Blog - Le kdaj je to minilo? - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Le kdaj je to minilo?

Le kdaj je to minilo?

Še nedolgo nazaj sem obupavala nad neprespanimi nočmi, trudu ob uvajanju kašic in neskončnemu (vsaj takrat se mi je zdelo tako) osvajanju prvih korakov. Zdi se mi, kot bi bilo včeraj. Občutki negotovosti, strahu in treme. Bo to sploh kdaj minilo? Bom po 4 letih nespanja sploh kdaj dočakala vsaj 7 ur spanca v kosu? Včasih sem bila čisto na tleh…

Kmalu bo starejša hčerka dopolnila 6 let in jeseni bo prvič prestopila prag šolskih vrat. Zanimivo, ko sedaj pomislim, kako je bilo težko, so to le še bledi spomini. Koliko je bilo tudi vseh čudovitih dogodkov, najtoplejših objemov in nepopisne sreče ob njenem vsakem malem dosežku. V resnici se mi sedaj zdi, da je bilo tisto težko začetno obdobje le priprava na nekaj čudovitega kar še prihaja. 

In ob zavedanju, da moja mala žabica sedaj za vedno maha vrtcu v slovo in se kot velika deklica podaja v šolske klopi, sem ponosna. Ponosna nanjo, ker je že tako velika in odrasla, in ponosna nase - saj brez mene ne bi bila tako pripravljena na šolo kot je. Komaj čaka in se veseli, odšteva dneve in noči. 

Če bi mi pred nekaj leti kdo rekel - počakaj, saj bo hitro minilo, kot bi mignil bo šla v šolo - bi najverjetneje obupano zavila z očmi. Zdaj pa kot mama dveh otrok ugotavljam, da čas zares hitro teče in da res mine vse - tako težki kot tudi lepi trenutki.

Zato se pogumno podajam novim zmagam naproti in uživam vsak dan znova. Ker kot bi rekli nekateri - malo počakaj, kot bi mignil bo osnovna šola mimo in tvoja punca bo že prava dama

Še malo in se bova prvič podali v nakupovanje šolskih potrebščin. Seznam potrebščin za 1. razred sicer ni pretirano dolg, vseeno pa se mi zdi pomembno, da izbereva kakovosten nahrbtnik in ostale pripomočke.

Odpravili se bova v Baby Center, kjer vsako leto pripravijo ponudbo čudovitih šolskih torbbarvicflomastrovcopat in oblačil

Seveda ne vem, kakšno torbo sploh izbrati, da bo primerna za suhceno 6-letnico. Kakšne oblike naj bo, kakšna je ustrezna širina naramnic, iz kakšnega materiala je izdelana, … in da bo poleg vsega seveda všeč tudi njej. 😊 Zdi se mi pomembno, da je nahrbtnik lahek, zračen, s trdim dnom in ergonomsko oblikovanim hrbtiščem. In naprej - kakšna peresnica bo prava - trda ali mehka, barvice katere znamke izbrati, kakšne mehkote mora biti radirka, kako zaviti učbenike, delovne zvezke in zvezke, ipd. Še dobro, da so nam v šoli pripravili seznam potrebščin, da bo odločitev o nakupu pravih lažja.

Otroci res (pre)hitro rastejo, čeprav sem bila vedno mnenja, da je to le kliše, ki ga uporabljajo "supermame".

Uživajmo z njimi vsak trenutek, saj je neponovljiv. In objemimo svoje malčke z vso ljubeznijo, saj bodo - kot bi mignil - šli že v šolo. :)

Maja Klemenčič, mamica bodoče prvošolke