Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Cybex Avtosedež Solution Q-Fix Plus - Khaki/Brown

Redna cena
219,99
Artikla ni na zalogi
 • Skupina 2/3,
 • od 15 do 36 kg,
 • patentirana zaščita za glavico,
 • nastavljiva opora za glavico,
 • samodejna prilagoditev višine in širine sedeža,
 • sistem zračenja,
 • sistem L.S.P. Plus,
 • nastavljiva opora za hrbet,
 • mehka sedežna blazina,
 • garancija za brezhibno delovanje: 3 leta.

Inovativni Solution Q-Fix  plus združuje dolgoletne izkušnje uspešne družine otroških avto sedežev skupine 2/3 z najnovejšimi dognanji raziskav na področju materiala in varnosti ter ikonskim dizajnom CYBEX PLATINUM.

 • Optimalen nagib opore za glavo (patentirano)
 • Avtomatska prilagoditev višine in širine (11 položajev)
 • Optimalna linearna zaščita pri bočnem trku (sistem L.S.P. Plus)
 • CYBEX varnostne blazinice
 • Sistem ISOFIX Connect
 • Sistem zračenja

Medsebojno delovanje patentirane, nagibne opore za glavo, ki preprečuje, da bi otrokova glavica med spanjem nevarno omahnila naprej ter optimalne linearne zaščite v primeru bočnega trka (sistem L.S.P. Plus) zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti in udobja. Nova avtomatska prilagoditev višine in širine omogoča fleksibilno in optimalno prilagoditev avto sedeža otrokovi velikosti. Nov sistem zračenja zagotavlja prijetno temperaturo sedeža tudi v vročih dneh.

Optimalno nastavljiva opora za glavico preprečuje, da bi malčkova glavica med spanjem omahnila naprej. Glavica je aktivno usmerjena v varen položaj.

Nepogrešljiv element v konceptu varnosti pri serijah otroških avto sedežev Solution je nastavljiva opora za glavico, prilagodljiva v 3 položaje. Zahvaljujoč tej prilagodljivosti, je otrokova glavica nagnjena nazaj, kar preprečuje, da bi med spanjem nevarno omahnila naprej. Občutljiva predela otrokove glavice in vratu sta v primeru bočnega trka zaščitena, saj ostaneta v varnem območju avto sedeža, ki ustvari zaščiti za glavico in otrokova ramena. Poleg pasivne varnosti patentirana opora za glavico zagotavlja tudi udoben položaj med spanjem.

Večina otrok doseže pri starosti 3 let 55% svoje telesne višine, pri 12. letih pa kar 89% otrok zaključi svojo rast. Posledica tega je, da znaša povprečna stopnja otrokove rasti v obdobju, v katerem uporablja otroški sedež, 60 cm.

Da bi zagotovili kar najboljšo možno zaščito in udobje med celotnim trajanjem uporabe, otroški avto sedež CYBEX Solution Q-fix predstavlja vgrajeno nastavitev višine in širine – novo varnostno funkcijo za prožno in optimalno prilagoditev sedeža otrokovi velikosti. Z mehanizmom za enoročno upravljanje in 11 možnostmi nastavitve, lahko istočasno prilagodite višino in širino sedeža. Sedež lahko zrase v širino do 8 cm, v višino pa do 20 cm. Otrok tako vedno ostane v optimalno zaščitenem območju zaščite za glavico in ramena in se nikoli ne počuti utesnjenega, tudi takrat ne, ko se že izteka obdobje uporabe sedeža.

Sistem zračenja zagotavlja udobno temperaturo med sedenjem, celo v vročih poletnih dneh.

Nadaljnji gradbeni kamen v paketu udobja otroškega avto sedeža Solution Q-fix je mreža prezračevalnih kanalčkov, ki potekajo preko opore za hrbet in sedežnih elementov. Zrak lahko kroži skozi zračne luknjice na sprednji strani sedeža in pod sedežno prevleko in je s pomočjo dodatnih luknjic v opori za hrbet usmerjen proč od otroka. To zagotavlja udobno temperaturo med sedenjem, tudi v vročih poletnih dneh.

Optimalna linearna zaščita v primeru bočnega trka absorbira udarno energijo, nastalo pri trku, že v zelo zgodnji fazi.

Nova nastavitev širine sedeža deluje z roko v roki s sistemom L.S.P. Plus – optimalno linearno zaščito v primeru bočnega trka. Udarna moč ob bočnem trku se s tem sistematično zmanjša z dodatnima varnostnima blazinama kot tudi z zaščitama za glavico in ramena. Hkrati se kinetična energija, ki nastane ob trku, absorbira že v zelo zgodnji fazi in glavica je aktivno usmerjena v varen položaj.

Sistem ISOFIX Connect nudi večjo varnost in stabilnost ter enostavno montažo z enim samim klikom.

Zaskočni ročici na otroškem avto sedežu se enostavno zaskočita v ISOFIX pritrditveni točki na avtomobilskem sedežu. Zaskočni ročici lahko enostavno zložite, tako da je otroški avto sedež združljiv tudi z avtomobili, ki niso opremljeni z ISOFIX pritrditvenimi točkami.

V želji po nadaljevanju CYBEX-ove tradicije, ki se ponaša z modnimi barvami, prihajajo avto sedeži PLATINUM s široko paleto barv v dveh različicah tkanine.

Različica comfort: Mehka in udobna različica avto sedežev Platinum se ponaša z 10 barvnimi kombinacijami. Različica plus: Različica plus dobi svojo značilno podobo z ekskluzivno, zelo odporno tkanino z učinkom kepra z bombažnim videzom. Ti otroški avto sedeži so na voljo v 7 različnih barvah.

Dimenzije in teža:

 • dolžina / širina / višina: 412, 529-612, 619-817 mm,
 • teža: 7,6 kg.

Oglejte si video predstavitev izdelka:Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij opreme.

AKCIJSKA CENA - Cena, ki jo za izdelek plača vsak kupec. V primeru, da izdelek nima akcijske cene, kupec plača redno ceno izdelka. KLUB CENA - Cena, ki jo za izdelek plača član kluba. POPUST - Popust, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in velja za vse kupce. KLUB POPUST - Popust, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in velja za člane kluba. KLUB BONUS - Vrednost popusta, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in se prišteje na klubsko kartico. SPLETNA AKCIJA - pri izdelkih označenih z ikonico "Spletna akcija" klub bonus, akcijska cena, popust, vrednost s popustom veljajo samo za nakupe v spletni trgovini. Akcije se med seboj izključujejo. Akcije ne veljajo za izdelke blagovne znamke Stokke ter vsa začetna mleka.