Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif
Header-banner---ADAC-888x329-1.jpg

TEST OTROŠKIH VARNOSTNIH AVTOSEDEŽEV ADAC 06/2016

Najnovejši rezultati ADAC testiranja varnostnih avtosedežev


Kot specializirani ponudnik otroške varnostne opreme se trudimo, da je nabor otroških varnostnih avtosedežev na naših policah zares kakovosten in zagotavlja kar največ udobja in varnosti za male uporabnike. Upoštevajoč nedavno objavljene teste varnosti ADAC 06/2016, smo pripravili nekaj novosti. Poiščite jih na naših prodajnih mestih, kjer vam bo strokovno osebje v veliko pomoč z informacijami in nasveti, ali pa jih poiščite v spletni trgovini. 

Neodvisna nemška potrošniška organizacija Stiftung Warentest v sodelovanju z avtomobilistično organizacije ADAC vsako leto opravi obširno testiranje otroških varnostnih sedežev, ki jih je moč zaslediti na trgu. Rezultate objavijo številne evropske potrošniške in avtomobilistične organizacije, rezultati testiranja pa so vse pogosteje podlaga za starše, ki so v procesu odločanja za nakup novega varnostnega avtosedeža.

Pri testih ocenjujejo sedeže iz vseh štirih starostnih skupin, pri tem pa upoštevajo zelo visoka in natančno določena merila.

Če je otroški varnostni avtosedež na testu dobil dobro oceno, pomeni, da je ADAC natančno preveril lastnosti vsakega sedeža, tako glede varnosti kot tudi meril upravljanja, škodljivih snovi, ergonomije in nekatere vidike uporabe.

 

Kriteriji so naslednji:

  • zagotavljanje varnosti (čelni in bočni trki pod različnimi koti pri večji hitrosti-obnašanje materiala, stabilnost sedeža, obremenitev trebušnega dela, stabilnost naslonjala,…);
  • merilo uporabnosti (praktični preizkus udobja uporabe-enostavnost sistema zapenjanja, ročaja za prenašanje, namestitve v avtomobil, vzdrževanje prevleke,…);
  • merilo ergonomije (udobnost vožnje za malčke, širina sedeža, koliko prostora zavzame v vozilu);
  • prisotnost škodljivih snovi in kemikalij v materialih (preverjanje vsebnosti škodljivih snovi-policiklični aromatični ogljikovodiki, ftalati, fenoli, azobarvila, zaviralci gorenja, mehčala, težke kovine, itd.).

Tudi letos je neodvisna nemška potrošniška organizacija Stiftung Warentest v sodelovanju z avtomobilistično organizacijo ADAC opravila testiranje otroških varnostnih avtosedežev po sistemu Stiftung Warentest, ADAC 06/2016. Rezultati so pokazali, da so na trgu v porastu sedeži s certifikatom ECE-R129, t.i. i-Size. Zaostreni pogoji testiranja so prinesli naslednje rezultate:

rezultati-888x185.jpg

pebble-318x360-2.jpg
2wayfix-318x360-2.jpg
king_ii-318x360-1-1.jpg
gumb-na-izdelek-3.jpg
gumb-na-izdelek-3.jpg
gumb-na-izdelek-3.jpg
tobi-318x360-1.jpg
pallas-m-fix-318x360-1.jpg
rodifix_air_protect-318x360-1.jpg
gumb-na-izdelek-3.jpg
gumb-na-izdelek-4.jpg
gumb-na-izdelek-5.jpg
kidfix-ii-xp-318x360-2.jpg
kidfix-ii-xp-sict-318x360-2.jpg
vsi-sedezi-318x360-2.jpg
gumb-na-izdelek-6.jpg
gumb-na-izdelek-7.jpg
gumb-na-izdelke.jpg

i-SIZE: Kaj sploh to je in kaj so njegove ključne prednosti?

Vzporedno z obstoječim standardom ECE-R 44/04, ki avtosedeže na podlagi teže otroka razporeja v pet skupin (skupina 0+, 0+/1, 1, 1/2/3 in 2/3), je v veljavi nova regulativa ECE-R 129 ali i-Size, ki upošteva višino otroka kot ključno pri pravilni izbiri avtosedeža.

Ključne prednosti i-Size:

1. Zmanjšano tveganje za napačno uporabo in namestitev sedeža, zahvaljujoč sistemu Isofix.

2. Obvezna vožnja otrok v nasprotni smeri vožnje do 15. meseca starosti. Tak položaj nudi večjo varnost pri prevažanju otroka, saj se udarne sile pri čelnih trkih enakomerno porazdelijo po celotni površini opore za hrbet sedeža, kar znatno zmanjša pritisk na otroka. 

3. Enostavna razvrstitev sedežev glede na otrokovo višino, kar olajša izbiro prave velikosti sedeža.

4. Izboljšana zaščita glave in vratu otroka pri visokih silah bočnega ali čelnega trka.

izi-go-modular-318x360-2.jpg
izi-modular-podstavek-318x360-2.jpg
izi-modular-318x360-2.jpg
gumb-na-izdelek-7.jpg
gumb-na-izdelek-7.jpg
gumb-na-izdelek-7.jpg

KLUB BONUS – Vrednost popusta, ki se prišteje na kartico kluba Baby Center. **AKCIJSKA CENA - Cena, ki jo plača vsak kupec. V primeru, da artikel nima akcijske cene, kupec plača redno ceno. SPLETNA AKCIJA - pri izdelkih označenih z ikonico "Spletna akcija" klub bonus, akcijska cena, popust, vrednost s popustom veljajo samo za nakupe v spletni trgovini. Akcije se med seboj izključujejo. Akcije ne veljajo za izdelke blagovnih znamk Bugaboo in Stokke ter vsa začetna mleka.