Lanaform Naprava za pomoč pri spanju in uspavanju Nuxo - Baby Center spletna trgovina
Izberite poslovalnico za prevzem
0
Lanaform Naprava za pomoč pri spanju in uspavanju Nuxo
67,99 €
REDNA CENA
67,99 €

Zaloga: Na zalogi

Dostava 2 do 4 delovnih dni

Šifra (SKU): 1074676

  • štiri tehnike: beli šum, zvoki narave, simulacija sončnega zahoda in dihalne vaje,
  • primerno za otroke ali za odrasle,
  • garancija za brezhibno delovanje: 2 leti.
Lanaform Nuxo je naprava za pomoč pri spanju, ki združuje štiri tehnike pomoči pri spanju, dihalno vajo za usklajenost srca in svetlobno ter zvočno terapijo. Deluje s pomočjo dveh programov, ki uporabljata svetlobo in dveh programov, ki uporabljata zvok. Za čim bolj personalizirano izkušnjo lahko z nastavitvijo časa delovanja, vsak program prilagodite po svojih željah. Te tehnike vas bodo nežno pomirile, ter vas pripeljale v stanje, ki je ugodno za kvaliteten spanec.

Po svoji želji lahko izbirate med vajo dihanja, poslušanjem belega šuma, zvokov narave ali simulacijo sončnega zahoda. Vse to so učinkovite tehnike, ki v vas vzbudijo spokojnost in vas umirijo, da boste lažje zaspali. Vklopite Nuxo in se pripravite na noč dobrega spanca.

Preprosta, naravna rešitev za motnje spanja

Najpogostejše problematike spanja so težave pri uspavanju, številna nočna prebujanja in zgodnje jutranje zbujanje. Običajno se zaradi tega pojavijo tudi dnevne težave, kot so utrujenost, motnje koncentracije in spomina, razdraženost in čezmerna dnevna zaspanost.

Pomoč pri uspavanju s svetlobnimi cikli
Pomoč pri uspavanju s svetlobnimi cikli deluje na principu srčne koherence. Svetloba (ki se projecira na strop ali jo oddaja namizna svetilka) narašča pet sekund in nato pet sekund upada. Cilj je uskladiti dihanje s temi cikli: vdihnite, ko se svetloba razširi, izdihnite, ko se upada. Ko se boste osredotočili na svetlobo, boste manj pozornosti namenili toku svojih misli, ki spodbuja vaše središče budnosti. Upočasnili boste dejavnost možganov in hitreje zaspali. Ta tehnika dihanja uravnava srčni ritem in vas postopno pripelje do šestih vdihov na minuto. Reden ritem, ko je izdih daljši od vdiha, vzbudi občutek utrujenosti.

Pomoč pri uspavanju z belim šumom
Beli šum je neprekinjen nevtralen zvok, ki prekrije zvoke iz okolice. Gre za tone, ki se ustvarjajo naključno s povezovanjem vseh zvočnih frekvenc hkrati, s čimer nastane nekakšen enoten zvok, kot je zvok rahlega dežja ali ventilatorja. Znanstveno je bilo dokazano, da beli šum zaustavlja zunanje zvoke, spodbuja spanec in preprečuje zbujanje sredi noči.

Beli šum je vse bolj priljubljen kot metoda za uspavanje. Je učinkovita in varna za odrasle in tudi dojenčke. Za uspavanje otroka se beli šum uporablja, ker gre za vrsto zvoka, podobno tistemu, ki ga je dojenček devet mesecev poslušal v materinem trebuščku, zato ga spominja na varnost in udobje, ob čemer lažje zaspi. Beli šum podobno deluje tudi na odrasle. Spodbuja nastop globoke faze sproščenosti, zato ga pogosto uporabljajo tudi med meditacijo.

Pomoč pri uspavanju z zvoki narave
Tako kot beli šum imajo tudi nekateri zvoki narave prijetne in sproščujoče lastnosti. Nuxo predvaja zvoke ptičjega petja, rahlega dežja, žuborenja reke in prasketanja ognja. Pomirjujoče in sproščujoče melodije vam bodo pomagale lažje zaspati. Mirni zvoki preženejo vaše misli in zmanjšajo dejavnost možganov.

Simulator sončnega zahoda
Simulator sončnega zahoda postopno zmanjšuje svetlobo in s tem posnema zahajanje sonca. Valovna dolžina rdeče svetlobe spodbuja spanec in močnejše izločanje melatonina, hkrati pa zmanjšuje nastajanje kortizola, hormona budnosti.

Nuxo je opremljen tudi z nočno svetilko, ki ima pet različnih nastavitev svetlosti, tako da lahko berete v postelji z želeno količino svetlobe.

Nastavitev časa delovanja
Čas delovanja lahko nastavite za vse funkcije pomoči pri uspavanju in za namizno svetilko. Na voljo so štiri možnosti: 10 minut, 20 minut, 30 minut in neomejeno.

Tehnične značilnosti:

- Moč: 6 W
- Napetost: 5 V
- Teža pakiranja: 0,43 kg
- Dimenzija embalaže: 13,0 × 12,0 × 9,0 cm.

Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij pripomočkov.
AKCIJSKA CENA - Cena, ki jo za izdelek plača vsak kupec. V primeru, da izdelek nima akcijske cene, kupec plača redno ceno izdelka. KLUB CENA - Cena, ki jo za izdelek plača član kluba. POPUST - Popust, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in velja za vse kupce. KLUB POPUST - Popust, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in velja za člane kluba. KLUB BONUS - Vrednost popusta, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in se prišteje na klubsko kartico. SPLETNA AKCIJA - pri izdelkih označenih z ikonico "Spletna akcija" klub bonus, akcijska cena, popust, vrednost s popustom veljajo samo za nakupe v spletni trgovini. Akcije se med seboj izključujejo. Akcije ne veljajo za izdelke blagovne znamke Stokke, Bugaboo ter vsa začetna mleka.