Blog - Najlepša praznična darila - Baby Center spletna trgovina
0

Najlepša praznična darila

Najlepša praznična darila

S prvim decembrskim dnem smo stopili v najlepši čas v letu. V dneh, ko nas osvetljujejo lučke, se vsaka pravljica zdi mogoča.  Medtem, ko se otroci veselijo svetlobe lučk, okrasov in drsanja, se starši sprašujemo, kaj jim podariti za Božič. Vsak starš se bo verjetno strinjal z nami, da je vsak Božič z otrokom še bolj poseben kot vsi tisti prej. Poleg okraskov in prazničnega vzdušja si starši želimo, da njihove malčke pod smreko pričakajo tudi darila, ki se jih bodo razveselili.

Če vam primanjkuje idej, smo tukaj mi. :) Z vami bomo delili seznam daril, nad katerimi bodo vaši otroci zagotovo navdušeni.

Starost otroka

Ni vseeno ali izbirate darilo za enoletnika ali sedemletnika, prav tako se izbira razlikuje glede na spol otroka. Darilo najprej prilagodite starosti otroka. Morebitne težave imajo lahko starši mlajših otrok, ki igračam še vedno ne posvečajo veliko pozornosti. Bodite pogumni in otroku podarite igračo, ki jo bo lahko koristil šele čez nekaj mesecev, npr. interaktivni avtomobil z zvočnimi učinki. Morda je otrok v tem trenutku še premajhen in ne zna samostojno sedeti, vendar bo v nekaj mesecih zagotovo že užival v igri s svojim prvim avtomobilom. Igra bo hkrati odlična tudi za razvoj motorike.

Otroci v starosti od 1 do 3 let se bodo zagotovo razveselili svoje Hopažoge, interaktivne žogice, ki poskakuje in oddaja zvoke. Poskrbela bo za dolge ure zabave.

Starejše vrtčevske in predšolske otroke bo razveselilo kolo ali skiro. Če so vaši otroci radi doma, potem so družabne igre odličen izbor zanje. Starejši vrtčevski in predšolski otroci se aktivno učijo in razvijajo odnose z okoljem. Prav tako se učijo obvladovati čustva, zmage in poraze. Izberite družabno igro, ki jih bo zabavala ure in ure, obenem pa jih bo učila o čustvih ob porazih in zmagah. Če niste prepričani o izboru igrače, potem so Lego kocke, prilagojene starosti in temi, ki zanima otroka, vedno odličen izbor. Mali gradbeniki bodo uživali ob zlaganju kock ter hkrati vadili svojo motoriko in ustvarjalnost.

Otrokova zanimanja

Vsak starš želi podariti igračo, s katero se bo otrok dejansko igral. Zato, da bo čim manj igrač, ki zanemarjene samevajo v kotu sobe, pri izbiri igrač posvetite pozornost otrokovim interesom. Otroci že v zgodnji mladosti kažejo interese za določene tipe igrač. Instinktivno  se bodo deklice že v najzgodnejši starosti posvetile igri z lutkami, fantje pa bodo izbrali avtomobilčke, čeprav zamenjava igrač v tem obdobju ni niti najmanj neobičajna. Postavite si enostavna vprašanja, ki vam bodo pomagala pri izbiri idealnega darila:

  1. Ali se vaš otrok raje igra s kockami ali raje riše?
  2. Ali se vaš otrok rad igra hišna opravila? Ne pozabite, da imajo že zelo majhni otroci radi igre vlog, zato zelo hitro začnejo »kuhati«, sesati in popravljati stvari.
  3. Ali ima vaš otrok rad aktivno igro ali uživa v umirjenih igrah, kot so npr. poslušanje zgodbe, ki mu jo berete?

Zapomnite si, igrača ni samo igrača. Igrača je sredstvo, s katerim vaš otrok spodbuja motorični, zaznavni, družbeni in govorni razvoj. Še več nasvetov o izbiri pravih igrač pa poiščite v naši Knjižici didaktičnih igrač.