Blog - Čas je za #domačetoplice - Baby Center spletna trgovina
0

Čas je za #domačetoplice

Čas je za #domačetoplice

Poletje bo kmalu tu! In v vročih dnevih se najbolj prileže ohladitev v vodi. Vsak dan najbrž nimamo časa za obisk bližnjega jezera ali javnega kopališča, zato priročno zabavo v vodi omogočajo tudi bazeni, ki jih lahko postavimo na domači vrt. Vodni igralni centri zagotavljajo ure in ure zabave, med katero otroci pridobivajo različne izkušnje ter razvijajo svojo domišljijo in kreativnost. Otrokom je tovrstna igra v pomoč pri razvoju koordinacije roke-oči, osvajanju matematičnih konceptov ter krepitvi socialnih veščin in sodelovanja.

Bazen je odličen pripomoček, s katerim se otrok nauči osnovnih pravil gibanja v vodi in pridobi občutek varnosti v vodi. Kljub temu, da je voda nižja, moramo poskrbeti za otrokovo varnost skladno z njegovo starostjo in plavalnimi sposobnostmi. Na voljo so različni pripomočki za varnost: plavalni jopičiobroči in rokavčki, za dojenčke pa je super rešitev Fredov obroč.

 

 

 

 

Plavanje in čofotanje v vodi je odlična vadba za celotno telo, ki krepi kardiovaskularni sistem, otroci pa se gibajo na svežem zraku. Bazenček postavite pod drevo ali nadstrešek, ki nudi naravno zaščito pred soncem. Za manjše otroke obstajajo tudi bazenčki z integrirano strehico. Kljub temu pa otroka dodatno zaščitite s kremo z zaščitnim faktorjem, s kopalnimi oblačili, ki nudijo zaščito pred soncem ter s kapico. Otrok se v vodi lahko tudi hitro ohladi, kar lahko vsaj delno preprečimo z uporabo neoprenskih plavalnih hlačk.

Služba, vrtec, šola, popoldanske obveznosti – včasih je težko najti čas, da ga preživimo skupaj kot družina. Bazenček vas lahko združuje v zabavnih skupnih aktivnostih z vašimi otroci. Tudi odrasli smuknite v kopalna oblačila in se z otrokom vsaj malo namočite v bazenu. Otroci bodo navdušeni, če v igro vključite tudi druge aktivnosti na primer špricanje z vodno pištolo, obmetavanje z vodnimi baloni, lahko pa ob rob bazenčka postavite tudi vodni tobogan in zabava bo popolna. Zadnja leta so še posebej popularne blazine v različnih zabavnih motivih. Plavanje malo večjim plavalcem lahko popestrimo tudi z uporabo plavalnih očal in mask.

V trgovinah Baby Center nudimo široko izbiro vsega, kar potrebujete za vodno čofotanje na domačem vrtu, ob jezeru ali na morju. Preverite in izberite svoje najljubše motive.