Blog - Napotki za varno pot z otroki - Baby Center spletna trgovina
0

Napotki za varno pot z otroki

Napotki za varno pot z otroki

Ali ste pripravljeni za odhod na počitnice? Vsako potovanje je razburljivo za celotno družino, še posebej za naše najmlajše. Prvo kopanje, neomejeno igranje v mivki in plitvini, prvo samostojno plavanje. Vsako poletje predstavlja nove izzive za vsako družino. Pomembnemu procesu, pri katerem je nujna dobra organizacija pakiranja in dvojno preverjanje, ali so v torbi vse najpomembnejše igrače, sledi najpomembnejši del – pot in varnost na poti. Tako kot skrbimo, da nežna in občutljiva koža naših otrok ni predolgo pod vplivom močnih sončnih žarkov, moramo starši enako pozornost posvetiti tudi pripravi in nakupu ustreznega avtosedeža.


Da bo vožnja z vašimi najmlajšimi prijetna, predvsem pa varna, vam nudimo nekaj osnovnih napotkov in koristnih nasvetov.

1.) Otrok mora biti med vožnjo nameščen in varno pripet v otroškem varnostnem sedežu.

2.) Pred potjo preverite, ali ste pravilno pritrdili avtosedež v vozilo ter zapeli varnostne pasove.

3.) Varnostne pasove zategnite tako močno, da je med pasom in otrokovim telesom le za dva prsta prostora.

4.) Vrata ob otrokovem avtosedežu naj bodo zaprta z zatičem, ki preprečuje odpiranje iz notranjosti vozila, in jih tako otrok sam ne more odpreti.

5.) Ustavite se! Vsako uro naredite kratek postanek za odmor in raztezanje. ​​Če je otrok zelo majhen, se ustavite še pogosteje.

​​​​​​​6.) Na razpolago imejte dovolj tekočine za vse potnike v vozilu!

​​​​​​​7.) Če je otroku med vožnjo rado slabo, si že pred začetkom poti pripravite vrečke in vlažilne robčke. Na voljo so tudi izdelki, ki zmanjšujejo slabost (na primer ingverjevi bomboni, lizike proti slabosti, ipd., včasi pa pomaga tudi že namestitev obliža na popek).

​​​​​​​8.) Da bo čas v avtomobilu otroku hitreje minil, ga zamotite s poslušanjem pravljic, petjem njegovih najljubših pesmic in igranjem besednih izštevank ali pa skupaj le opazujte okolico in se pogovarjajte o vsem, kar opazite.