Blog - Kako ob malčku najti čas zase - Baby Center spletna trgovina
0

Kako ob malčku najti čas zase

Kako ob malčku najti čas zase

Po dolgih devetih mesecih pričakovanja se je vaša družina povečala za še enega člana. Tudi če ste ves ta čas poslušali, da se bo po rojstvu otroka vse spremenilo, ste se tega zares zavedali šele po njegovem rojstvu. Sedaj se v prej običajnih življenjskih trenutkih srečujete s povsem novimi situacijami in izzivi. Vaš življenjski ritem je povsem prilagojen najmlajšemu družinskemu članu in verjetno je težko predstavljivo, kako ob vsem tem najti še kakšen trenutek zase in za partnerja, česar ste še ne dolgo nazaj imeli na pretek.

Se sprašujete, kako ob malčku najti čas zase?

Četudi se vam to prvi trenutek zdi težko dosegljivo ali nemogoče, je rešitev lahko povsem enostavna – ločite svoj čas na tisti čas, ki ga preživite z malčkom, in na tisti čas, ki ga posvetite samo sebi ali pa svojemu partnerju.

Če vprašate otroke, kako si želijo preživeti čas s starši, bodo v en glas odgovorili, da se najraje skupaj igrajo ali pa crkljajo, ne glede na to, kako majhni ali veliki so že. Tudi tisti najmanjši namreč obožujejo čas, ki ga skupaj z vami preživijo ob prijetni igri. Zato zanje izberite kakovostne igrače, ki že od samega začetka razvijajo njihove motorične spretnosti.

Največ, kar lahko naredimo zanje, je zagotovo naš čas, ki jim ga posvetimo. Potem, ko so otroci preživeli kakovosten čas s svojimi starši, so zadovoljni in pomirjeni ter se lažje ločijo od njih in se odpravijo spat. Pred spanjem si vzamemo še nekaj časa za druženje in crkljanje v postelji, da otrok še lažje, hitreje in bolj mirno zaspi.

Sedaj si lahko zadovoljni in pomirjeni vzamete nekaj časa zase, za svojega partnerja ali za družbo. Zasluženo. Ne pozabite pa, da ne glede na to, kako radi ste v družbi svojih otrok, je nadvse pomembno, da ne pozabite tudi na ostale življenjske situacije in obveznosti.