Blog - - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Kako narediti kopanje zabavno in varno za dojenčka


Kopanje naj bo za vašega malčka zabavno in sproščujoče. Med kopanjem voda pomirja in spodbuja njegovo telo, kar pomaga sprostitvi mišic. Dojenčki večino časa spijo, kar lahko vpliva na napetost v mišicah in povzroči utrujenost. V času kopanja vsa ta napetost izgine, tako da imate srečnega in spočitega otroka. 

Čeprav vsi vedo, kako pomembno je kopanje za dojenčke, le redki starši vedo, kako to storiti pravilno. Kako poskrbeti za varno in zabavno izkušnjo za svojega malčka? Tukaj je nekaj nasvetov: 

1. Pomagajte jim, da čas kopanja povežejo z zabavo

Ko je vaš dojenček siten brez očitnega razloga, je verjetno le utrujen in potrebuje spodbudo za sprostitev. V takih primerih razmislite o kopanju. Zgrabite nekaj kopalnih igrač in jih postavite v primerno veliko kad, na primer otroško banjico AquaScale 3v1. Sčasoma bo vaš dojenček začel čas za kopanje povezovati s sprostitvijo in zabavo, zaradi česar bodo v kopanju in čofotanju še bolj užival.

2. Voda naj ima primerno temperaturo

Kopanje v pretopli ali premrzli vodi ni zabavno za nikogar. Še toliko manj za dojenčke, ki še ne morejo izraziti svojih občutkov. Pri kopanju dojenčka naj bo temperatura vode približno 37 °C. Poskrbite tudi za dovolj topel prostor. 

Če se vam merjenje temperature vode med vsakim kopanjem zdi nadležno, se z vami popolnoma strinjamo. Vendar ni treba, da je tako. Otroška banjica AquaScale 3v1, ima vgrajen digitalni termometer, ki vam omogoča, da lahko enostavno spremljate temperaturo vode skozi celoten čas kopanja. 

3. Kopanje naj bo več kot zgolj umivanje

Seveda je glavni razlog za kopanje ta, da je vaš malček umit. Vendar pa lahko med kopanjem počnete še veliko drugih stvari. Vzemite nekaj igrač za kopanje in malčku preusmerite pozornost med umivanjem. Obstajajo tudi vodoodporne knjige, ki jih lahko položite v banjico.

Med umivanjem se z njimi pogovorite o tem, kaj počnete. Opišite jim različne dele telesa ali pa samo povejte o svojem dnevu. Ne glede na to, ali vas razumejo ali ne, jim bo poslušanje vašega govora omogočilo prednost pri razvoju njihovega jezika in govora. 

S pravo opremo lahko čas kopanja izkoristite tudi za tehtanje dojenčka. Če imate AquaScale 3v1, boste lahko med kopanjem izmerili njihovo težo. To je odlično, ker boste lahko med vsakim kopanjem pozorno spremljali povečanja njihove telesne mase.

4. Poskrbite za dobro oporo v vodi

V času kopanja mora biti varnost vedno na prvem mestu. Otroka lahko med umivanjem držite v rokah, vendar to ni najboljši način, saj boste poleg spolzkih rok tudi preveč zaposleni, da bi se igrali z malčkom. 

Kaj pa nam preostane? Obstajajo otroške banjice, ki imajo posebno podporo za dojenčke. Nekateri imajo odstranljive vložke za dojenčke, kar je odlična izbira, če iščete otroško kad, ki bo rasla z vašim otrokom.

AquaScale 3v1 ima odstranljiv vstavek, ki ga uporabite glede na otrokovo rast. To pomeni, da boste lahko banjico uporabljali več kot dve leti, kar je točno tisto, kar potrebujete, če ne želite kupovati otroških banjic vsako leto.

Banjice so ena tistih stvari, ki jih dojenčki običajno ljubijo in sovražijo v enaki meri. Čeprav so bistveni del njihove higiene, so lahko precej nevarne, če z njimi ne ravnate pravilno. Dojenček, namazan z milom, lahko zelo hitro zdrsne iz rok staršev in se poškoduje ali utopi. 

Najboljši način za preprečitev tega je nakup varne banjice, kot je AquaScale 3v1. Nov model V3 se ponaša s še več prednostmi v primerjavi s predhodnikom; ima eleganten dizajn, ki prihrani prostor, tehnologija za merjenje teže pa je izboljšana in s tem še natančnejša!!

Z zgoraj navedenimi nasveti čas kopanja z vašim malčkom ne bi smel biti samo popolnoma varen, ampak tudi zelo zabaven! Poleg tega pa se boste s pravo otroško banjico zabavali tudi vi.