Blog - - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Naš prvi Božič

Od trenutka, ko test pokaže plusek, se za starše začne vznemirljiv čas načrtovanja, pričakovanja in prvih skupnih trenutkov.

Tekom leta, v katerem nam veliko stvari ni šlo čisto po planu, verjamemo, da se večina od vas vseeno neizmerno veseli najbolj čarobnega meseca v letu – meseca decembra! Z našimi nasveti je ta mesec lahko še bolj poseben!

Božično fotografiranje

Ste si od nekdaj želeli božičnega fotografiranja? Zakaj si ga ne bi pripravili kar sami doma in se ob tem odlično zabavali? Ine ne, za to ne potrebujete niti posebne opreme niti profesionalnega fotoaparata, samo velik kup dobre volje. 😊

Pripravite pisalo ter papir in se odpravite po nakupih. Nepogrešljivi pripomočki so pisani puloverji s prazničnim motivom za starše in božično oblačilo za otroke. Naslednji korak je božično ozadje. Vaš že okrašen dom in novoletna jelka, ki odgovarjajo vašemu stilu, so popolno ozadje za fotografiranje. Za še več čarobnega vzdušja pripravite še dodatne lučke. Pri lučkah namreč velja pravilo: nikoli jih ni preveč! Poigrajte se z detajli! Poleg otroka lahko postavite velikega belega plišastega medvedka, kar bo odličen dodatek, obenem pa bo otroka spodbudil k igri. Takrat je priložnost, da v svoj objektiv ujamete čudovite naključne fotografije. Ko smo vse uredili, nam ostane leš e ena stvar – kam postaviti mobilni telefon za fotografiranje? Odlična rešitev so različna držala za telefone, ki jih lahko postavite kamor želite. Prižgite še božično glasbo in zabava se lahko prične.

Morda končni rezultat ne bo na nivoju profesionalnih fotografov, vendar boste vi in vaši najbližji vseeno navdušeni nad fotografijami. Kar pa je najpomembnejše, kajne?

Čas za okraske

Ali veste, da lahko enostavne okrase naredite kar sami iz gline in modelčkov za peko piškotov? Glino razvaljajte na debelino 3-5 cm, izberite oblike modelčkov in z zobotrebcem naredite luknjico za okraski trakec. Pustite, da se suši 2-3 dni. Večji otroci bodo uživali v barvanju okraskov. Če pa je vaš malček še premajhen za sodelovanje pri izdelavi okraskov, imamo predlog – okrasna krogla z odtisom! To je tista čudovita kroglica, na katero lahko odtisnemo otrokovo rokico ali nogico. To bo čudovit okrasek v vašem domu, prelepo darilo za babico in dedka ter večen spomin na vaš prvi skupni Božič. 

Piškoti

Najlepše božične fotografije so tiste, na katerih je nasmejana družina, ki uživa v okusih piškotih. Pripravite nekaj vaših najljubših piškotov. Naj vaš dom diši po praznikih, po cimetu, po zvezdastem janežu in suhem sadju. Če bo lahko piškote prvič poskusil tudi vaš malček, izberite nežne okuse, brez močnih začimb.

Sedaj pa je čas, da si zavrtimo kakšno božično pesem in začnemo s pripravami na najlepši Božič!