Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Martina Gebhardt Ognjičeva kremica za ritko SUPER PROTECT (Demeter)

Redna cena
13,99
Artikla ni na zalogi
Preverite zalogo po poslovalnicah:
Brežice
Murska Sobota
Nova Gorica
  • Z visoko vsebnostjo lanolina,
  • super zaščita za dojenčkovo kožo v območju plenic, ki je izpostavljena vlagi,
  • primerna tudi za nego zelo suhe, razpokane in vnete kože,
  • zaščita pred vetrom in mrazom.

Zakaj bi mamice kupile ognjičevo kremico SUPER PROTECT? preprosto edina demeter kremica s spagirično esenco, ki nima konkurence in zagotavlja najboljši učinek za dojenčkovo ritko!!!

Opis:  za nežno kožo dojenčkov in otrok. Samo najboljše za našega otroka - ta slogan se zrcali iz vseh Demeter proizvodov za nego otroka. Pomembno vlogo ima lanolin, saj je v njegovih lastnostih zelo podoben "premazu" na povrhnjici novorojenčka. Kar pomeni, da na zelo nežen način ščiti in neguje kožo. Prav tako je idealen zaščitnik pred vlago, kar se še posebej izkaže v kremi za dojenčkovo ritko. Vsi izdelki za nego vsebujejo sončne izvlečke ognjiča za posebej občutljivo otroško kožo.

  • Spagirična esenca, visoka vsebnost lanolina. Super zaščita za dojenčkovo kožo v območju plenic, ki je izpostavljena vlagi. Steklena embalaža – veliko bolje od „še tako kvalitetne“ plastike.

Alternativni načini uporabe: primerna tudi za nego zelo suhe, razpokane in vnete kože. Zaščita pred vetrom in mrazom.

  • voda, ° sončnično olje°, olivno olje °, lanolin, čebelji vosek °, olje šentjanževke °, ognjičevo olje °, izvlečki iz rmana °, ranjak °, arnika °, hydrolat vrtnice °, vitamin E, Spagyric esenca (od rmana °, zlato, srebro, sulfat), brez eteričnih olj./ ° Demeter certificirane surovine.

Kaj je lanolin?

Volneni vosek (INCI: Lanolin)

Volneni vosek napačno imenujemo lanolin (lanolin je namreč proizvod, ki je sestavljen iz: 65% volnenega voska, 20% vode in 15% parafinskega olja). Ker je volneni vosek pri izdelavi mazil za rane za lekarnarje preveč žilav, se namesto njega že desetletja uporablja lanolin, ki se lažje meša. Žal pa se je po INCI kategorizaciji vse poimenovalo lanolin. Sami uporabljamo izključno volneni vosek.

Ta vosek je zelo podoben naši telesni maščobi in se zato izredno dobro prenaša. Velik delež tega voska najdemo v sirasti mazi, ki obdaja novorojenčka.

Še posebej ga priporočam pri nevrodermitisu, luskavici in na splošno pri izredno suhi koži. Pomaga pri zdravljenju brazgotin in pomirja pri vnetjih. Zato je tudi zelo priljubljen za nego otroške ritke. Volneni vosek ima sposobnost vpijanja vode, ki veže nase vlago v koži. Koži pomaga doseči ravnovesje, ker stabilizira vodno-lipidni plašč. Uporabnice čutijo njegov učinek že nekaj minut po nanosu, ker daje koži elastičnost in mehkobo.

Kaj je spagirika – spagirična esenca?

To uporabno vejo alkimije je utemeljil eden pomembnejših reformatorjev medicine, švicarski zdravnik Paracelsus (1493-1541). Dvesto let kasneje je homeopatski zdravnik Carl Friedrich Zimpel, s svojimi študijami dokončno oblikoval današnjo podobo in spoznanja spagirike.

Zaradi posebnega načina proizvajanja zdravilnih sredstev ohranjajo spagirične esence ustrezno dinamiko, ki jim nato omogoča stimuliranje zdravilnih procesov v človeškem telesu (povzeto po Evolution. Z močjo narave).

Koristne informacije:

Pri izbiri surovin velja: kontrolirana biološka pridelava ali DEMETER pridelava in nobenih kemično-tehničnih spremenjenih surovin, kot so tenzidi ali večina emulgatorjev. Ne uporabljamo nobenih surovin, ki so bile gensko spremenjene.

Surovine, ki jih ne uporabljamo, so:

a)           Parafini in vse druge nafti sorodne surovine, saj so anorganske in zaradi tega preprečujejo zdrav metabolizem kože – koža mora dihati!

b)           Glicerini so sicer naravnega izvora, a kožo zelo močno izsušujejo.

c)            Tenzidi in pralno aktivne sestavine so čisto kemične narave (tudi sladkorni tenzidi, zaradi česar postanejo lasje poleg tega še lomljivi). Zato ne proizvajamo šamponov.

d)           UV zaščite z zaščitnim faktorjem 7 ne moremo doseči z naravnimi surovinami v potrebnih raztopinah.

e)           Liposomi so večinoma neučinkoviti in ko zares prodrejo v kožo, ne prenašajo le želenih učinkovin, temveč tudi druge pomožne snovi, kot so konzervansi ali gensko spremenjen lecitin. Posledic za kožo dolgoročno sploh ni moč oceniti. Poleg tega se lahko pojavijo alergije, zlasti po daljši uporabi.

f)            Parfumi so povsem sintetične narave, tudi takoimenovani naravno-identični parfumi, ki so pogosto odgovorni za nastanek alergij.

g)           Alkoholv denaturirani obliki. Pri procesu denaturacije se večino uporabljajo kemikalije. Če se alkohol denaturira, ni potrebno plačati davka na alkohol. Kreme in mleka naj načeloma ne bi vsebovali alkohola, saj izsušuje kožo. V toniku je njegova vsebnost največ 9%, saj je adstringirajoči in krepilni učinek tukaj zaželen in ponuja nežno konzerviranje kot naravno alternativo. V tako majhni koncentraciji ne izsuši kože. V toniku lahko alkohol spet izhlapi, v nasprotju s kremo zaradi deleža maščobe. Alkohol se v vodici po britju uporablja do največ 19% in skupaj z razkuženimi izvlečki zelišč in eteričnimi olji, tako da pride do želenega učinka tudi brez visoke vsebnosti alkohola. Večina običajnih vodic po britju vsebuje več kot 40% (denaturiranega) alkohola.

AKCIJSKA CENA - Cena, ki jo za izdelek plača vsak kupec. V primeru, da izdelek nima akcijske cene, kupec plača redno ceno izdelka. KLUB CENA - Cena, ki jo za izdelek plača član kluba. POPUST - Popust, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in velja za vse kupce. KLUB POPUST - Popust, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in velja za člane kluba. KLUB BONUS - Vrednost popusta, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in se prišteje na klubsko kartico. SPLETNA AKCIJA - pri izdelkih označenih z ikonico "Spletna akcija" klub bonus, akcijska cena, popust, vrednost s popustom veljajo samo za nakupe v spletni trgovini. Akcije se med seboj izključujejo. Akcije ne veljajo za izdelke blagovne znamke Stokke ter vsa začetna mleka.