

 • Zlaganje vozička z eno roko v eni potezi
 • Odlično oblazinjen sedežni del
 • Vrhunski materiali - sestava in tkanine
 • Lahko dostopna košara za potrebščine
 • Ročaj za nošenje je del vozička
 • Velika zračna strehica
 • Nosilnost do 22 kg

PROTI:

 • Prilagodljiva opora za noge naprodaj ločeno
 • Ne nudi popolnoma ležečega položaja

TEHNIČNI PODATKI:

Teža

 • Voziček: 6 kg

Nosilnost:

 • Skupna nosilnost: 22 kg
 • Košara za potrebščine: 5 kg

Dimenzije:

 • Zložen voziček: 53,5 x 45 x 21,5 cm
 • Razstavljen voziček: 83 x 45 x 105,5 cm
 • Višina ročaja: 106 cm
 • Višina sedežnega dela: 55 cm
 • Globina sedežnega dela: 25,5 cm
 • Širina sedežnega dela: 38,5 cm
 • Del za noge: 20 cm

Kolesa:

 • Prednja: 12,5 cm
 • Zadnja: 15 cm

OGRODJE

Se sprašujete, ali obstaja voziček-marela, ki ima odlično vzmetenje in ki bi se lahko primerjal tudi z vozički standardne velikosti? Seveda! To je Joolz Aer! Čudovitega minimalističnega izgleda in neverjetnih funkcij, kompakten  in zanesljiv. Tudi sama sem bila mnenja, da gre za misijo nemogoče, pa je proizvajalec Joolz uspel narediti še en korak naprej.

Kaj je torej tista prednost vozička Joolz Aer v primerjavi z njemu konkurenčnimi vozički?  Za začetek, mehanizem zlaganja in razstavljanja je eden od najboljših. Vse je izvedljivo z eno samo roko, v trenutku. S hkratnim pritiskom na varnostni gumb in glavni gumb ga odprete ali zaprete. Nobenega napora, ampak popolnoma user-friendly!

Vsa štiri kolesa iz izdelana iz kakovostne EVA pene in nudijo odlično vzmetenje - in vse se nahaja znotraj samega okvirja vozička, kar pomeni manjšo možnost za okvare. Sprednji kolesi lahko na vožnjo po neravnih terenih seveda zaklenemo. Za še lažje vzdrževanje lahko vsa 4 kolesa ločimo od ogrodja s samo enim klikom. Teža vozička Joolz Aer je nizka - le 6 kg - vendar je njegova nosilnost vseeno visoka - do 22 kg. (Na zaponki samega vozička sicer piše, da je nosilnost vozička 18 kg, vendar je Joolz v mesecu maju letošnjega leta pridobil certifikat EN1888-2, ki potrjuje njegovo nosilnost do 22 kg!). Nožna zavora se nahaja na sredini zadnjega dela ogrodja vozička. Je nadvse enostavna za uporabo, tudi v odprtih čevljih, in aktiviramo jo z eno samo potezo.

Potisni ročaj vozička je izdelan iz čudovitega umetnega usnja, ki je povsem enostaven za vzdrževanje. Ne samo, da nas navdušuje material ročaja - ročaj tega vozička je z višino 106 cm eden izmed višjih (česar se bodo razveselili mnogi starši z nekaj centimetri več v višino :)). Košara za potrebščine je precej prostorna za voziček takšne velikosti. Je zelo odprta in nima nerodnih delov na ogrodju. V košari se nahaja tudi pas za nošenje vozička, kar se odlično za potovanja, za nošenje vozička v stanovanje in podobno. Da, pas je priložen vozičku! Dimenzije zloženegavozička ustrezajo letalskim standardom - po standardu IATA - v avtomobilu pa bi lahko med sprednji in zadnji sedež postavili kar dva Aer-a! (Vsaka letalska družba ima sicer svoje standarde, zato pred potovanjem ne pozabite preveriti dimenzij za ročno prtljago.) Voziček Joolz Aer je namenjen otrokom od 6. meseca starosti dalje, lahko pa se dokupijo tudi adapterji za avtosedež, s čimer voziček-marelo spremenimo v sistem 2v1.

SEDEŽNI DEL

Joolz Aer ima enega izmed najvišjih sedežnih delov, kar jih trenutno najdemo na trgu. S 55 cm visokim sediščem je idealen za visoke otroke, ki so že dosegli vsaj 6 mesecev starosti. Sedežni del je zelo prostoren (oglejte si dimenzije zgoraj), izdelan iz vrhunske tkanine, značilne za vozičke Joolz, ter nudi popolno podporo za občutljivo dojenčkovo hrbtenico in vrat.

Naklon hrbtnega naslonjala vozička se spušča z odpiranjem zadrge zadaj. Nudi odličen pol-ležeči položaj z dodatno mrežico za zračenje, ki je skrita pod zadrgo. Ena izmed pomanjkljivosti vozička je ta, da se hrbtnega naslonjala ne da spustiti v popolnoma ležeč položaj. Vendar pa je zaradi svoje ergonomske izdelave uporaben za vsakega dojenčka, ki že lahko samostojno sedi (nekateri že pri 4 mesecih, nekateri pa pri 10 mesecih).

Voziček sem preizkusila tudi s svojim sinom. Takrat je imel točno 6 mesecev in za vožnjo na kratke relacije se je voziček odlično obnesel. Če sem naklon hrbtnega naslonjala čisto spustila, ni več sedel v vozičku, vendar na pol ležal - položaj je bil podoben tistemu v avtosedežu (lupinici). Voziček ima 5-točkovni varnost pas, pri katerem je vsaka točka pritrjena posebej, kar omogoča, da se sami odločite, ali boste otroka v voziček pripeli samo z ramenskimi pasovi, samo s stegenskimi pasovi ali pa z vsemi petimi pasovi. Vse skupaj odpremo s samo enim klikom. Prilagoditev višine pasov se izvaja s pomočjo drsalnika. Odstranitev jermena in vlečenje ni potrebno.

Velika 3-delna strehica vozička je na idealni višini tudi za visoke otroke.  Druga (in tudi zadnja) pomanjkljivost vozička je nastavljiva opora za noge (footrest). Opora za noge ni del vozička, lahko pa se ga dokupi za sprejemljivo ceno, kar toplo priporočam vsem, ki se bodo odličili za nakup vozička Aer.  Zaradi svoje velikosti (20 cm) nudi odlično oporo tudi večjim otrokom. Jaz sem ga preizkusila pri večjem sinu, ki je imel v času testiranja 2 leti in pol in je bil visok približno 90 cm. Preizkušeno lahko otrok pri starosti približno 18 mesecev že sam doseže integrirano oporo za noge. 

Sprednje varovalo je del dodatkov, ni nujno, ampak komur je všeč… Je popolnoma snemljivo (na obeh straneh) in vrtljivo. Izdelano je iz kakovostnega umetnega usnja in ga enostavno očistite z vlažno krpo! In ne samo to - možno ga je celo personalizirati. Material je najvišje kakovosti in zelo hvaležen za vzdrževanje. Vse prevleke so pralne v pralnem stroju na 30 stopinj Celzija (seveda brez močne centrifuge ali mehčalca). 

​​​​​​​Voziček Joolz Aer je na voljo v 4 čudovitih barvah: Mighty Green (temno zelen), Delightful Grey (siv), Refined Black (črn) in Fantastic Red (rdeč).

KAKŠNA JE VOŽNJA?

Ko sem voziček vzela na testiranje, sem razmišljala na način: "Ah, to je neka majhna marelca, ne bom ga mučila po kakšnih zahtevnejših terenih...", a na koncu smo končali na najhujšem možnem pesku, globokem makedamu in beli cesti.   Aer mi je zagotovo odkritje letošnjega leta! Resnično nisem verjela, da je lahko voziček te velikosti tako zmogljiv.  Res je, da tudi večji vozički ne zmorejo vožnje po zelo globokem makedamu, vendar se je Aer na takšnem terenu obnašal enako kot oni. V spominu mi je odlično ostalo zlaganje in razstavljanje vozička - eno najlažjih kar sem jih kadarkoli preizkusila! Brez napora in kakršnegakoli stresa. In vse to sem enostavno naredila kljub temu, da sem v drugi roki držala mlajšega sina.  Veliko prednost mi predstavlja tudi to, da v paketu poleg vozička dobim tudi dežno prevleko in transportno torbo, tako, da je dodaten vložek le nakup nastavlje opore za noge (footrest), če se vam to zdi potrebno.  In še en dodatek k zgodbi s paketom: Joolz je blagovna znamka, ki veliko pozornosti namenja ekologiji. Vsaka embalaža je opremljena z načrti, iz katerih lahko ustvarite igračo ali uporaben pripomoček za otroka in jo tako izkoristite do konca, ne le da jo po odpiranju enostavno vržete v smeti. In še smetana za konec - po registraciji na njihovi strani prejemete doživljensko garancijo na svoj Joolz proizvod! Dandanes to redko kdo ponuja, kajne?

Ne zdi se mi smiselno, da ga primerjam s konkurenco, saj je Aer razred zase. Mislim, da je pravzaprav on konkurenca! :) Najpogostejše vprašanje: Ali je vreden svojega denarja? Da, da, da in DA!
P.S.: Po vrnitvi v Nemčijo sem videla mamico na kolesu in Aer-om na ramenih. To je bilo superkul! :)

DODATKI (naprodaj ločeno)

- Adapterji za avtosedež-lupinico
- Sprednje varovalo
- Nastavljiva opora za noge - footrest
​​​​​​​- Organizator

Strollerica (www.strollerica.com/blog)