Blog - 5 inovativnih poletnih iger - Baby Center spletna trgovina
0

5 inovativnih poletnih iger

5 inovativnih poletnih iger – poizkusite nekaj novega!

S poletjem so seveda prišle tudi počitnice. To je čas, ko so malčki še malenkost bolj razposajeni kot običajno, saj niso omejeni s časom in prostorom, in imajo zato možnost do konca izživeti svojo domišljijo.

Zato smo za vas in vaše malčke zbrali nekaj zanimivih iger, s katerimi lahko popestrite poletno zabavo doma, na vrtu ali na počitnicah!

1. Rešimo LEGO figuro

Potrebujemo le model za zamrzovanje ledenih kock, v katerega namestimo male LEGO figurice in jih zalijemo z vodo. Vse skupaj zamrznemo. Otrok bo skozi igro z ledeno kocko spoznaval hlad in med topljenjem odkrival svojo LEGO igračko.

2. Naredimo mavrico

Potrebujemo prazno plastenko-sprej, v katero nalijemo vodo. Otroci bodo z njo lahko škropili sebe in druge, ali pa bodo špricali proti soncu in tako ustvarjali mavrico. Vodo lahko tudi obarvajo (z barvo za pirhe, kredami ali vodenimi barvicami) in z barvami nato rišejo po tleh.

3. Nočno balinanje

Ko se stemni, plastenke napolnimo z vodo. V vsako plastenko vstavimo po eno svetlečo palčko, ki se sveti v temi. Uporabimo lahko različne barve. Nato plastenke zapremo s pokrovčkom. Postavimo svetleče keglje in zbijanje z žogico se lahko prične.

4. Oblecimo se v mehurček

Potrebujemo večje vedro ali spodnji del plastičnega peskovnika, v katerega nalijemo milnico za mehurčke. Pripravimo tudi hulahop obroč. Malček naj stopi na sredino, dva otroka (ali odrasla) pa naj dvigneta hulahop obroč in malčka oblečeta v mehurček.

5. Rišimo z vodno pištolo

Na drevo, stojalo ali kar na tla z naklonom položimo risalne liste. V vodno pištolo nalijemo obarvano vodo. Otroci naj s streljanjem na risalni list ustvarjajo svojo unikatno sliko.