Blog - - Baby Center spletna trgovina
0

Komu se boste šli pa vi letos pokazat?


V situaciji zadnjega leta marsikomu ob omembi pusta kar malo pade mrak na oči. Ne glede na to, da je do pusta še nekaj odločujočih sred, lahko s kar veliko gotovostjo zatrdimo naslednje: odpade vrtčevsko oz. šolsko rajanje, odpadejo pustne prireditve v trgovinskih centrih in seveda odpade zabavna povorka, ki je vsako leto čez mestna jedra valila trume najrazličnejših mask. Včasih so bile to pustne, letos pa smo na žalost ujeti v predstave z malce drugačnimi maskami.

Toda glavo gor – ni še vse izgubljeno. Kot vedno so mame tiste, ki se ne damo in usodo vzamemo v svoje roke.

Pripravili smo vam nekaj idej za ustvarjanje pustnega vzdušja v domačem okolju.

1. Tako kot za novoletne praznike okrasimo smrečici in bivalno okolje, zakaj ne bi to naredili tudi za pusta? Iz starih časopisov izrežite papirne trakove, jih zalepite v kroge in sestavite verigo, napihnite balone in jim narišite zabavne obraze ali pa iz papirnatih krožnikov naredite lampiončke. Vse to obesite po stanovanju in pričarajte pisano pustno vzdušje.

2. Ne samo ljubezen, tudi pust gre skozi želodec in ni je maškare, ki se ob domači pustni povorki ne bo posladkala s slastnim krofom. Tiste mame, ki ste bolj pogumne narave, krofe seveda pripravite same. S(m)o pa tudi take, ki priznamo, da krofe kupimo v trgovini, otroke pa raje razveselimo s skupno pripravo enostavnejših mišk. Prav za vas smo pripravili recept za peko najbolj enostavnih mišk.

3. Pustno ozračje je pričarano, manjkajo samo še maškare. Nakup mask v teh časih zna biti izziv, vendar nikakor tak, da ga me "super-mame" ne bi mogle rešiti. :) V določenih regijah so odprte trgovine Baby Center, kjer najdete široko ponudbo pustnih kostumov in dodatkov za dojenčke in otroke. V kolikor raje ostajate doma, lahko pustni kostum z nekaj kliki naročite v spletni trgovini babycenter.si.

V kolikor bi se pri velikosti mogoče ušteli (kar pa mislimo, da zaradi označitve velikosti po letih ali po centimetrih, ne bi smelo delati preglavic), izdelek lahko zamenjate v spletni trgovini ali v eni izmed delujočih fizičnih trgovin. Bo vaš otrok superjunak, divja žival, ledena princeska ali rožica, ki prinaša pomlad? Pogovorite se z otrokom (v kolikor že zna govoriti, seveda) in upoštevajte njegovo željo. Naj se vsaj za en dan prelevi v junaka, ki buri njegovo domišljijo.

Zaupali pa vam bomo še eno skrivnost. Pustni kostum otrok lahko obleče tudi na druge dni, ne samo v pustnem času. Z investicijo v pravi kostum boste malčku lahko večkrat pričarali domišljijske urice, vam pa kako minutko odmora od obveznosti.

4. Ker množično druženje v teh časih ni dovoljeno, pustno povorko lahko pričarate kar doma. Tudi vi skočite v pustna oblačila. Z malo čarovnije mamice lahko hitro postanemo princeske, očiji pa kavboji in skupaj z malčki zarajajte ob zvokih znanih pustnih melodij. V kolikor pravila dopuščajo, se pojdite pokazat najbližjim sorodnikom, babici, dedki, teti in stricu. Četudi vas bodo mogoče lahko videli samo skozi okno, kako rajate na dvorišču, boste marsikateremu izmed njih polepšali te turobne in dolge zimske dni.