Blog - DIY okraski za smrečico - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0

DIY okraski za smrečico

DIY okraski za smrečico

Otroci naravnost obožujejo vse oblike sodelovanja pri pripravah na Božič, od peke piškotov pa do okraševanja smrečice. Verjetno se vsi strinjamo, da je okraševanje smrečice njihovo najljubše praznično opravilo. Morda njihovo okraševanje ne zadovoljuje vaših estetskih zahtev, vendar pa sta njihova samozavest in hvaležen nasmeh, ker ste jim letos dali tako pomembno nalogo, pomembnejši od nekaj napačno postavljenih kroglic.

Zakaj ne bi, poleg tega, da bodo otroci sami okrasili smreko, z njimi izdelali še okraske? Tukaj so 3 ideje, ki jih lahko enostavno in hitro realizirate, saj imate večino potrebnih stvari že doma.

 1. Okras za smrečico iz pokovke

Za ta okras potrebujete:

 1. Veliko količino pripravljene pokovke
 2. Laks
 3. Šivanko

Postopek: Na laks pričvrstite šivanko in nizajte pokovko eno za drugo. Poleg simpatičnih okraskov, bo vaš dom dišal po pokovki kot odličen uvod v družinsko večurno gledanje filmov.

 1. Papirnati okraski

Za te okraske potrebujete: 

 1. Poljuben okrasni papir
 2. Karton
 3. Okrasne trakove
 4. Lepilo
 5. Luknjač za papir
 6. Škarje (navadne ali okrasne)
 7. Kalup za želeno obliko

Postopek: Ko izrežete želene oblike (kalup vam lahko pomaga, da ste bolj natančni) jih nalepite na karton. Pred lepljenjem karton dobro zravnajte, da se okraski ne bi vihali. Potem, ko dobro učvrstite papir na kartonu, z luknjačem izdelajte luknje in skozi njih speljite okrasni trak. Sedaj morate okraske sam še obesiti na smrečico.

 1. Okraski iz modelirne mase

Za te okraske potrebujete:

 1. Modelirno maso
 2. Kalup za piškote
 3. Okrasni trak
 4. Vroče lepilo

Postopek: Gnetite modelirno maso dokler se ne zmehča in jo nato zvaljajte na približno 5 mm debeline. Priporočamo, da to počnete na papirju za peko, ker vam bo olajšalo prenašanje. S kalupi za piškote izdelajte želene oblike in jih dajte sušiti. Sušite jih lahko v pečici pri 100 ͦ C ali na zraku (v tem primeru bo postopek trajal nekaj dni). Ko se okrasi posušijo, jih otroci lahko pobarvajo ali pa jih nepobarvane, s pomočjo vročega lepila, pričvrstimo na okrasni trak.