Blog - Igramo se, da se učimo - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Igramo se, da se učimo

Igramo se, da se učimo

Kaj najprej naredijo predšolski otroci, ko zjutraj vstanejo? Igrajo se! Čeprav je morda videti kot da ustvarjajo nered, se v resnici učijo. Obstaja veliko oblik učenja in vsaka izmed njih je namenjena čemu drugemu.

Izvajanje gibov

Fizična igra pomaga pri razvijanju motoričnih spretnosti, koordinacije roka-oko, prostorskega zavedanja – pa še odvečno energijo porabi. To lahko vidite, ko vaš malček teče za žogo, se vozi na trikolesniku ali počasi odpira in zapira vrata svoje najljubše LEGO DUPLO škatle.

Kako? Kaj? Zakaj?

Pri raziskovalni igri otroci uporabljajo vsa čutila in poglabljajo svoje razumevanje sveta. Med igro bodo zastavljali na stotine vprašanj in nikar jim ne pozabite tudi vi zastavljati vprašanj, saj otroci uživajo v razlaganju lastnih teorij o stvareh.

Pretvarjanje

Seveda je pogled na vašega otroka, ki skuša naokoli štorkljati v vaših čevljih, nadvse smešen, vendar so otroci pri svojem početju nadvse resni. S tem ustvarja like s kostumi ali posoja svoje glasove LEGO DUPLO živalim, bo vaš otrok premleval svoja čustva, razvijal sočutje in se učil, kdo je.

Šest razlogov za izbiro kompletov LEGO DUPLO

Lego kompleti so del sistema LEGO DUPLO, ustvarjenega z velikimi kockami, s katerimi se radi igrajo otroci od 1,5. do 5. leta starosti. In to zato, ker:

  1. Gradijo ustvarjalnost: Z vsestransko uporabnimi kockami je vse mogoče, zato je igra vsakokrat domiselna in drugačna.
  2. Krepijo razvoj: Ne glede na to ali izboljša njihov prijem ali prepoznavanje barv vsak komplet izboljšuje njihove ključne spretnosti.
  3. Pričarajo domišljijo: Zanimive tematike kot so živali ali vozila so skrbno izbrane, tako da pritegnejo dečke in deklice.
  4. Ustrezajo strogim varnostnim standardom: Vsaka kocka je izdelana iz kakovostnih nestrupenih materialov in prestane vrsto strogih preizkusov, preden postane del kompleta.
  5. Ustvarijo prizorišče za igro vlog: Od gradbenikov do pilotov in drznih džungelskih pilotov – malčki lahko raziskujejo nove osebnosti in izkušnje ter čustva med spoznavanjem družbenih spretnosti.
  6. Igro naredijo zabavno: Kateri je glavni razlog, da imajo otroci radi igrače LEGO DUPLO? Ker so tako zelo zabavne.

ALI STE VEDELI? --> LEGO DUPLO kocka je natanko dvakrat večja od tradicionalne LEGO kocke.​​​​​​​

Moji prvi kompleti LEGO DUPLO

Kompleti »Moje prvo« predstavljajo zabaven način za podporo malčkovemu razvoju. Omogočajo preprosto sestavljanje in veliko učenja. Preprosto jih je zlagati in obvladati, poleg tega pa so v kompletih posebej okrašene kocke, ljubki liki in vsakodnevne tematike, ki bodo razmahnile malčkovo učenje in ustvarjalnost.

Malčku pomagajte pri doseganju mejnikov kot so učenje barv, oblik in števil z velikimi pisanimi kockami, ki izboljšujejo finomotorične spretnosti. Ljubke živali in liki bodo spodbujali njihovo domišljijo in igro vlog.

Kompleti so primerni za starost od 1,5 leta dalje.

? ALI STE VEDELI ? --> Igranje z LEGO DUPLO kockami otroku pomaga razvijati koordinacijo roka – oko.

Izberite svoj najljubši LEGO DUPLO komplet:​​​​​​​

Spoznaj živali

Otroci imajo radi živali, zato jih bodo prikupne LEGO DUPLO živali v svojih naravnih okoljih nadvse všeč. Vi pa boste ugotovili, da so popolno orodje, s katerim boste malčku predstavili ustvarjalno igro in jim omogočili sproščanje domišljije.

Za najboljšo igralno izkušnjo pa se skupaj zatopita v njihove osupljive zgodbe in prizore – malčki najbolj uživajo, ko se jim pridružite pri igri.

Kompleti so primerni za starost od 1,5 leta dalje.

Izberite svoj najljubši LEGO DUPLO komplet:​​​​​​​

Moje LEGO DUPLO mesto

Mesto predstavlja pisani svet za vašega malčka, v katerem se bo našel in odkrival lastno pot. Lahko se zabavajo pri načrtovanju mesta s prepoznavnimi zgradbami, vozili in liki ter ponavljajo prizore resničnega življenja, medtem pa s pripovedovanjem širijo svoj besedni zaklad.

Kompleti so primerni za starost od 2. do 5. leta starosti.

Na voljo so naslednji LEGO DUPLO kompleti mesta: