Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Koraki nakupa

Koraki nakupa

KORAKI NAKUPA

Če spletnega naročanja še niste povsem vešči, sledite spodnjim navodilom, ki vam bodo pomagala pri spletnem nakupu na spletni strani Baby Center.

PREGLED SPLETNE TRGOVINE

1.VSTOP V SPLETNO TRGOVINO
Ob vstopu na spletno stran www.babycenter.si si lahko na vrhu strani v modri pasici ogledamo različne kategorije izdelkov, ki jih ponuja spletna trgovina. V spletno trgovino lahko vstopimo s klikom na eno izmed kategorij ali pa s klikom na eno izmed podkategorij, ki se odprejo navpično navzdol znotraj glavnih kategorij v modri pasici. V spletno trgovino lahko vstopimo tudi s klikom na enega izmed petih izdelkov, ki so predstavljeni v TOP ponudbi na dnu vstopne strani.


2.BRSKANJE PO SPLETNI TRGOVINI
Najprej v zgornji modri pasici izberemo kategorijo izdelkov, ki nas zanima (primer: Avtosedeži in vozički). Ob kliku nanjo se odprejo vse podkategorije, ki spadajo v izbrano kategorijo (primer: Avtosedeži, Avtosedeži-dodatki, Dodatki za v avto in Otroški vozički). Ob kliku na sivo pasico »Vsi izdelki« si lahko ogledamo vse izdelke, ki spadajo v posamezno podkategorijo (primer: vse avtosedeže, vse dodatke za avtosedeže, vse vozičke, …). Pod podkategorijami najdemo še podrobneje razdelane skupine izdelkov. S klikanjem na modri puščici se premikamo gor in dol, da si lahko ogledamo vse skupine izdelkov posamezne podkategorije.
Po spletni trgovini lahko brskate tudi z uporabo iskalnika, v katerega vpišete ključno besedo oziroma besede. Najdete ga zgoraj desno.
Ob kliku na izbrano skupino izdelkov znotraj podkategorije se nam prikažejo vsi izdelki, ki spadajo v to skupino izdelkov (primer: Avtosedeži skupine 0+). Na levi strani zgoraj se odpre meni za izbiranje blagovnih znamk. Če si želimo ogledati samo izdelke določene blagovne znamke, to blagovno znamko ali več blagovnih znamk na levi strani označimo. Levo spodaj lahko preklapljamo med posameznimi skupinami izdelkov v tej podkategoriji (primer: Avtosedeži).


3.OGLED IZDELKA
Ko najdemo izdelek, ki nas zanima, kliknemo nanj, da ga odpremo. Pod nazivom izdelka najdemo kratek, spodaj pa podrobnejši opis izdelka.


POSTOPEK SPLETNEGA NAROČANJA

1.PRIJAVA V SPLETNO TRGOVINO
V spletno trgovino se prijavimo preko prijavnega okna, do katerega dostopate preko povezave "Prijava", ki se nahaja zgoraj desno, poleg ikone košarice. Prijavno okno se samodejno pojavi tudi, če želimo ob pregledu vsebine košarice neprijavljeni zaključiti nakup. Če smo že registrirani v spletno trgovino, v prijavno okno vpišemo e-mail in geslo ter kliknemo gumb "Prijava". Če smo pozabili svoje geslo, kliknemo na povezavo »Ste pozabili vaše geslo« in sledimo navodilom za pridobitev novega gesla.

2.REGISTRACIJA V SPLETNO TRGOVINO
V spletno trgovino se registriramo s klikom na "Ustvari račun" na desni strani prijavnega okna. Če še nismo člani kluba Baby Center, označimo možnost "Želim kartico kluba Baby Center" ali "Ne želim kartice kluba Baby Center", če smo že člani kluba Baby Center, pa izberemo možnost "Imam kartico kluba Baby Center".

3.DODAJANJE IZDELKOV V KOŠARICO
Izdelek, ki ga želimo naročiti, v košarico premaknemo s klikom na gumb "Dodajte v košarico". V košarico ves čas brskanja po spletni trgovini dodajamo izdelke. Na koncu, lahko pa tudi že vmes, si lahko izdelke v košarici ogledamo s klikom na ikono košarice.

4.PREGLED KOŠARICE
V košarici si lahko ogledamo vse izdelke, ki smo jih med brskanjem dodali vanjo za nakup. Če imate promocijsko kodo, jo vpišete v polje »Vpišite promocijsko kodo:«. S klikanjem na znaka + in – lahko spreminjamo količino posameznega izdelka, ki ga želimo naročiti. Če so v košarici vsi izdelki, ki jih želite naročiti, kliknite gumb "Zaključi nakup".
Na pregled košarice se lahko vrnemo v postopku zaključka nakupa do koraka "Pregled naročila".


5.DOSTAVA
S klikom na izbirno polje izberemo naslov dostave – naslov, na katerega želimo prejeti naročene izdelke. Preverimo še vse podatke ter izberemo način dostave. V tem koraku lahko še vedno vnovčimo promocijsko kodo (glej točko 5.), prav tako odstranimo odstranimo posamezen izdelek. Nato kliknemo gumb "Nadaljuj na plačilo".
Na ta korak se lahko vrnemo do koraka "Pregled naročila".


6.NAČIN PLAČILA
Označimo plačilno sredstvo in kliknemo gumb "Nadaljuj na pregled".
Na ta korak se lahko vrnemo do koraka "Pregled naročila".


7.PREGLED NAROČILA
Ponovno preverimo vse podatke, ki smo jih vnesli (osebne podatke, naslov za dostavo, način plačila, naročene izdelke in količine naročenih izdelkov). Če želimo katerekoli podatek spremeniti, enostavno kliknemo na povezavo posameznega koraka (način plačila, dostava) in podatke dopolnimo. Prav tako lahko še spreminjamo količino izdelkov tako, da se s klikom na ikonico desno zgoraj vrnemo v košarico. Za dodajanje dodatnih artiklov v košarico se vrnemo v osrednji del spletne trgovine, in sicer tako, da kliknemo na logotip Baby Center zgoraj levo. Če želimo, lahko naročilu dodamo komentar. Nakup zaključimo s klikom na gumb "Oddaj naročilo z obveznostjo plačila".
Če ste v koraku "Način plačila" izbrali katero izmed plačilnih kartic (MasterCard, Visa, Karanta, Maestro), potem boste v naslednjm koraku preusmerjeni na varni spletni vmesnik za izvedbo spletnih plačil, ki ga zagotavlja Bankart. Na vmesniku boste vnesli potrebne podatke o vaši plačilni kartici. Bankartov plačilni vmesnik podpira 3D Secure spletnega poslovanja za še varnejše spletno plačevanje. Če 3D Secure nimate aktivniran, boste to lahko storili na tem mestu.


8.ZAKLJUČEK
Če je bilo naročilo uspešno oddano, na ekranu zagledamo napis »Naročilo uspešno oddano«. Na svoj e-naslov bomo sedaj prejeli sporočilo z vsemi podatki o naročilu.

Želimo vam prijetno nakupovanje!

Aktualno: