Brskaj po izdelkih

Brskaj po vsebinah

logo-1.gif

Cybex Avtosedež Sirona Plus - Infra Red

Redna cena
479,99
Vrednost s popustom
383,99
Velja do odprodaje zalog
Artikla ni na zalogi
 • Skupina 0+/1,
 • od 0 do 18 kg,
 • od rojstva do približno 4 leta starosti,
 • namestitev v nasprotni smeri vožnje,
 • alternativni položaj za vožnjo v smeri vožnje (za 9-18 kg),
 • ISOFIX: večja varnost in stabilnost,
 • enostavna namestitev in odstranitev,
 • rotacija za 360 stopinj,
 • teleskopski sistem L.S.P.,
 • prilagodljiva varnostna blazina s tehnologijo A.R.T.,
 • po višini nastavljiva opora za glavo (10 položajev),
 • funkcija nagiba sedeža z eno roko (7 oz. 5 položajev),
 • garancija za brezhibno delovanje: 3 leta.
SIRONA, OTROŠKI AVTOSEDEŽ, OBRNJEN NAZAJ

Varno obrnjen nazaj, od rojstva do 18 kg (približno 4 leta)
Otroški avtosedež, obrnjen nazaj, zmanjšuje tveganje za poškodbe pri čelnem trčenju za več kot 80% v primerjavi z običajnim otroškim avtosedežem, obrnjenim v smeri vožnje in opremljenim s sistemom varnostnih pasov, saj se sila, ki nastane pri trku, enakomerno porazdeli po večji površini.*

- Varno obrnjen nazaj do približno 4 let
- Rotacija sedeža za 360° z enostavnim vstopnim položajem
- Obrnjen v smeri vožnje s prilagodljivo varnostno blazino (9-18 kg)
- Montaža z enim klikom s pomočjo ISOFIX-a
- Teleskopska linearna zaščita pri bočnem trku (sistem L.S.P.)

Vodilne potrošniške organizacije zato priporočajo, da otroci ostanejo v nazaj obrnjenem sedežu tudi po skupini 0+. Zaradi izvrstnega varnostnega učinka in domiselne funkcionalnosti pionirske kombinacije je bil otroški avto sedež Sirona na testu otroških varnostnih avtosedežev 6/2012 pri vodilni nemški potrošniški organizaciji za testiranja Stiftung Warentest proglašen za ZMAGOVALCA TESTA. *Glede na rezultate raziskave, ki jo je opravil VTI – Švedski nacionalni inštitut za raziskave v cestnem prometu (Rapport 489A, 2003).

Enostaven položaj za namestitev in dviganje malčka iz sedeža
Domiseln sistem rotacije sedeža za 360°poskrbi, da je življenje staršev lažje in manj naporno.
Domiselni mehanizem za rotacijo sedeža omogoča enostavno menjavo med sedežem, obrnjenim nazaj in sedežem, obrnjenim v smeri vožnje – ne da bi bilo treba pri tem sedež odstraniti. Tudi nameščanje in dviganje malčka iz sedeža je enostavno, saj lahko sedež z enim samim klikom obrnete proti vratom avtomobila.

Montaža z enim klikom s pomočjo Isofix-a
Montaža z enim samim klikom s pomočjo ISOFIX pritrditve omogoča, tako pri sedežih, obrnjenih nazaj kot tudi pri sedežih, obrnjenih v smeri vožnje, enostavno montažo in zagotavlja večjo varnost.
Otroški avto sedež SIRONA je v avtu zavarovan z ISOFIX sistemom pritrditve in ne potrebuje dodatne pritrditve. Opora na sprednji strani pomaga, da v primeru čelnega trka lahko absorbira udarno moč trka in zagotavlja dodatno stabilnost. Tehnologija pritrditvenih točk zmanjšuje napake pri montaži na minimum in povečuje učinek zaščite.

Teleskopski sistem L.S.P.
Teleskopska linearna zaščita v primeru bočnega trka (sistem L.S.P.) absorbira udarno energijo ob trku že v zelo zgodnji fazi (patentirana). Ne glede na to ali je sedež obrnjen nazaj ali naprej, sistem linearne zaščite v primeru bočnega trka pri sedežu CYBEX SIRONA (L.S.P.) poveča stopnjo varnosti v primeru bočnega trka. Sistem L.S.P. se lahko individualno prilagodi položaju sedeža in vrsti vozila ter v kombinaciji z zaščitama za glavo in ramena (patentirani) absorbira udarno moč bočnega trka.

Alternativa - v smeri vožnje
Glede na njihovo postavo in velikost imajo lahko starejši otroci premalo prostora za noge, če sedijo obrnjeni nazaj. V tem primeru lahko CYBEX Sirona uporabite tako, da je obrnjen v smeri vožnje in z varnostno blazino – od 9-18 kg (približno od 9 mesecev do 4 let).

Prilagodljiva varnostna blazina s tehnologijo A.R.T.
Prilagodljiva varnostna blazina s tehnologijo A.R.T. preudarno zmanjšuje nevarnost resnih poškodb vratu, ne da bi pri tem omejevala malčka (patentirana). Zaradi novega vgrajenega sistema pritrjevanja, ni več potrebe po ločeni pritrditvi blazine.

V sedežu, obrnjenem v smeri vožnje, je otrok zavarovan s prilagodljivo varnostno blazino. Sistem deluje kot napihnjen varnostni meh, ki absorbira energijo, nastalo pri trku, po celotni površini. V primerjavi s klasičnim 5-točkovnim varnostnim pasom, je pritisk na malčkov vrat bistveno zmanjšan. Še več, v primeru prometne nesreče nova tehnologija aktivnega odziva (A.R.T.) pri blazini zagotavlja, da je otrok intuitivno zavarovan v varnem območju sedeža (patentirana). Zaradi novega, integriranega sistema pritrditve tudi pritrditev varnostne blazine z avtomobilskim varnostnim pasom ni več potrebna (patentiran).

Oglejte si video predstavitev izdelka:Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij opreme.

AKCIJSKA CENA - Cena, ki jo za izdelek plača vsak kupec. V primeru, da izdelek nima akcijske cene, kupec plača redno ceno izdelka. KLUB CENA - Cena, ki jo za izdelek plača član kluba. POPUST - Popust, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in velja za vse kupce. KLUB POPUST - Popust, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in velja za člane kluba. KLUB BONUS - Vrednost popusta, ki se obračuna na redno ceno izdelka, in se prišteje na klubsko kartico. SPLETNA AKCIJA - pri izdelkih označenih z ikonico "Spletna akcija" klub bonus, akcijska cena, popust, vrednost s popustom veljajo samo za nakupe v spletni trgovini. Akcije se med seboj izključujejo. Akcije ne veljajo za izdelke blagovne znamke Stokke ter vsa začetna mleka.