Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Pogoji poslovanja Spletne trgovine Baby Center

Pogoji poslovanja Spletne trgovine Baby Center


Pogoji poslovanja Spletne trgovine Baby Center so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter s priporočili TZS.

DOSTAVA
Pri nakupu nad 30 € je dostava brezplačna. Pri nakupu do 30 € vam bomo zaračunali dostavo v višini 4,5 EUR. Strošek dostave je vračunan v kupnino kot ločena postavka. Večina izdelkov bo dobavljena v roku od 2 do 4 oz. od 3 do 8 delovnih dni od naročila oz. od plačila predračuna (predračun). Blago kupljeno preko spletne trgovine dostavljamo na naslove na območju Republike Slovenije.

Dostavo izvaja Pošta Slovenije, in sicer v svojem delovnem času. Pri plačilu po povzetju si Pošta Slovenije obračuna strošek vplačila plačilnega naloga BN02/UPN. Ta strošek ni vračunan v kupnino in znaša:
  • 1,05 EUR za vrednost odkupnine do 98,00 EUR
  • 1,07 % od vrednosti za vrednost odk. nad 98,00 do 501,00 EUR
  • 5,36 EUR za vrednost odk. nad 501,01 EUR.

PLAČILO

Na voljo so: plačilo s kreditnimi in plačilnimi karticami, plačilo z gotovino po povzetju in plačilo po predračunu.
Kreditne in plačilne kartice preko spleta:
Plačate lahko s kreditnimi karticami Karanta, MasterCard in Visa ter plačilno kartico Maestro. Prenos podatkov se uporablja v kodiranem načinu, tako, da so podatki o vaši kreditni kartici zaščiteni.
Gotovina:
Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga.
Predračun:
Ustvari se predračun. Na dokumentu je zapisana številka transakcijskega računa ter sklicna številka. Plačate po predračunu na transakcijski račun Baby Centra (po plačilu lahko to potrdite preko e-naslova spletna.trgovina@babycenter.si. Pazite, da boste vpisali pravilno sklicno številko. Nekatere banke zahtevajo vpis dodatnih "ničel" (npr. 00 pred podanim sklicem).

Nobeden izmed načinov plačila ne spremeni cene!

NAROČILO IN DOBAVLJIVOST IZDELKOV
V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi in ne bo dobavljivo, vas o tem obvestimo. V primeru predhodnega plačila izdelka, ki ne bo dobavljiv tudi povrnemo denar.

DOBAVNI ROK
Čas za dobavo izdelkov je naveden ob vsakem posameznem izdelku in lahko znaša od 2 do 4 oz. 3 do 8 delovnih dni. Izjemoma se lahko zgodi, da artikel, ki ste ga naročili, ni več na zalogi. V takšnem primeru vas bomo obvestili najkasneje v roku 3 delovnih dni od prejema vašega naročila.

VELJAVNOST PONUDBE
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko do trenutka oddanega naročila spremenijo brez predhodega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v Baby Centrovi spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila.

Razlaga cenovnih ugodnosti:
  • KLUB BONUS  – Vrednost popusta, ki se prišteje na kartico kluba Baby Center.
  • AKCIJSKA CENA - Cena, ki jo plača vsak kupec. V primeru, da artikel nima akcijske cene, kupec plača redno ceno.
  • SPLETNA AKCIJA - pri izdelkih označenih z ikonico "Spletna akcija"  bonus na kartico, akcijska cena, popust, vrednost s popustom veljajo samo za nakupe v spletni trgovini.

ODSTOP OD POGODBE
Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa.

Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za več informacij si oglejte vsebino "Vračilo blaga".


STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna:

  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Za več informacij si oglejte vsebino "Vračilo blaga".

PRITOŽBE
Baby Center spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Baby Center se po najboljših močeh trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se lahko odda prek e-naslova poprodajna.sluzba@babycenter.si ali pisno na naslov prodajalca: Baby Center d.o.o, Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med prodajalcem in kupcem je pristojno sodišče v kraju sedeža ponudnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Baby Center, d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Baby Center, d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


ARHIVIRANJE POGODBE
Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na naslovu Baby Center Spletna trgovina – BTC, Šmartinska cesta 152, Hala 11, 1000 Ljubljana. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov spletna.trgovina@babycenter.si..

Aktualno: