Blog - - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Kako izrezati bučo za noč čarovnic?

Prihaja noč čarovnic, ki jo vsako leto obeležujemo zadnjega v mesecu oktobru. Ker bodo letošnja praznovanja le v krogu družine oziroma najbližjih, poudarka ne bomo dajali toliko na čarovniške kostume in zabave, vendar predvsem na izrezovanje buč s strašljivimi obrazi, kar je otrokom vsako leto prav posebno in težko pričakovano doživetje.

1. Priprava

Najprej se seveda lotimo priprave materialov, ki jih potrebujemo za izdelavo buče za noč čarovnic. Priskrbimo si okrasno bučo, po možnosti oranžne barve. In večja kot bo, boljša bo. 😊 Pripravimo tudi nož za izrezovanje (lahko kuhinjskega ali pa olfa nož) ter žlico za praznjenje vsebine buče. Ne pozabimo tudi na vodoodporen flomaster in čajne svečke.

2. Odstranitev pokrova buče

Bučo postavimo na ravno podlago in ji z nožem odstranimo pokrov. To storimo tako, da izrežemo krog na vrhu buče, pri čemer nož držimo poševno oziroma pod kotom približno 40 stopinj. Zarežemo okoli in okoli, da se pokrov enostavno odstrani od ostalega dela buče.

3. Praznjenje vsebine buče

Ko je pokrov buče odstranjen, izpraznimo celotno vsebino buče. Najlažje je, da se tega lotimo kar z rokami ali pa si pomagamo z žlico.

4. Risanje strašnega obraza na bučo

Na bučo z vodoodpornim flomastrom narišemo strašljivi obraz po svojih željah. Morda imate že zamišljen obraz, ki ga želite narisati, če ne, pa si lahko pomagate z navdihi s spleta. Buči narišemo oči, nos, usta in zobe.

5. Izrezovanje strašnega obraza buče

Z nožem pod kotom zarežemo po vseh linijah, ki smo jih prej zarisali z vodoodpornim flomastrom. Posebno previdno izrežemo nos in zobe. Ko boste končali z izrezovanjem, bo vaša strašljiva buča dobila svoj pravi obraz 😊

6. Osvetlitev buče

Naša buča za noč čarovnic je pripravljena. Sedaj nam preostane samo še, da jo osvetlimo. Bučo postavimo na želeno mesto in v njeno notranjost namestimo čajno svečko (ali več njih, odvisno od velikosti buče). Buhuhu, in naša strašljiva buča že straši.

Želimo vam prijetno noč čarovnic in veliko zabave pri ustvarjanju svoje strašljive buče!