Blog - Dojenje je čudovita izkušnja, a tudi velik izziv - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

Dojenje je čudovita izkušnja, a tudi velik izziv

Dojenje je čudovita izkušnja, a tudi velik izziv

Rojstvo novorojenčka pomeni največjo spremembo in povsem novo izkušnjo v življenju. Kar naenkrat so v vsak vaš korak usmerjene radovedne oči, zjutraj vas nežno zbudijo male ročice in nogice, ki komaj čakajo, da naredijo prve korake. S polnimi rokami dela, ki vas čakajo v prvih dneh spoznavanja otroka, boste hkrati morali sprejemati pomembne odločitve. Ena izmed njih je kako nahraniti malčka.

Srečna mama in srečen otrok

Najboljši začetek, ki ga lahko ponudite svojemu otroku, je brez dvoma materino mleko, ki mu nudi pomembne hranljive snovi, zagotavlja naravno zaščito pred okužbami in malčku v prvih šestih mesecih življenja daje vse, kar potrebuje za zdravo rast. Poleg tega, da je izredno koristno za otroka, ima dojenje pozitiven učinek tudi na materino psihično in fizično zdravje. Pomaga pri obnovi maternice do naravne velikosti in odstranjevanju dodatne telesne maščobe, ter hkrati zmanjšuje tveganje za raka na jajčnikih, dojkah in kasneje tudi osteoporozo. Poleg tega je dojenje tudi praktično – materino mleko je sterilno, vedno na voljo, vedno popolne temperature kjerkoli in kadarkoli ter je seveda brezplačno. Pri čemer pa je pomembno izpostaviti, da dojenje ustvari tudi neprecenljivo vez med materjo in otrokom.

Premagovanje težav

Zaradi vseh koristi ni presenetljiv podatek, da je dojenje najpogostejša odločitev mater, ko pride do otrokove prehrane, toda čeprav jih veliko prične dojiti brez težav, za vse ni tako preprosto. Podpora partnerja, družine in prijateljev igra pomembno vlogo pri uspešnem dojenju, vedno pa lahko stopite v stik tudi z medicinskimi sestrami ali pediatrom, ki vam bodo svetovali, kako uspešno dojiti. V pomoč so vam lahko tudi izdelki, ki so na voljo na trgu za pomoč pri uspešnem in dolgotrajnem dojenju.

Za lažje in manj boleče dojenje

Za zaščito bradavic, ki lahko med dojenjem postanejo občutljive, je priporočljiva uporaba posebne kreme, ki jo lahko nanašate že mesec pred porodom, da zmehčate bradavice in jih pripravite na dojenje. Vlažilna krema za bradavice Philips Avent neguje občutljivo kožo bradavic in vsebuje čisti medicinski lanolin, ki prodre skozi zunanje plasti kože in poveča stopnjo vlage ter skupaj s kokosovim oljem in aloe vero kožo navlaži in jo naredi mehkejšo. Zahvaljujoč varnim in naravnim sestavinam, kreme pred dojenjem ni potrebno izpirati.

Črpanje

Če se vaš otrok ne more ali ne želi dojiti, vi pa si ga še vedno želite hraniti s svojim mlekom in tako zagotoviti, da dobi vse potrebne hranilne in zaščitne snovi, lahko poskusite s črpanjem. Črpanje pomaga pri mastitisu ali zamašenih mlečnih vodih, kot tudi pri bolečih bradavicah, hkrati pa omogoča, da otroka hranite s svojim mlekom tudi, ko se odpravite nazaj na delo. Elektronska črpalka Philips Avent in ročna črpalka Philips Avent zagotavljata izjemno udobje in zahvaljujoč edinstveni obliki omogočata pretok mleka neposredno v steklenico, tudi ko ste povsem vzravnani. Masaža blazinice med procesom črpanja posnema dojenčkovo sesanje in ustvarja prijetno počutje, širok cucelj na steklenički Natural, ki jo prejmete skupaj s črpalko, pa spodbuja naravno dojenje, zato lajša kombinacijo dojenja in hranjenja po steklenički.

Črpalko je mogoče kombinirati z ostalimi izdelki za hranjenje Philips Avent, kot so stekleničke in posodice za shranjevanje materinega mleka, hkrati pa je čiščenje izjemno preprosto, zahvaljujoč majhnemu številu posameznih delov, ki so vsi, z izjemno električnih delov, pralni v pomivalnem stroju.

Shranjevanje mleka

Črpanje in nato shranjevanje mleka matere omogočata tudi drugim članom družine, da nahranijo otroka, v tem času pa ima mama priložnost, da se spočije in naspi. Posodice za shranjevanje Philips Avent so odlična rešitev za shranjevanje materinega mleka v hladilniku ali zamrzovalniku, kjer jih lahko lepo zložite, zahvaljujoč čvrstemu zapiranju pokrova, ki preprečuje puščanje in je varen za transport. Na posodicah je tudi prostor za zapis datuma in vsebine, uporabljajo pa se lahko tudi v kombinaciji s črpalko Philips Avent.

Varne so za uporabo v grelniku za stekleničke, mikrovalovni pečici, pomivalnem stroju in sterilizatorju. Vrečke za shranjevanje materinega mleka Philips Avent sprejmejo 180 ml mleka in zagotavljajo odlično zaščito načrpanega mleka z dvojnim zapiralom, dodatno utrjenimi stranskimi šivi, dvoslojnim materialom in tesnilom, ki zagotavlja popolno higieno in nakazuje, katera sterilna vrečka je že bila uporabljena in katera ne. Velika in čvrsta odprtina zagotavlja preprosto polnjenje in nalivanje mleka, trdna oblika pa omogoča samostojno postavitev v hladilniku ali zamrzovalniku, lahko pa jo, da prihranite prostor, hranite tudi v ležečem položaju.

Hranjenje po steklenički

Ni boljšega od dojenja, vendar če želite v hranjenje svojega otroka vpeljati stekleničko, Philips Avent ponuja stekleničke, ki so oblikovane tako, da posnemajo dojenje in so preproste ter udobne za uporabo.

Stekleničke Philips Avent iz linije Natural posnemajo dogajanje pri dojenju in tako pripomorejo k bolj naravnemu hranjenju, zahvaljujoč širokemu cuclju v obliki dojke, s čimer olajša kombinacijo dojenja in hranjenja s stekleničko. Oblika cvetnih listov znotraj cuclja povečuje mehkobo in prožnost ter preprečuje, da bi se cucelj sesedel, inovativna zasnova z dvema ventilčkoma pa zmanjša pojav trebušnih krčev in nelagodje, saj zrak doteka v stekleničko in ne v otrokov trebušček.

Otroške stekleničke Philips Avent iz linije Classic + dokazano pomirjajo otroka med spanjem, zahvaljujoč ventilaciji Airflex, ki zmanjšuje vetrove in trebušne krče. Med hranjenjem se vgrajen ventil na cuclju upogne in usmerja zrak v spodnji del stekleničke namesto v otrokov trebuh, tekstura z brazdami pa preprečuje, da bi se cucelj sesedel, zato je lahko hranjenje neprekinjeno in udobno. Stekleničke Philips Avent ne vsebujejo BPA in so združljive z drugimi izdelki enake linije znamke, njihova ergonomska oblika pa omogoča, da jo držite v kateri koli smeri.