Blog - Nasveti za moden poletni izgled naših najmlajših - Baby Center spletna trgovina
0

Nasveti za moden poletni izgled naših najmlajših

Nasveti za moden poletni izgled naših najmlajših

Prihajajo vedno toplejši dnevi. S čim nam bo postregla letošnja pomlad? Modne smernice so zagotovo pisana potiskana oblačila, na eni strani močne neonske barve, na drugi umirjeni pastelni odtenki.

Čeprav so naši otroci še majhni,  jim ni vseeno, kakšna oblačila in obutev nosijo. To velja predvsem za punčke, ki že zelo zgodaj začnejo uveljavljati svojo voljo pri izbiri oblačil. Oziroma bolje rečeno - pri tem, česa ne želijo obleči. V tem za njimi niti fantje ne zaostajajo kaj dosti. In prav je, da starši, poleg osnovnih kosov oblačil, otrokom dovolimo tudi, da uresničijo svoje želje glede izbire oblačil. Pa čeprav neradi priznamo, da nas včasih ob pogledu na modne kombinacije malih stilistov kar malce srce zaboli. :)


Ko se odpravite v lov po novo kolekcijo otroških oblačil, upoštevajte naslednje nasvete:

1. Katero številko oblačil nosi vaš otrok? Oblačila so označena po enem izmed dveh sistemov: velikost otroka v cm (od velikosti 62 do 134) ali v letih (oz. pri manjših oblačilih v mesecih). Pri velikostih, izraženih v letih, pri prodajalcu preverite, ali so velikosti realne. Lahko se namreč zgodi, da so oblačila manjša od pričakovanih, glede na starost otroka, zato je bolje kupiti večjo številko.

2. Opazujte svojega otroka in izberite oblačila, ki najbolje ustrezajo vašemu otroku in njegovemu načinu življenja. Niso vse punčke navdušene nad roza bleščicami, prav tako vsi fantki ne marajo večino časa preživeti v trenirki. Če se otrok veliko igra zunaj in se dobro počuti v sproščenih oblačilih, mu ne kupujte ozkih hlač. Če punčka rada obleče krilce, ji veselja nikar ne jemljite s pustimi enobarvnimi osnovnimi oblačili. Pri hlačah preverite, ali imajo možnost nastavitve širine pasu, saj otroci ne marajo, da jih hlače tiščijo.

3. Pri izbiri oblačil se posvetujte z otrokom. Kateri liki risank so mu všeč, kakšne barve ima rad, kateri vzorci in potiski so mu najljubši? Določene serije oblačil nudijo potiske z različnimi risanimi junaki, ki se predvajajo kot risanke, in jih otroci večinoma obožujejo. Dovolite jim nekaj veselja in jih razveselite z nekaj kosi oblačil, ki so potiskani z motivi njihovih najljubših risanih junakov.

4. Izberite oblačila, ki jih je mogoče kombinirati med seboj. Iz nekaj kosov oblačil tako lahko sestavite različne modne kombinacije. Upoštevajte, da v posamezni sezoni potrebujete v povprečju en komplet oblačil za vsak dan, kar vključuje tako osnovne kose (pajkice, trenirka, ...), kot tudi oblačila za posebne priložnosti (jeans hlače, modno krilce, srajčka, jakna, ...). Predvsem pa je priporočljivo, da otroka oblačite večplastno. To omogoča regulacijo temperature, torej za primere, ko ga zebe ali mu je prevroče.

5. Izberite oblačila iz naravnih materialov. Med naravne materiale oblačil spadata bombaž in bio bombaž, na voljo pa so tudi oblačila iz bambusa. Otroška koža je zelo občutljiva, zato jo ustrezno negujte in otroka oblecite v zračne materiale.

Kaj pa obutev?

Tako kot ljubezen tudi čeveljčki vedno pridejo v paru. :) Pri izbiri otroških čevljev upoštevajte velikost otrokove nogice, zato naj otrok ob nakupu obutev vedno pomeri in naj v njej tudi nekaj minut hodi. Samo on ve, ali mu določen model ustreza, ali ne. Obutev mora torej predvsem ustrezati otrokovi nogici, pomembno pa je tudi, da ustreza sezoni. Ne kupujte prevelike obutve, češ, saj bo mala nogica v kratkem času zrasla. Otrok v prevelikih čevljih ne more udobno hoditi in zato lahko razvije katero od motoričnih nepravilnosti. Bodite pozorni tudi na to, da otroka v čevljih ne bo zeblo ali da mu v njih ne bo prevroče. Nemalokrat se namreč zgodi, da starši zaradi skrbi, da bi se prehladil, otroka predolgo pustijo v pretoplih čevljih. Je pa tudi pri obutvi pomembno, da upoštevate otrokove želje in pričakovanja. Na izbiro je veliko različnih blagovnih znamk, ki bodo tako z barvami kot z modeli zadovoljili še tako zahtevno mamico, pa tudi otroka.

Dopolnite stil z modnimi dodatki

Ob posebnih priložnostih, ko se predvsem deklice želijo še nekoliko lepše urediti, je izbira primernih modnih dodatkov odlična ideja. Saj vemo, da otroci tako zelo radi posnemajo vse, kar vidijo pri svojih vzornikih. Zato jim občasno le omogočimo, da svoj modni stil dopolnijo z modnimi dodatki, pa naj bo to simpatičen pas ali modna torbica z bleščicami, za piko na i pa jih nagradimo še s parfumčkom Mini Ma Ma by Rebeka, ki je narejen posebej za občutljivo otroško kožo. In tako velika princeska postane kot pomanjšana mama...