Blog - - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Končno spet svobodno na zrak


Zaenkrat je obdobje, polno nenavadnih izzivov, za nami, in končno se lahko spet svobodno podamo raziskovati na svež zrak. Tiste družine, ki živite na podeželju, ste imeli čez zimo več svobode kot tiste iz mest. Pri vseh pa ostaja enaka želja: z otroki čim več časa preživeti na prostem.

Kot mama deklice občasno dojamem, da se hitro lahko ujamemo v past rutine. Vedno ista pot za večerni sprehod, vedno iste štiri destinacije za izlet, ponovno enaka aktivnost. Mogoče so se te enoličnosti naveličali otroci ali pa tudi vi na teh sprehodih oz. izletih ne uživate več tako, kot ste pred časom. Kaj nam je torej storiti? Stopimo iz enoličnosti in poskusimo poiskati nekaj novega.

Za krajši sprehod (govorim o tistem za pol urice, da si malo prevetrimo možgane) uberite drugo pot. Namesto na desno, pojdite na levo. Četudi tam ni poti, pa stopite čez travnik ali vijugajte po neznanih ulicah. Na takšni poti lahko najdete kakšno posebno novo drevo, zanimivo stavbo ali srečate znance, ki jih že dolgo niste videli.

Za izlet si določite, da vedno poiščete kaj novega. Poiščite lokacijo z naravnimi posebnostmi, tako, ki ima npr. ribnik, razvaline gradu, vaško lipo, kamnolom, razgledni stolp, potok z otočkom ali gozdne sadeže (ja, tudi želod in kostanj štejeta). Ali pa se usmerite v bolj kulturne vode in poiščite spomenik, rojstno hišo znanih Slovencev, knjižnico ali kakšno drugo kulturno ustanovo.

Če pa se vaši otroci raje brezskrbno igrajo doma, jim lahko pripravite različne poligone. Še posebej, če so že vešči vožnje s poganjalcem, kolesom ali skirojem, so igre tekmovanja vedno zanimive. Napolnite vedra s peskom ali pa namestite keglje za balinanje in otroci naj vijugajo med njimi. Tisti starejši, ki že znajo uporabljati uro, lahko merijo čas in beležijo rezultate.

Medtem, ko se otroci zabavajo na dvorišču, pa se vi lahko posvetite peki slastnih muffinov, s katerimi jih nagradite za športno preživeto popoldne.